Şimdi Ara

Dsg'nin pek söz edilmeyen bir eksisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
2.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence normal moddayken diğer markaların eco'su gibi çalışmasıdır. Çok erken vites değiştiriyor ve bu yakıt tüketimi 1. öncelik olmadığı zaman sinir bozucu olabiliyor. Aracın torku çok yok ise zorlandığını hissedebiliyorsunuz. Start-stop ise her açılışta devrede, sürekli düğmesinden kapatmak gerekiyor. Yoksa saniyelik dur kalk bile yapacak olsanız daha durmadan kapatıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam dedigin dogru, ozellikle aracta 4 kisi varsa uzun yolda cogu zaman sporta almam gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperdgal

Hocam dedigin dogru, ozellikle aracta 4 kisi varsa uzun yolda cogu zaman sporta almam gerekiyor.

Sportta maalesef fazla kaçıyor. Bu konuda Bmw'yi çok beğeniyorum, eco comfort sport gerçekten ne istiyorsan onu veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: MuV52

quote:

Orijinalden alıntı: alperdgal

Hocam dedigin dogru, ozellikle aracta 4 kisi varsa uzun yolda cogu zaman sporta almam gerekiyor.

Sportta maalesef fazla kaçıyor. Bu konuda Bmw'yi çok beğeniyorum, eco comfort sport gerçekten ne istiyorsan onu veriyor.

Bmw o konuda gercekten cok iyi.Belki 2.0 dsg lerde bu durum bir sorun degildir cekis daha iyi olacagi icin,ama benim kullandigim 1.6 tdi dsg de bu sorun maalesef can sikici

• Evet 1.2 TSİ ve tdilerde hissediliyor. Zaten bazı sorunların sebebi de bu. Kalkar kalkmaz 2 ye atıyor sonra titreme yapıyor.

• Bundan daha büyük bir eksisi var o da ilk gaz tepkisi, sıkışık trafikteki konforu. Yürür halde iken çok iyi ama ilk harekette kötü.

• 1.6 TDI A3 ile uzun yol yapmıştık, bagaj yüklüydü. Araç olması gerekenden daha düşük devirde gidiyordu, rampalarda Sport'a alıyoduk.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araba durmadan start-stop arabayı kapatıyor diye birşey yok. Frene basma şiddetine göre devreye giriyor veya girmiyor. Eğer frene durmak icin dip basarsaniz arac durmaya yakin kapatıyor motoru. Ama hafif frene basip durursaniz kapatmiyor. Sonrasinda da durdugunuz da dibine kadar basinca yine kapatiyor. Vag grubunda start-stop bu şekilde.

• Kim alıyo bu kadar o zaman

• Bmw'de de o sorun var. Frene sert basma ile alakalı değil test ettim. Tek istisna var. Durdum diyelim yavaş bir şekilde, niye stop etmedi derken sert basıyorum frene durmuş halde o zaman stopluyor. Ama her seferinde olmuyor. Bazen çok sık devreye giriyor sinir bozucu.

Bu seçeneği kullanıcıya bırakmaları lazım. Durduktan sonra frene sert basınca stoplaması lazım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 22 Kasım 2016; 5:39:54 >
  • Dedikleriniz doğru ama bunlar tamamen vaad edilen yakıt tüketimini turturmak için yapılmış ayarlamalar. Araç düşük hızda mümkün olan en yüksek viteste gitmeye programlanmış, tamamen yazılımla alakalı. Start stopun da her çalıştırıldığında aktif olması can sıkıcı, istendiğinde on olsa süper olurdu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim şanzıman da vites atmıyor. 2 den 3 e 3500 devirde geçiyor çok hafif rampa olsa bile. (4 ileri) 7 ileri otomatiğe binince uzay mekiğine binmiş gibi hissediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mucahidkarakus

Araba durmadan start-stop arabayı kapatıyor diye birşey yok. Frene basma şiddetine göre devreye giriyor veya girmiyor. Eğer frene durmak icin dip basarsaniz arac durmaya yakin kapatıyor motoru. Ama hafif frene basip durursaniz kapatmiyor. Sonrasinda da durdugunuz da dibine kadar basinca yine kapatiyor. Vag grubunda start-stop bu şekilde.

2014 model Golfte durduğu yerden frene basış şiddetine göre ayarlayabiliyorum fakat, servisten 2016 verdiler hafif basmama rağmen durmaya yakın kapattı. Hatta direksiyonuda kitlediği için hafif tehlike atlattım diyebilirim.

• sanırım bu konuda en iyilerinden biri multitronic

vites geçişi yok heleki sporta alınca coşuyor

• quote:

quote:

Araba durmadan start-stop arabayı kapatıyor diye birşey yok. Frene basma şiddetine göre devreye giriyor veya girmiyor. Eğer frene durmak icin dip basarsaniz arac durmaya yakin kapatıyor motoru. Ama hafif frene basip durursaniz kapatmiyor. Sonrasinda da durdugunuz da dibine kadar basinca yine kapatiyor. Vag grubunda start-stop bu şekilde.

2014 model Golfte durduğu yerden frene basış şiddetine göre ayarlayabiliyorum fakat, servisten 2016 verdiler hafif basmama rağmen durmaya yakın kapattı. Hatta direksiyonuda kitlediği için hafif tehlike atlattım diyebilirim.

Hocam Allah korusun, servise bir sorun veya gösterin. Giderken kapanmasi demek direksiyonun da kilitlenmesi demek.

• quote:

vag grubu olayını bilemiycem de benim golf frene hafif te bassam daha durmadan yavaşlarken bile motoru kapatıyor sık sık.
  • quote:

quote:

direksiyonu kitlediği falan yok. motoru kapattığı için direksiyon çok sertleşiyor. direksiyona sertçe asılıp çevirmeye kalktığın an motor tekrar çalışıyor.

• Cok komik araba bu vw ya yok direksiyona sertçe asıl yok frene narin bas durmadan motoru kapatmasin fln. Kim kimi kullanıyor belli değil

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

vag grubu olayını bilemiycem de benim golf frene hafif te bassam daha durmadan yavaşlarken bile motoru kapatıyor sık sık.

Çevremde bir çok vw kullanıcısı da sizin dediğiniz gibi söylüyor. Ama bazıları da benim anlattığım gibi. Bence erken kapaması sakıncalı.

• Arabayla yaqkıt tasarufu yapayım derseniz titreşimli çalışıyor . tek çözümü sport moda almak, o zamanda 10-11 litreyi gözden çıkarmak lazım .

Ayrıca araç kalkışlarda çok hantal sanki kamyon kalkıyor .
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.