Şimdi Ara

DSL kablosu mu Ethernet Kablosu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni eve çıktım. Yalın internet kullanıyorum. Evin tam orta yerinde DSL kablosu prizden çıkacak şekilde kurulum yapıldı. Modem evin tam ortasında olduğu için tüm odalarda çekim gücü maksimum, o yüzden modemin yerini değiştirmek istemiyordum... Fakat;

Salondaki Tv'nin Wi-Fi özelliği çok iyi değil. Youtube videoları bile bulanık gözüküyor. Her türlü ethernet ile bağlantı kurmam lazım Tv'ye... Ayrıca Digiturk kutusuna da ethernet ile bağlantı vermem gerekiyor.

Şimdi Ethernet kablosunu mu duvardan kablo kanalıyla dolaştırıp, Tv yanındaki TP-Link switch'e kadar getireyim? Yoksa DSL kablosuyla beraber modemi mi Tv'ye kadar getirip switch ile TV ve Digiturk kutusuna bağlayayım. İkinci durumda; diğer odalarda biraz daha düşük sinyal alacağım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 24 Şubat 2017; 21:48:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Evin her yerinden iyi bir wi-fi istiyorsanız tv ünitesinin olduğu yere kablo çekip switch ile hem tvye hemde digiturke bağlantı yapabilirsiniz
  • Bana kalırsa modeminizin merkezi bir konumda olması WiFi için önemli ayrıca evin farklı yerlerine kablo çekmek gerekirse merkezi yerden çekmek daha kolay olacaktır. Mecbur biraz kablolarla uğraşmak gerekiyor. Bana kalırsa tek tek cihazlara ethermet çekin ya da (tabi daha masraflı olacaktır ama) mevcut elektrik hattını kullanan Access Point'ler var. TV ünitesinin yakınına bir AP koyup ethernet ile cihazlara dağıtabilirsiniz tabi yeterli WiFi çekim gücü mevcutsa, elinizde fazladan modem ya da router varsa aynı şekilde kablosuz köprüleyip ethernetle cihazlara verebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim bilgilendirmleriniz için. Ben de modemi orta noktada tutma taraftarıyım aslında.

Access Point olayını da düşündüm ama bağlantıdan tam randıman alamam diye kablo tercih edeceğim sanırım.

Fibernet'ten zorunlu olarak Ultranet'e düştüm. 24'lük fiber ile 23 mbit hıza ulaşıyordum ama 16'lık Ultranet'te 10 mbit'i görmedim.

O yüzden kablo kirliliği olacaksa da -ki kablo kanallarıyla minimum tutmaya çalışacağım- olsun demek en mantıklısı sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 24 Şubat 2017; 22:13:23 >
  • reguse kullanıcısına yanıt
    Benimde evimde modem merkezi bir konumda modeme farklı odalardan 6 tane kablo geliyor. Evler fabrikaya döndü her yerden kablo cıkıyor. Plastik kanal alıp durumu biraz düzelttim yapacak bir şey yok ne yazık ki yani şu evleri yaparken kablolama için duvar dibinde boşluk bıraksalar olmayacak!!

En temiz yöntem tv ünitesinin yanına bir modem ya da router koyup kablosuz köprü yapıp tv ve uydu alıcısına köprü modemi bağlamak. Zaten hızınız da fazla değil sorun yaratmayacaktır.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hocam peki access point mi önerirsiniz yoksa router mi?

Eski evimde tv ünitesinin arkasından ethernet geliyordu. Onu switch ile tv'ye ve tv yakınındaki diğer cihazlara dağıtmıştım.

Yani access point ve router deneyimim hiç olmadı. Bu ikisinin de mantığı aynı mı? Yani şimdi ben tv yanına bir AP alacağım. AP, Wifi ile benim ana modemime bağlanacak. Ve bu Ap'de muhtemelen switch gibi 3-4 tane ethernet girişi olacak. Bu girişleri çift uçlu ethernet kablosu ile dağıtacağım. Örneğin TV için, Çift uçlu ethernet kablosunun bir ucunu AP'ye, diğer ucunu TV'ye bağlayacağım.

Doğru mudur acaba?

Bu arada kusura bakmayın. Normalde access point ile ilgili kurulum ve ne işe yarar videoları izler ve zamanınızı soru sorarak almazdım :) ama yeni nakil yaptığım eve henüz yerleşmedim. Mobil olarak giriyorum, kota sıkıntım var :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Cahilliğimi mazur görün switch'den kastınız nedir ?

Evet dediğiniz mantıkla çalışıyor yalnızca küçük bir ayar gerekiyor o kadar.

Önerebileceğim bir cihaz yok ama router daha iyi olur zira AP'lerde genelde tek port bulunuyor fiyatları da az değil. Onun yerine ikinci el bir modem alsanız dahi 30-40₺'ye WiFi'a sahip. İşinizi görecektir.

Estağfurullah. Öyle şey mi olur. Forumun ne anlamı kaldı ki o vakit. Dilediğiniz kadar sorabilirsiniz.

http://www.tp-link.com.tr/products/details/cat-4763_TL-SF1005D.html

Şu linkteki cihaz hocam. 10-15 liraya almıştım internetten, çok işimi gördü. Sadece port girişleri var. Herhangi bir kurulum yapmaya gerek yok. Duvardan gelen ethernet girişini, kablo ile bu cihazın bir portuna bağlıyoruz. Diğer portları da yakındaki cihazlar için kullanıyoruz.

Mesela benim tam tv ünitesi arkasından ethernet girişi vardı. Küçük bir ethernet kablo ile duvardaki ethernet yuvası ile bu switch'i bağladım. Sonra 3 tane daha 15-20 cm'lik ufak ethernet kablosu aldım. Bir ucunu switch'e diğer ucunu Tv'ye verdim. Öteki kabloyla, bir ucunu switch'e diğer ucunu digiturk kutusuna verdim. 3. kablonun da bir ucunu yine switche diğer ucunu da ps4'e bağladım. 24 mbit fiberden 22,80 civarında sinyal alıyordum :)

Tamam işte aynı şekilde olacak tek fark router modem ile WiFi üzerinden bağlanacak.

Eyvallah hocam çok sağolun.

Dayanamadım routerlara bakayım dedim;

220m2'de ve arada duvarlar olmasına rağmen çok güzel çektiği söylenen bir cihaz buldum.

www.vatanbilgisayar.com
    Lınksys E900 300mbps Kablosuz-N Router fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/linksys-e900-300mbps-kablosuz-n-router.html

Kablo pisliğinden daha mantıklı geldi şu an gözüme. Kendi evim olunca her odaya ethernet prizi döşettireceğim kesinlikle :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.