Şimdi Ara

Düşük karbonhidrat,çabuk yorulma handikapı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba,uzun bir aradan sonra yeniden spora başladım.Amacım hem kilo vermek(10-15 kilo) hemde vücudumu şekle sokmak.Bu amaçla haftada 3 gün kardiyo,3 gün ağırlık şeklinde plan yaptım.
    Ama bir sorunla karşılaştım.Fazla kilolardan kurtulmak için karboyu yarı yarıya kesince güçten düştüm.Kendimi çok halsiz ve bitkin hissetmeye başladım.Kardiyoda sorun yok.1 saat hafif tempo koşu yapıyorum şehir stadyumunda.Yaklaşık 8 km ye tekabül ediyor.Ama gel gelelim spor salonuna gidip ağırlıklarla çalışmaya başladığımda hemen kaslarım ağrımaya başlıyor.Çok çabuk yoruluyorum.Sonuçta karbo vücudun yakıtı.
    Peki bu iş nasıl olacak? Karbo alınca kilo veremiyorum.Almayınca ağırlık kaldıramıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam Akıl Vermek Gibi Asla Görmeyin SADECE TAVSİYE OLARAK DEĞERLENDİRİN ...

Öncelik Olarak Güzel Temiz Karbonhidrat Yüklemesi Yaptıktan Sonra (KALORİ MİKTARINA DİKKAT EDEREK)

Güzel Split Veya Full Ağırlık İdmanında Sonra HIIT Cardio İle Bu Sorunu Kökten Çözebilirsiniz.

Hem Ağırlık İdmanını Çok Rahat Bir Şekilde Tamamlarsınız Hemde Çok Rahat Kilo Problemini Çözebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jezxy

Hocam Akıl Vermek Gibi Asla Görmeyin SADECE TAVSİYE OLARAK DEĞERLENDİRİN ...

Öncelik Olarak Güzel Temiz Karbonhidrat Yüklemesi Yaptıktan Sonra (KALORİ MİKTARINA DİKKAT EDEREK)

Güzel Split Veya Full Ağırlık İdmanında Sonra HIIT Cardio İle Bu Sorunu Kökten Çözebilirsiniz.

Hem Ağırlık İdmanını Çok Rahat Bir Şekilde Tamamlarsınız Hemde Çok Rahat Kilo Problemini Çözebilirsiniz.
    Akılda verebilirsiniz tavsiye de,hiç sorun değil Şu durumda hepsine de ihtiyacım var.Hiit cardio hakkında bilgim yoktu mesela.Sayenizde öğrenmiş oldum.
    Bu akşamdan itibaren tavsiyenize uygun şekilde antrenmana başlıyorum.Gelişmeleri buradan yazacağım tekrar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gümüş_süvari -- 11 Şubat 2019; 16:34:35 >

• bu sporda karbonhidratın yeri çok önemlidir. insanlar sanıyor ki (yanlış anlamayın sözüm meclisten dışarı) karbı kesince direk su atıcam kilo vericem. böyle bir şey tamamen yanlış bir yaklaşım. düşük veya 0 karb olunca spordan önce öncelikle hayat kaliteniz düşer , en basit örnekle beyin bile yakıt olarak glikozu kullanır. bu liste daha uzar gider. peki ne yapmalıyız? sorusuna cevap verecek olursam , bunu bilimsel araştırmalar ve kişilerin kendi üstünde denediği (bu nokta çok önemli çünkü en iyi diyet programı diye bir şey yoktur!! vücudunuz hangi diyet programına en iyi tepkiyi verirse o sizin için en iyi diyet programıdır , yani örnek verecek olursak ketojenik diyet çok iyi , herkes üzerinde işe yarıyor diye sizin üzerinizde işe yarayacak diye bir şey yok.) en çok işe yarayan diyet programı ise carb-cycling yöntemidir. internetten araştırın çok farklı yöntemleri var. kısaca bahsedecek olursak ve bir örnek verecek olursam , haftanın 4 günü düşük karb 1 gün orta 2 gün büyük karb alıyorsunuz. ve böylece vücudunuzu şaşırtarak daha fazla kalori harcamasına yol açıyorsunuz. vücudumuz tembeldir , her zaman en kolay yolu arayarak hayatta kalma yöntemlerini arar her zaman en az kaloriyi nasıl yakarım diye düşünür. bir söz vardır : ''aynı şeyleri yaparak farklılık beklemek saçmalıktan ibarettir'' diye. bu yüzden low veya 0 carb diyetlerini kesinlikle önermiyorum. ha şöyle bir durum var ben önermiyorum diye bu diyetler kötü değildir fakat genel itibariyle daha iyi ve mantıklı diyet türleri vardır. belki siz low carb diyetinden çok fazla verim alırsınız ve benim teorim otomatik olarak çürümüş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GameArenaRisc -- 11 Şubat 2019; 20:4:12 >

• GameArenaRisc G kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgileri değerlendiricem.Teşekkürler

• Bende Karbonu sıfırladıgim dönemler çok sıkıntı çektim. Onun yerine Karbonhitrati sabahları yüklü miktarda alıp. Sporda Cardiyoya yüklenip. Akşamları işe protein ve yağ odakli beslenmeye önem veriyorum. Yağ ve protein ise sağlıklı ürünlerden. Mesela yumurta, Ceviz, Et, zeytin yağı gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.