< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
DYING LİGHT 2|PS ANA KONU|TÜRKÇE|4 ŞUBAT 2022 (43. sayfa)
-
-
Konuya gelen her mesaja gore kararim degisiyor ne guzel almaya karar vermistim :(
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
fov ne demek hocam ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tps oyunların çoğunda akıcı bi 30 fps nin her türlü gideri var 4k da kaliteli görsellikte ama fps de 30 asla çekilmiyo bence.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Field of View. Ekrana baktığında karakterin göz hizzası ile ekranda görünen alanı ayarlıyorsun, 60 ile 120 arasında çekilebiliyor. Ne kadar arttırırsan görüş alanında gördüğün öğe sayısı o kadar artıyor ve genişliyor, oynanış daha zevkli ve akıcı hale geliyor. Geçen nesil bunu sadece PC oyunlarda görüyorduk, PS5 ile hemen hemen her yapımcı FOV ayarı koymaya başladı oyunlara. 90 ile 100 arası bir ayara alışıp tadını alınca daha aşağısında oyun oynamak mümkün olmuyor. Güzel bir örnek video ekledim daha iyi anlaman için,
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşlar oyunda geceleri çok mu karanlık (PS5'te)? Ben sadece önümü görebiliyorum geceleri ancak PC den oynayanların videolarında evler daha net görünüyor geceleri. Bense karanlıkta atlayacak çıta arıyorum.
Konsol versiyonunda Gamma ve gece ışıklandırmasını yanlış kodlamışlar, görüntü modunu değiştirsen bile RT dolayısıyla oluşan bir hata. Zemin de dolaşırken ve özellikle gündüz güneşin ekrana baktığı açılarda binalara doğru yürürken de Gamma bir anda sapıtıyor. Update gelene kadar bırakabilenler mutlaka bıraksınlar oyunu.
-
Bilgilendirme için teşekkürler hocam. Gece ortalığı hiç göremiyordum ve çok saçmaydı bu kadar karanlık olması.
evet bende gün içinde oynarken fark ettim dövüş ve parkur sistemi üzerinden XP alıp level arttırabildiğimizi.
ayrıca şöyle bir düzeltme yapmak istiyorum. geçen yazımda takat sisteminin parkur sistemine ket vurduğunu söylemiştim. kısmen devam ediyor bu durum ama can ve takat arttırdıktan sonra nispeten oyunun başındaki kadar zorlanmıyorsunuz. şuan en çok paraşütte takatin yetmemesi durumunu yaşıyorum bacaları kullanmaya çalışsam bile.
bir de geçen saylarda biri yazmıştı. oyunun ilerdeki görselleri nedense daha iyi. başındaki o blurlu, puslu görüntü baya kayboluyor. artık ışık kullanımı mı, blur kullanımı mı değişmiş bilmiyorum performans modda çok rahatsız etmiyor. ama grafikler kesinlikle PS5'de neslin gerisinde. hani açık dünya spider-man falan görmesek bu konsolda neyse diyeceğim. artık Horizon'a saklıyoruz görsel şöleni ne diyelim.
-
Çözeceklermiş onu da, Lead Designer eleman cevap veriyor bütün sorulara. Ama hangi Update ile geleceği belli değil.
Tymon Smektałatwitter“Going 💤 but some updates. 1) coop - issues come from crazy demand; we’re fixing on our side and discussing with partners (epic/ms/Sony) so they unclog servers 2) ps5 flickering - patch incoming (soon, but no date), workaround is to use different mode 3) achievements - fix…”https://twitter.com/smektalaTM/status/1489990597733928963?s=20&t=qaBCecbyBSbaFyvNjmCCjw -
Kesinlikle katılıyorum. Next gen grafikli bir oyun değil bence, PS5 te oynuyorum ama gerçekten bu cihaza bu oyun grafikleri yakışmamış. PC de grafikler çok bariz daha iyi neden böyle bir durum var anlamadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam söylediklerinizin hepsine katılıyorum. Yanlız ben ps5 te Qled tv de oynuyorum. Grafikler olmamış yani next gen değil bu oyun lakin youtube da izlediğim videolarda PC tarafında grafikler daha güzel duruyor. Ama siz PC’de de kötü demişsiniz grafikleri, siz birde PS5 tarafına bakın.
Parkur mekanikleri güzel. Şehir sırf parkur yapalım diye tasarlanmış haliyle ve yerli yerinde olmuş. Skill ile açılan parkur mekanikleri biraz gerçeklik dışı tabiki ama keyifli. Özellikle tek başınıza oynarken seri parkur yaptığınızda müzik çalması iyice gaza getiriyor. Co-op'ta müzik çalmıyor buda dikkatimi çekti. Karakter atlayıp zıplarken gölgesini izlediğimde hareketleri dikkat çekici.
Zombilerin korkutucu olmamasının en büyük nedeni ses ile ilgili sanırım. Karşılaştırmak için ilk oyunu tekrar açtım. Sana saldırırken zombilerin sesi ve çevre sesleri olarak daha ürkütücüydü. O yüzden bu oyunda pek korkutmuyor sanki.
İlk oyunca geceleri mümkün olduğunca dışarı çıkmıyordum. Oyunda buna zorlamıyordu. Ama bu oyunda seni gece dolaşmaya zorluyor. Fakat yinede ilk haritada oynadığım kadarı ile aşırı bir zorluğa denk gelmedim. İlk oyundaki gece çıkan baş belası (Ecel) ile 2 defa karşılaştım. Biri sinematik, diğeride kapalı mekanda denk geldik.
Gündüz kapalı mekanlarda zombilerin doluşması, gece dışarı çıktıkları için loot kapalı mekanda daha kolay. Bu yüzden gece dolaşmak zorunda kalınması hoşuma gitti.
Ek olarak ilk haritada sürekli çatılarda gezince geceleri zombilerle pek uğraşmıyorsunuz.
Rol yapma konusuna gelirsek ilk başta bende pek etkisi yok diye düşünüyordum. Konuşmalarda ki seçimler birşeyi değiştirmiyor. Seçiminiz birşeyi değiştirecekse size bangır bangır belli ediyor. İlerleyen görevlerde senaryoyu ve oyundaki gidişatı, zorluğu, kolaylığı etkileyen kararlar veriyorsunuz. Spoiler vermemek adına detaya girmiyorum.
Grafiklere gelirsek kötü değil. Daha iyisini kesinlikle beklerdim. Mesela biraz uzaktaki bir zombiyi izlerken kare kare hareket etmesi hoşuma gitmedi. Gökyüzündeki uçurtmalar, rüzgar gönüne süzülen kurdelelerin duruş gibi noktalarda çok basit duruyor. Ağaçların hareketleri, yine belirli bir mesafede ki ağaçların sallanma şekilleri vasat.
Renk paleti olarak kaotik ve solgun bir renk kullanılmış. Sanki filtre ile oynuyorsunuz gibi. Özellikle gündüzleri bu şekilde. Kötü değil, alışmak gerek.
Birde kapalı mekanlarda seni zorşayan bağışıklık yapısıda güzel bir detay olmuş.
Oyundaki bug vs konularına girmiyorum onlar düzeltilecek şeyler. Aklıma gelen şeyleri yazdım.
Oyunu sürekli oynamak istiyorsunuz. Patch beklemeye gerek görecek buglar yok. Karar sizin tabi ben co-op devam ediyorum. Devasa değişiklik içeren bir patch gelirse tekrar oynarım :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NiTRocy -- 7 Şubat 2022; 1:7:6 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Dying Lighttwitter“PS gamers - we will be submitting a new Hotfix by the middle of next week at the latest.”https://twitter.com/DyingLightGame/status/1490470114524815361/photo/1
-
Arkadaşlar bazı yan görevleri bekletiyordum. Ancak şu an beklettiklerimi yapamıyorum. Üzerinde görev tamamlandı yazıyor ancak ödül kısmında çarpı ile işaretlenmiş. Harita da ise halen gösteriliyor. Bu bug mıdır yoksa artık bu görevleri yapamıyorum anlamına mı geliyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NatDrake -- 7 Şubat 2022; 9:8:26 >
Şu oyunun ps5 sürümüne yeni nesil diyip satmak için yüzsüz olmak lazım. Allahtan hikaye ve parkur mekanikleri güzel de, onun hattına bitirdim oyunu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hagiosmann -- 7 Şubat 2022; 9:26:15 >
Geceleri hiçbirşey göremiyorum, eve girmeye çalışırken zombiler çığırıyor ve saldırıyorlar içeri de giremiyorum. Tıkandım kaldım. Ps5 perfomans modunda oynuyorum.
Oyunu çok sevdim PS5 den oynuyorum. Ufak tefek bug ile karşılaştım ve herkesin problem ettigi grafikler çok gözüme batmadı performans modunda oynuyorum. Her Şeyi yaparak gidiyorum haritada en ufak ayrıntıya kadar çok zevkli birde şu paraşüt iyi bir şekilde çözsem tamamdır. Almak isteyen arkadaş varsa ekonomik durum el veriyorsa mutlaka alsın
-
Hocam aynı sorunu ben de yaşıyordum. Sağolsun forumdan bir arkadaş hata olduğunu söyledi. Sorun konsolda böyle. PC de etrafı görebiliyoruz.
Bazı yan görevler ana görevin ilerleyişine göre kayboluyor, o yüzden yan görevleri çok bekletmeden yapmak gerekiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X