Şimdi Ara

dvd player ımdan neden iyi gorüntü almıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar sony ns36 dvd playerım var altın uclu scart ile sony 40s2030 lcd me baglı.Dün gece arkadaslarla film izledik, film vcd idi ve arkadasımın birinde arcelik lcd ve arcelik dvd player var ve bana (bende vcd goruntuleri bu kadar kotu degıl hatta cok ii bile aynı tv goruntusu gibi dedi).ben bugune kadar hiç biyerde kıyaslamadıgım içi vcd lerin 40 inc bi tv de bu sekilke cıkacagını sanıyordum (cok pikselleşme oluyor) ama demek ki oyle degılmiş arcelik bile daha ii goruntü veriyormus bu arada orjinal olmayan dvd lerinde goruntusu cok ii diyemem bi tek orjinallerden memnunum maalesef. bunun sebebi ne olabilir.dvd player dan mi kaynaklanıyor yoksa lcd den mi? en kısa zaman da bi baska dvd baglayıp denemek istiyorum ben bir senedir boyle izliyormusum cok canım sıkıldı valla yardımcı olursanız sevinirim...

• cevaplayabilecek bi arkadas yok mu? hayret ya
  • scart yerine başka bir bağlantı denedinmi.
  • sony ns36 dvd playerde scart tan daha iyi gosterecek bi cıkıs yok zaten ayrıca bu soylediğim arkadaşta scart ve normal bi kablo kullanıyor altın falan da degıl
  • valla brawo arkadaslar su soruya tam bi cevap verecek kimse cıkmamıs yani.......
  • Eğer bağlama imkanın varsa scart yerine komponent bağlantıyı dene. Yüksek kalitede görüntü alabilirsin. Ama yinede bunları yapsan bile imkanın varsa başka marka bir dvd playerda görüntünün nasıl olduğunu gör. Elektronik şeylerde doğrulama yapmak için daima sağlama yapmak gerekir başka cihazlarla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aikimac -- 11 Ekim 2007; 22:50:22 >
  • Peki arkadaşındamı scarttan bağlantı yapmış. Senden daha iyi bir bağlantı yaptıysa tv nin ve dvd playerın markası çok büyük etki yapmaz. Bunun için senden daha iyi görüntü elde ediyor olabilir. Arkadaşının dvd playerını al ve kendi televizyonunda dene bakalım birde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ya scart ta olsa, komponent te olsa hatta HDMI dan bile bağlasan bir VCD 352*288 gibi düşük çözünürlüğü ile mutlaka pikselleşme yapacaktır.
    Ancak VCD lerin kalitesi arasında da fark olabiliyor. Bazı VCD ler çok net görüntü verirken bazılarında pikselleşme bariz olabiliyor (orijinal de olsa).
    Ayrıca hareketli ve ışıklı sahnelerde bu pikselleşme artacaktır. Arkadaşın durağan bir film seyretmiş ve sende de bol patlamalı, hızlı aksiyon filmini görmüş olabilir. Dediğim gibi sendeki VCD nin de görüntü kalitesi dşük olabilir. En iyisi aynı VCD yi hem arkadaşının hem de senin sisteminde deneyip görmek olacatır.
    Sony ile arçelik'in kıyaslanması bence saçma, birisi LCD teknolojisinde dev diğeri fason olarak uzak doğu da yaptırıyor.
  • öncelikle merhabalar.

vcd konusunda bir kaç ayrıntı söyleyeceğim.

elimde 1000 tane vcd var ve bunları dvdlere çekmiş durumdayım kalite konusunda 2006 yıllarından sonra çıkan vcdler sesve görüntü olarak çok net. Ancak daha önce çıkanlar için aynı şeyi söyleyemeyecegim. Orjinal vcdin bile olsa bu durum böyle. Gelelim çıkış sorunlarına elindeki kablo altın kaplama diyorsun ve sağlamlığından şüphem yok. Ancak bazen böyle garip sorunlar doğurabiliyor. Arkadaşının sistemi ile senin sistem arasında farklar var. Senin en basit olarak yapman gereken bana göre vcdlerini bir dvdye çek oradan bir izle görüntüde değişiklik olacağını zannetmiyorum ama bir dene.....
  • tesekkur ederim en kısa zamanda deneyecegım işlerimin yogunlugundan ilgilenemiyorum ilk once baska bi dvd player baglayacagım sonra kabloyu degıstırecegım ama kabloda sorun oldugunu sanmıyorum cunku uydu alıcısındada aynı kablodan var ve onu daha once denedim iyi yönde bi degişiklik olmamıstı
  • bence sorun kesinlikle dvd player .

Arçelik kodecleri daha hızlı ve daha update kodeclerle çözüyor olmalı .

Eminim VCD dediğin kopyadır. Orjinal VCD'lerde deneme yapma şansın oldu mu?

TV ne gelirse gösterir konu yüksek çözünürlüklü bir görüntü de olmadığına göre TV 'de kötü değil . Bence DVD player yasal olmayan işler konusunda isteksiz.
  • yok kopya değil orjinal vcd hi-def-men ama kopya dvd lerde iyi diyemem burada onlardada pikselleşme oluyor.yani bi tek orjinal dvd lerden keyif alabiliyorum.
  • Bence arkadaşından ödünç dvd player alıp denemen gerekecek.
  • Bence arkadaşın yanılıyor. En orijinal VCD bile büyük bir ekranda aşırı pixelleşme yapacaktır. Bu kaçınılmaz. Yukarda bir arkadaş bahsetmiş. Durağan filmlerde belki pixelleşme az olabilir. Ama hareketli aksiyon filmlerinde pixelleşme aşırı olur. Çünkü hızlı sahneleri 352x288 çözünürlüğe sahip VCD ler kaldıramaz. Hatta bazen öyle aksiyon sahneleri oluyor ki filmlerde. Kusurlu transferden dolayı bazı DVD ler bile azda olsa pixelleşiyor. Örnek: Spiderman 2 DVD sinde trenin üzerinde çekilen kovalamaca sahnelerinde bazı DVD lerin çok az pizelleştiğini duydum.
  • dün babamın dvd playerını alıp denedim ama oda ns36 benimkinin aynısı herhangi bi değişikllik yok aynen pikselleşme devam bende elime bi vcd film alıp arkadasıma gidecem artık son care bakalım dediği gibimi görüntü bide dvd playerımıda yanıma alayım bakalım onuda baglayıp deneyeyim sonucu yazarım artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.