Şimdi Ara

DVD-R yazma hızı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD FX 8120 işlemci ve GIGABYTE 970A-D3 anakart + ZALMAN cooller
    8GB CORSAIR 1600mhz DDR3 bellek
    120GB Sandisk SSD + 6TB (3*2) 7200rpm SEAGATE SV35 HDD
    2 * ASUS DVD-RW + 1GB HD 7790 GDDR5 ekran kartı
    500W Power Supply.

Arkadaşlar yukarıdaki sisteme sahibim, cihaz her yönüyle güzel ve hızlı çalışmakta, ancak ne yaptıysam DVD-R çekerken 4x üzerine çıkamıyorum. yaptığım işlemler sırasıyla;
    1. İşletim sistemlerinden 7,8,8.1 ve bios'tan IDE, AHCI gibi değişik şekillerde denemelerim oldu sonuç aynı (ultra dma aktif)
    2. DVD-RW lerden şüphelendim LG ve SAMSUNG denedim sonuç değişmedi.
    3. HDD'lerde problem olabilir diye 2 tane 2GB SEAGATE SV35 aldım yine değişmedi. Örnek bir disk kalıbını SSD'den üzerinden de yazdırdım yine banamısın demedi.
    4. Kasa içi kabloları düzenledim, temizliğe ve yeniliğe gittim, 6 tane bağlı sata kablolarını farklı kombinasyonlarla bağladım, ekran kartım HD5600 idi HD7790 olarak değiştirdim ki bunların alakası yok sadece revizyon olarak. haliyle yine değişmedi.
    5. Gıcık oldum POWER SUPPLY hariç kasanın dışını değiştirdim.
    6. USB dvd-rw aldım onda denedim yine aynı. hatta daha felaket.
    7. Firma sitelerinden, yada farklı yerlerden farklı driverlar kullandım. BIOS update yaptım. Default yaptım. Parmak attım olmadı.
    8. Yukarıda saydığım denemelerimi farklı zamanlarda yine denedim. olmadı olmadı olmadı. bir dvd yi 16x te yazdıramadım.

Sistemi PSU Calculator den hesaplıyorum reel 400W peak 480W diyor, benim kullandığım reel 500W.
    Makine herhangi bir diskten diğer herhangi bir diske aktarım hızı en kötü 70ms/s, ancak dvd üzerine kayıt yaparken max 5 mb/s, hatta aynı anda 2 dvd çekmeye kalkarsam hız toplamda 5mb/s olacak şekilde yarı yarıya düşüyor. Hani anakartı değiştiriyim diyorum, sorunun çözüleceğini bilsem durmam ama korkuyorum, yine aynı olacak diye.
    Fikri olan paylaşsın lütfen, çözelim şu sorunu ey forum ahali.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cd Yazma Sorunu
    10 yıl önce açıldı
    m.2 SSD Düşük Yazma Hızı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.