Şimdi Ara

düz vites araçlarda acc kullanılabiliyormu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar volvo s60 1.6 dizel versiyonunu çıkarttı ve bu model sadece düz vites seçeneği ile satılıyor.volvo adaptive cruse control sistemini opsiyonel olarak satıyor.benim merak ettiğim bu düz veteslerde de satılıyormu.şayet satılıyorsa otamatik vitesteki performansı veriyormu.şimdiden paylaşımlarınıza teşekkür ederim

• bildiğimiz cruise control ise düz viteste de kullanılıyor tabiki
  • quote:

Orijinalden alıntı: kick down

bildiğimiz cruise control ise düz viteste de kullanılıyor tabiki

bildiğimiz şekilde değil önde araç var ise radar aracılığı ile algılayıp fren yapıp ön müsait olunca belirlenen hıza çıkıp sabitliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: canmert2005

quote:

Orijinalden alıntı: kick down

bildiğimiz cruise control ise düz viteste de kullanılıyor tabiki

bildiğimiz şekilde değil önde araç var ise radar aracılığı ile algılayıp fren yapıp ön müsait olunca belirlenen hıza çıkıp sabitliyor

sanırım kullanılabiliyodur sistemin mauel otomatik ayırt edeceğini sanmıyorum ama bayi ile görüşmenizde fayda var
  • sanırım araba hızlanmak için zorluyor ama sanırım vites düşürebiliyorsun bence o sisteme çok güvenmemek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmg02 -- 28 Aralık 2011; 21:52:27 >
  • manuelde olması biraz zor hiç de duymadım çünkü hızı kesmek gerekirse vites atma ihtiyacı duyar yoksa stop eder.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • düz viteste var cc kullanışlı değil ama otomatiklerde daha kullanışlı olduğu aşikar
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunusssss

manuelde olması biraz zor hiç de duymadım çünkü hızı kesmek gerekirse vites atma ihtiyacı duyar yoksa stop eder.

teşekkürler belli bir oranda kesen ve ikaz veren yoktur herhalde
  • http://www.youtube.com/watch?v=zzVibZtt5Ss
    birde burda görülüyor. bacanağım 1 yıl önce otobüs ile kaza yaptı eskişehir ankara arası 3 kişi hayatını kaybetti şoför cruse kontrolu çekip uyumuş hareket halinde tıra arkadan çarptı bu sistem kullanılsa 3 kişi kurtulacaktı.ben otomatik vites araç istemediğimden düz viteste olması beni mutlu eder.tşkler
  • bu sistemlere şimdilik çok güven olmaz bence manuelde de acc mantığına aykırılık oluşturuyor.aracın hızını azaltıp artıran bu sistem araçlarda vites sitemi bulunduğu için aşırıbir yavaşlamada büyük sıkıntı oluştarabilir örnek vereyim 120 km hızla 6 vitesle gidiyrsunuz mesela sizde bu sisteme güvendiğiniz için oralı değilsiniz kamyonun biri bir aracı sollarken sizin şeride giriyor hızıda 50 km sizin arac acc sistemi hızı 120 den 50 km düşürünmesi için vites atılması gerekiyor şimdi ben kendi yorumum araç bu durumda nasıl hareket edecek bence ya müdehale etmeyecek sizin sistemi devreden çıkarmanızı beklecek yada müdehale edip frenleyip motoru istop ettirecek.motor istop ederse o hıızda allah korusun ne olur bilinmez .bence onun için siz ya otomatik alın ya da acc den vazgeçip cc ile idare edin.ayriyeten bir s60 otomatik frenleme sistemi testinde s60 tıra arkadan çarpmıştı bunu hatırlatayım güven meselesi için bu arada bu sistemlerdede en iyilerinde biri volvo da yani o bile hata yapabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yunusssss

bu sistemlere şimdilik çok güven olmaz bence manuelde de acc mantığına aykırılık oluşturuyor.aracın hızını azaltıp artıran bu sistem araçlarda vites sitemi bulunduğu için aşırıbir yavaşlamada büyük sıkıntı oluştarabilir örnek vereyim 120 km hızla 6 vitesle gidiyrsunuz mesela sizde bu sisteme güvendiğiniz için oralı değilsiniz kamyonun biri bir aracı sollarken sizin şeride giriyor hızıda 50 km sizin arac acc sistemi hızı 120 den 50 km düşürünmesi için vites atılması gerekiyor şimdi ben kendi yorumum araç bu durumda nasıl hareket edecek bence ya müdehale etmeyecek sizin sistemi devreden çıkarmanızı beklecek yada müdehale edip frenleyip motoru istop ettirecek.motor istop ederse o hıızda allah korusun ne olur bilinmez .bence onun için siz ya otomatik alın ya da acc den vazgeçip cc ile idare edin.ayriyeten bir s60 otomatik frenleme sistemi testinde s60 tıra arkadan çarpmıştı bunu hatırlatayım güven meselesi için bu arada bu sistemlerdede en iyilerinde biri volvo da yani o bile hata yapabiliyor.

teşekkür ederim

• Benim aracımda bulunan ACC sistemi infiniti deki adıyla intelligent cruise control öndeki araç yavaşladığı zaman yeri geldiğinde vites bile küçültüyor 7den 3 e 4 vites birden bile küçültüğünü gördüm. Tabi tekrar hızlanırken de vitesleri kendisi büyütüyor.

Manuel de bunlar olmaz. Ama işte sadece arkadan çarpmaya karşı otomatik fren yapabilir diye düşünüyorum fakat yavaşlanıp hızlanmayı manuel vites ile gerçekleştiremez...
  • yeni araclarda debriyajsiz yapilan sert frenlemelerde arac stop etmez bunun onlemini aldilar, tekerlekler tamamen kitlense bile ki kilitlenmezde zaten ABS yuzunden, fren pedali serbest birakildiginda motor calismaya devam eder, inanmiyorsaniz serbest bir trafikte deneyebilirsiniz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.