Şimdi Ara

Dünyanın En zor şeyi Dizel yada Benzinli Araç Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
2.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Renault 2005 model 1.5 dci araç için istenen fiyatlar ortalama 17.000 - 19.000 TL arası değişmekte ,
    aynı kasa aynı model 1.2 benzinli araçlar içinde 15.000 - 19.000 arası fiyatlar isteniyor ,

Dizel araçlarda 100.000 civarı araç bulmak zor oluyor fiyatı da yazdığım gibi 19.0000 civarı seyretmekte ,
    fakat benzinlide daha temiz ve az km araç bulunabiliyor ..

Ortalama ayda 1000 km 2000 km arası yol yapmaktayım , yaz sezonuyla bu rakam daha da artabilir ,
    yakıt benim için mühim sonuç itibariyle fakat dizel araç alıp km'si yüksek ve problem çıkaracaksa hiç
    almak istemiyorum . 1.2 benzinli için forum daki yorumları da okudum ortalama ş.içi-ş.dışı 6-7 lt tüketiyor .

Ne yapacağım neyi alacağım bilememekteyim , yardımlarınızı bekliyorum hangi aracı almalıyım tavsiyelerinizi
    esirgemeyin ..

Örnek :

1.2 Benzinli :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-turkiyede-tek-orjinal-43-bin-kmde-sifir-ayarinda-kazasiz-bakimli-120095392/detay/

1.5 Dci :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-orjinal-tertemiz-cilo-119063303/detay/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpinepro -- 11 Nisan 2013; 11:46:49 >

• Bence dizel almalısın,dci motorlar dayanıklıdır.
  • deneme şansınız varsa kullanmadan da karar vermeyin, sürüşleri de farklı o araçların. özellikle rampalarda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragotreis

deneme şansınız varsa kullanmadan da karar vermeyin, sürüşleri de farklı o araçların. özellikle rampalarda..

Deneme şansım olmadı sürüş ve kullanım açısından lakin symbol kullanmışlığım var ,
    benim derdim masrafsız olması hem bakım hem de periyodik olarak ,
    2 aydır bunun sürüncemesini yaşıyorum ve araç alamıyorum , 1.3 m.jet puntolara baktım baktım baktım
    sonra vazgeçtim 1.5 dci clio da karar kıldım sonra 1.2 benzinli çıktı karşıma ve hala sonuç yok ,
    çok beter bir durum ..
  • çok kilometre yapmakla temizlik her zaman ters orantılı olmuyor yalnız. Önemli olan o kilometrenin nasıl yapıldığı. Uzun yolda yapıldıysa kısa sürede yüksek kilomerelere ulaşılacaktır fakat zamanın yıpratıcı etkisi daha az olacaktır. Kendi aracımdan örnek vereyim daha anlaşılır olsun. İşim gereği seyehat ederim. Şahsi aracımı kullanırım. Haftada veya iki haftada bir ailemi ziyaret ederim. Haftalık ortalama mesafe 500 km. Peki bu 500 km nasıl yapılıyor ? Cuma çık pazar dön şeklinde uzun yolda 90-110 km arası süratle yapılıyor. Ben ikinci el dizel bir araç alacak olsam kilometresinden ziyade nasıl yapıldığına bakarım. Şehir içinde çok kilometre yapmış aracı tercih etmem. Zira şehir içi şartları araçları çok zorluyor. Araçlar eziliyor. Dur kalk , kısa mesafeli sürüşler, hararet. Bunlar arabalar için iyi şartlar değil. Bir de tek kullanıcı olan araçları tercih ederim. 2-3 ve daha çok el değiştirmiş araçlardan uzak dururum.

Dizel için çok kilometre sorun değildir. Bakımları yapıldıktan sonra tıkır tıkır gidecektir. Kendi aracımda 6 ayda 11.000 km yol yapmışım daha bakımıma 14.000 km var.

Ayrıca araç alıp binemedikten sonra almanın mantığı ne ? İsterse ferrari olsun garajda yatsın ben binemedikten sonra işimi görmedikten sonra ne anlamı var ? Ama yok ben hobi için alacağım diyorsanız farklı al, garaja at dursun. Ben gezeceğimi bildiğim için dizel manuel araç aldım. 52 litre mazotla 1200 km yol yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanique -- 11 Nisan 2013; 12:04:40 >

• abi oha ya şu arabalar 17-20 arası

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-2010-citroen-c3-sahibinden-120305019/detay/ şu arabayı 1 aydır satamadım 4 litreyle 65-70 km yapıyor benzinli ve yarı şehir içi yarı şehir dışı allllahımmmmmm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColDasHeLL -- 11 Nisan 2013; 12:04:49 >
  • cliocular az buz azmadılar. 20 bin lira cilo 2 kasalara isteniyor. 2009'da 8 bin liraya almıştım. 2000 model boyasız 80 binde. ötv yüzünden 2 el ateş pahası.

clio muadili, 1.4 tüplü abs kliması olan 2010 model aveolar daha alınası geliyor. dh halkı ne dersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ColDasHeLL

abi oha ya şu arabalar 17-20 arası

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-2010-citroen-c3-sahibinden-120305019/detay/ şu arabayı 1 aydır satamadım 4 litreyle 65-70 km yapıyor benzinli ve yarı şehir içi yarı şehir dışı allllahımmmmmm

kardeş sen o açıklamayla o arabayı biraz zor satarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkann86

quote:

kardeş sen o açıklamayla o arabayı biraz zor satarsın.

acıklamayı nasıl yapıcam mesaj yollarmısınız tşkler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColDasHeLL -- 11 Nisan 2013; 14:43:28 >

• küçük harflerle,

"tek parça değişen ve 1 parça boya var. titizlikle kullanılmış bir araç. istediğiniz yere gösterebilirsiniz." yazmanız yeterli.
  • hala konuya ait clio larla ilgili bir bilgi vermediniz , kendi problemlerinizle ilgili süreci
    yazıyorsunuz sizden ricam konuyla alakalı yardımcı olacak post atmanız ..
  • Bence hiç bir tercih sorunu yok. Kesin benzinli tercihim..Çok kelepir temiz bulursam dizel düşünürüm..Az ve temiz olsun. Dizele fazla para ödemek bana göre lüzumsuz...9 yılda 108.000 Km yol yapmışım..Yıllık 12.000 km demek..LPG bile taktırmadım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 11 Nisan 2013; 20:16:03 >
  • Ben 1.2 benzinlisini yıllarca sorunsuz kullandım.LPG de taktırmıştım.

Ancak resimlerdeki araçlardan dizel olanı tercih ederdim.Dizel daha temiz görünüyor.

Benzinlinin Kayseri plakalı olup Ankara da satılması ??

Ben alacak olsam dizel olanın renault servis kayıtlarını inceler ölçüm yaptırıp temiz çıkarsa alırdım.
    O kasaya o motor çok ekonomik ayrıca dediğim gibi dizel daha temiz gibi geldi 1.2 ise biraz yorgun gibi gerçekte görmek lazım..
  • quote:

Araba tertemiz umarım bulursunuz alıcısını
  • 1000-2000 km için niye araba alıyorsunuz ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bberko

1000-2000 km için niye araba alıyorsunuz ki ?

Al işte azmı ki de
  • yılda 15 000 yapar dizel mantıklı
  • quote:

ayda yapıcakmış o km'yi
    dünyada değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

ayda yapıcakmış o km'yi
    dünyada değil

ne kadar zekisiniz siz
  • Bende kendi gözümden yardımcı olmaya çalışayım:

İzmir 3 büyük ilimizden biri ve trafik göz önün'de bulundurulsun haftada ortalama 450 veya 600 km yol yapıyorum.

5 sene önce ilk işe başladığımda 1500 tl maaş ve dizel opel corsam vardı. zor geçiniyordum evli değildim. Aracın deposunu zor dolduruyordum.

3 '' sonra maaşım 3000 tl oldu aracımı astra yükseltim yine dizel seçimini yaptım artık daha rahat depomu dolduruyordum.

günümüz 4.250 tl maaş alıyorum aracımı 2005 330ci bmw yaptım ÇOK YAKIYOR ama cebimede rahat bir hayat sürceğim para kalıyor.Km sayım düştü haftada 150 300 arası
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.