Şimdi Ara

DÜNYADA EN ÇOK BILINEN TR'DEKİ MAKINA MÜHENDISLIĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tabii ki de İTÜ. İTÜ MAKINA EN GUZEL EĞITIM SARTLARİNA SAHIP BÖLÜMDUR. Itü makinadan mezun olan HERKES en az 5000 liraya işe başlar. Aldıkları eğitimin yani sıra ismi ve diğer okullarla olan anlaşmalarından dolayı DÜNYA LIDERLERINDEN BIRIDIR BÖLÜM OLARAK. BU BÖLÜMÜN TR'DE BU KADAR AZ POPULARİTESİNİN OLMASİNİ ANLAYAMİYORUM. DÜNYADA BU KADAR BILINEN BIR BÖLÜM TR MALESEF YETERLI DEGERI GÖRMÜYOR. INSANLAR YURT DİSİNDAN GELIYOR TR YEYE SİRF BU BÖLÜMDE OKUMAK ICIN. LABLARİ SİNİFLARİ HOCALARİYLA INSANA ADETA ODTU VE BOĞAZIÇI DE NEYMIS DEDIRTIYOR!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Siz bu bölümde mi okuyorsunuz?
  • Bi bitmediniz.
  • Kesinlikle katılıyorum. Puanının düşük olmasına ben de anlam veremiyorum. Herkes tercihleri önceki senenin taban puanlarına göre yapıyo herhalde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sellaturcicaMD -- 22 Kasım 2020; 0:23:5 >
  • AsayişBerkemal kullanıcısına yanıt
    Hayır ama hayallerimin bolumu. ALLAH KİSMET EDERSE BU SENE KAZANCAM KARDEŞ. TRDE BOYLE BÖLÜMLERE YETERINCE DEGER VERILMIYOR, BI TÜRLÜ ANLAM VEREMIYORUM.!!!

• Ayrıca bu sene itü makinanın sıralaması yükselir diye tahmin ediyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1) Koç
    2) Bilkent
    3) Boğazici
  • tamam bölüm iyi bi bölüm de mezun olan herkes en az 5k ile başlar kısmı sallamasyon olmuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: palpitation342

odtu neymis he :)
    babam hep anlatır,sene 84 bi arkadasi odtu makinaya gitmiş,kendisi suan silikon vadisinde

Makina mühendisi olarak mı Silikon Vadisine gitmiş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kareem Said'

quote:

babam hep anlatır,sene 84 bi arkadasi odtu makinaya gitmiş,kendisi suan silikon vadisinde

Alıntıları Göster
    ya iyisin hoşsunda daha direkt mezun olup 5bin kazanana da rastlamadım yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: eminhaqi111

1) Koç
    2) Bilkent
    3) Boğazici
    Koç Sabancı gibi yeni yetme holding üniversiteleriyle odtü-itü-boğaziçi gibi köklü okulları kıyaslamıyolar mı bi de...

• quote:

quote:

hocam yalan olmasın bitirdikten sonra gitti ama hemen mi sonra mi bilmiyorum

• quote:

quote:

quote:

hocam yalan olmasın bitirdikten sonra gitti ama hemen mi sonra mi bilmiyorum

silikon vadisinde inşaat firmaları var mı yav

• ee_35 kullanıcısına yanıt
    Sonuç olarak Türkiye'nin en zekileri Koç'a gidiyor. İmkanları zaten ortada. Sen itü ile yoluna devam edebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eminhaqi111

Sonuç olarak Türkiye'nin en zekileri Koç'a gidiyor. İmkanları zaten ortada. Sen itü ile yoluna devam edebilirsin.

Evet bütün zekiler Koç'ta

• quote:

Orijinalden alıntı: ee_35

Koç Sabancı gibi yeni yetme holding üniversiteleriyle odtü-itü-boğaziçi gibi köklü okulları kıyaslamıyolar mı bi de...

Koç sabancı ve özellikle ve özellikle bilkent devlet ünisi olmadığı için imkanları daha fazladır ve yine devlet gibi hocalar anlatıp anfiyi terk etmez her hafta sürekli quizler, ödevler ve projeler verdiği için öğrenciyi daha çok sıkar ama öğrenciye çok daha fazla şeyler katar ve iş hayatında devletten çıkanlara göre çok daha rahat uyum sağlarlar, devlette son haftalarda çalışıp dersi verebilirken özellerde bu mümkün değildir, o yüzden öğrencileri devlettekilere göre daha iyi bir seviyeye gelir, üstelik özellikle boğaziçindeki hocaların çoğu özellere geçiş yaptı

• quote:

Orijinalden alıntı: emrenass

quote:

Koç sabancı ve özellikle ve özellikle bilkent devlet ünisi olmadığı için imkanları daha fazladır ve yine devlet gibi hocalar anlatıp anfiyi terk etmez her hafta sürekli quizler, ödevler ve projeler verdiği için öğrenciyi daha çok sıkar ama öğrenciye çok daha fazla şeyler katar ve iş hayatında devletten çıkanlara göre çok daha rahat uyum sağlarlar, devlette son haftalarda çalışıp dersi verebilirken özellerde bu mümkün değildir, o yüzden öğrencileri devlettekilere göre daha iyi bir seviyeye gelir, üstelik özellikle boğaziçindeki hocaların çoğu özellere geçiş yaptı

Bilkentin eğitimine bişe demem ama Sabancı ve koçu bu klasmanda değerlendirmek saçma bence.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrenass

quote:

Bilkentin eğitimine bişe demem ama Sabancı ve koçu bu klasmanda değerlendirmek saçma bence.

haklı olabilrsin sonuçta bunları kanıtlıcak elde somut bir belge yok, bu 6 üniversiteyide okuyup karşılaştırcak biride olmadığı için kesin bişey söylenemez ama benim fikrim 3 büyük özel ile 3 büyük devlet bence karşılaştırılabilir

• Hocam dediginiz gibi, degisik bolumleri karsilastirmak biraz zor - bir cok parametre var. Bolum kac yasinda, kac ogrenci aliyor, hangi konulara yoneliyor vs. Sayilan okullarin hepsi guzide okullar... Ozel universite ile devlet universitesi farklarina ben de katiliyorum. Ozel universitelerde hocalar, ogrenci egitimine daha cok onem vermek zorundalar. Devlet de biraz hocasina kalmis - elbette orada da egitim isini ciddiye alan hocalar vardir, ama boyle bir zorunluluk yok biliyorsunuz.

Bu arada konu basligi, Makine muhendisliklerinin taninirligi. Bence bu kriterin iyi bir gostergesi hocalarin doktora aldigi okullar - eger bir bolumde, dunyanin en iyi okullarindan doktora almis hocalar varsa, makuldur ki, o okulun kalitesi de, taninirligi da yuksek olacaktir.

Ben diger okullari cok bilmiyorum, ama Bilkent Makine Hocalarinin doktoralari su okullardan: MIT, 2 tane UC Berkeley, Yale, Caltech, Michigan. Bunlar hep alanlarindaki en iyi okullardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telemens -- 10 Temmuz 2014; 0:23:42 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.