Şimdi Ara

Ea bölümlerinde TOBB üniversitesini nasıl bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
2
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tobb üniversitesini nasıl bilirsiniz gençler.İngilizce eğitim vermiyor işletme ve iktisatta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Okulu kendim gördüm gezmiştim çok iyiydi

• %30 İngilizce eğitim veriyor İİBF. Çok çok az bir kontenjan açıyorlar tam burslu için. Köklü bir okul değil, akademisyenlerin çoğu diğer üniversitelerden görevlendirme diye biliyorum. Tam burslu puanları abartı yüksek bence.

İİBF ve Hukuk için aynı sıralamaya çok daha iyi yerler geliyor zaten. Şahsen o sıralamaları yapsam tercih listemde olmazdı.
  • 500-1000 sıralama arasına 1.750 tl burs veriyor.Bu burs için değerlendirmeye değer bence.

• Hazırlıktan kalırsan direk kesiyorlar.

Çok fazla örnekleri var bunun. O sıralamayı yapıp özel burslara başvursan ve Boun, Bilkent veya ODTÜ'ye yerleşmek çok daha mantıklı.
  • Hocam oda arkadasim orada siyaset okuyordu.Okulun imkanlari cok iyi.Staj vs olarak.Burs+otel konforunda yurt veriyorlar eger burslu olursan.Eksi olarak kampusu yok gibi ama sanirim sogutozu metroya yakin yani milli kutuphaneye 1 durak orasi da bahceli zaten ankara'nin en guzel yerleri eglenmek icin pek sorun olmaz.Arkadasim gayet sosyaldi yani. Bir de okul ucretleri ucuz yani o gayet orta halliydi yuzde elli okuyordu.Koc vs gibi olmaz yani.

Ablasi aralik ayinda tobb iktisat bitirdi ve ocakta hemen ise basladi mesela.

• savcınız kullanıcısına yanıt
    hazirliktan gecmek zor degil demisti arkadasim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam 4 yıl botunca 1750tl alırsınız çok güzel eğlenirsiniz. Ancak mezun olduğunuzda Ankara üniversitesi Siyasal mezunu adam bile önünüze geçer mülakatlarda. İİBFde mülakatsız iş alanı yok, bu fakülteden mezun olduğunda girmeye çalıştığın tüm işlerde önce yazılı sınav sonra mülakat ile karşılaşacaksın. Mülakatta işte okulunun mezun profilinin yüksek olması lazım. Çok mezun vermiş ve bu mezunlardan yüksek yerlere gelenlerin olmuş olması lazım ki referans bulabilesin. TOBB Hukukta 168. ile giren arkadaşım Ankara Hukuka yatay geçiş için dönemin bitmesini bekliyor. Düşün yani
  • Hocam bence TOBB'u o kadar kucumseme.Saglam bir okul.Arkasindaki kurumun gucu belli. Arkadasimin ablasi mezun olur olmaz iyi bir is buldu mesela iktisattan ki kendisi okulu yardim donem uzatmis birisi.

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi bir iş 1 yılda anlaşılmaz en az 3 sene çalışsın bakalım orda. Eğer 3 sene sonunda oradan kaçmadıysa tamam güzel iş bulmuş demektir. Özel sektörde çalışmak bu kadar kolay ve rahat değil. Ayrıca TOBB'da arkadaşının ablası dışına 64654513 mezun var, zengin aile çocuğu olmayanların ortalamasına bakmamız lazım. Yoksa bu ülkede itü mezunu mühendis de Başbakan oldu diye itü için ''mezunları Başbakan oluyor'' diyemeyiz
  • Linkedin uzerinden arastirmak en dogrusu olur mezunlari nerelerde diye.Kendine yakin sirardaki bilkent,gsu,ozyegin,odtu ile benzerdir diye dusunuyoru..
    Ozel sektor tabiki zor boun mezunu olsan da zor. Devlet rahat ama maasi dusuk.Bir seyler kazanmak istiyorsan risk alman ve cesur olman gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabricioramirez -- 16 Mayıs 2020; 1:51:14 >
  • Iktisatta ve hukukta gayet iyi bir okul. Okulu ön plana çıkaran özelliği 4 yıllık üni eğitimi içerisinde 1 yıllık staj yapman. 3 farklı şirkette 3.5 ay çalışmak mezun olunca çok fark ettiriyor. Çok fazla öğrencide eger iyiyse son staj yerinde çalışıyor. Akademik kadrosunu incelersen hepsinin yurtdışı tecrübesi olduğunu görürsün. Bilkent odtü koç mu ? Hayır. Zaten bu okullara gore cok daha yeni ve arada tabiki fark var. Peki başkent çankaya gazi ankara bahcesehir seviyesi mi dersen de kesinlikle hayır.

Kısacası su an için S tier bir okul degil, ancak kesinlikle A tier den de düşük değil.

• Teşekkürler beyler sadece bursları ve yurtları dikkatimi çekti sormak istedim ondan

• up yeni fikirker vae mı?

• Hocam sıralama kaç geldi?

• Hocam okuduğunuz okul(ankara hukuk)çok iyi ve güzel ama bu kadar da abartmayın.TOBB hukuk(burslu) en iyi hukuklardan biri.Gsü,bilkent,koç gibi olamaz tabi zaten bu hukukların yanına hiçbir hukuk yaklaşamaz bile imkanları açısından.Arkasında ki güç belli.Ayrıca sürekli risk var tarzı ifadeler kullanıyorsunuz.Risk almak istemeyen birinin tek yazacağı bölüm tıp.Siz ankara hukuku bitirince kendinizi geliştirmemiseniz eğer 10 milyar maaşla başlayacağınızı falan mı zannediyorsunuz.Böyle düşünenlerin sonu ayda 2,5 milyara başka bir avukatın yanında sürünmekten öte geçemez hocam sizin gibi yetkin bir adam bunu iyi bilir.

• Güzeldir.En güzel yanı staj olanaklarıdır.Stajlar aldiginiz egitimden daha onemli.

Bir de yurtlari cok guzelmis

• sayidjarrah16 kullanıcısına yanıt
    TOBB HUKUK taban sıralamasının yüksek olması nedeniyle en iyi hukuklardan biri diyemeyiz hocam.

Puanın yüksek olma sebebi ise 11 kişi alması tam burslu olarak.
  • savcınız kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten mantık bu.Adamlar sizce o 11 kişiye hiç mi avantaj yaratacak durumlar sağlamıyor.O 11 kişiye çok sağlam network sağlıyorlar.Buna bakılırsa gsü hukuk da çok az.Adamların bu kadar az almasının sebebi mükemmel profilde bir adam yetiştirme.Kontenjanı doldururlarsa o kadar öğrenciye şu an sağladıkları networku avantajı sağlayamazlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.