Acemi şöfer bile daha az sarsar nedemek yaw. Sizler nerde kullanıyorsunuz bu aracı..
slm arkadaşlar. sizden ricam otomatik araçlar içerisinde şuanda tercih edilen ve kullanıcısını en çok memnun eden hangisi acaba? Tabi burada tam otomatik olanlarda yarı otomatik olanlarda var. Bunları ayrı ayrı sınıflandırıp öylede değerlendirebilirsiniz. Fakat son olarak iki grubun 1. lerinide karşılaştırıp cevaplarınızı yazarsanız sevinirim. Otomatik vites araba kullanan arkadaşlar yorumlarınıda yazarsa memnun olurum.. Tecrübelerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden tşkr ederim.
1-opel in 4 ileri tam otomatik vitesleri 2-opel yarı otomatikler 3-honda civic 5 ileri tam otomatik 4-honca jazz yarı otomatik 5-focus 4 ileri tam otomatik 6-toyota yarı otomatik 7-mazda tam otomatik 8-wv dsg (fiyat politikası nedeniyle pek mantıklı bulmuyorum) 9-fiat dual logic 6 ileri yarı otomatik şanzuman 10-citroen 4 ileri otomatik
Şahsıma göre VW 1 Honda 2. durumda.
Toyota MMT lerin sorun çıkarttığını duydum. Koku yaydığı söyleniyordu.
Focus CVT şanzumanı sorunlu deniyordu. Şu anda powershift getirecek sanırım.
Opel'in tam otomatiğini bilmem. Easytronicten memnunum. Sorun çıkartır diyenlere inat maşallah.
Mazda hiç bilmem. Citroen hiç bilmem.
Fiat 6 ileriyi Opel gibi dizellere koyuyor sanırım. Çünkü Opel'in de Easytonic Astra'sı 6 ileri.
Bazı arkadaşlar o kadar boş konuşuyo ki insanın gülesi geliyor ne demek al tam otomatik kurtul 4 ileri otomatik şanzıman tam felaket yakıtı olarakta , yüksek hızlarda motor uğultusuda cabası , easytonic şanzıman kötü bi şanzıman deil 1300 kg 1.6 litre araba şehir içinde 7.7 litre yakıyor , ama kullanmasını bilmek lazım...
Arkadaşlar easytronic vitesten ötürü problem yaşayan (beyin, vites değiştirici vs.) var mı acaba.
Güzel soru bende merak ettim??
quote:
Orjinalden alıntı: n a v y_35
Arkadaşlar easytronic vitesten ötürü problem yaşayan (beyin, vites değiştirici vs.) var mı acaba.
quote:
Forumda şikayet edenler ağlayıp sızlayanlar çok oldu. Kötü vites berbat falan filan diyen çok oldu ama şu ana kadar ben görmedim.
kullandığım kadarı ile easytronic tercih edilecek bir vites değil
Easytronicin kendisi için her ortamda tartışırım. Bu ayrı bi konu.
Benim asıl merak ettiğim arıza yapan bi easytronic sahibi var mı forumda.
Ben 2004'te ilk çıkanlardan almıştım, ilk yıllarda easytronic problemi yaşamadım ama başka sorunlar yaşadım. 3. yıldan sonra bir kaç kere vites A4'te takılı kaldı. Aldığım günden beri yaşadığım çeşitli sorunlardan dolayı sıkılıp, sattım. En son direksiyon üzerindeki tuşların bazıları çalışmıyordu ve farlar açıkken korna çalmıyordu....
Ama arıza çıkarmazsa, bence güzel bir sistem, sağlam olduğu zaman arabadan aşırı derecede memnundum.
bende 1 kere 1. vitese geçmeme problemi yaşamıştım.sürekli 2.de kalkıyordu.ama bu sorun sadece 10sn sürdü.hızımı alıp gittikten sonra normale döndü.
quote:
Orjinalden alıntı: berat23
bende 1 kere 1. vitese geçmeme problemi yaşamıştım.sürekli 2.de kalkıyordu.ama bu sorun sadece 10sn sürdü.hızımı alıp gittikten sonra normale döndü.
2 de olunca öyle düzeliyor ama 4 te stop ediyor doğal olarak yani yolda kalıyorsunuz
bu durumda manuele alınmıyormu?
quote:
Orjinalden alıntı: xolaires
quote:
2 de olunca öyle düzeliyor ama 4 te stop ediyor doğal olarak yani yolda kalıyorsunuz
quote:
Orjinalden alıntı: ucanhoroz
bu durumda manuele alınmıyormu?
quote:
Orjinalden alıntı: xolaires
quote:
alsanda değişmiyor vitesler 2den başlıyor.zaten bu durum çok sık görülebilinecek bir durum değil.
quote:
Orjinalden alıntı: tenekekutu
. Normal otomatik şanzumanın tork konvertörüde yaklaşık 100 bin km değişme zamanı geliyor. Onda da 1000 YTL ve üzeri fiyatlar çıkıyor.
Tork konvertörünün belirli bir değişim periyodu olmadığı gibi 100bin km de bozulması da çok düşük bir ihtimaldir.
Benim easytronic 2 nci corsam. Hiç arıza yapacakmış gibi bi sistem değil. Mesela tiptronic vitesli 307 kullanmıştım, hiç başarılı bulmadım, sistem sapıtıyor, manuele alıyorsun + yapıyorsun bazen yükseltmiyordu filan. Ancak onda tork konvertörü vardı sanırım.
Easytronic kullanırken sistem çok sistematik işliyor, normal vitesler nasıl yükselip düşürülüyorsa bu da aynı, hiç sapma yok. Yani bana arıza yapacak bi sistemmiş gibi gelmiyor. Ama bu anlatılanlar yüzünden korkmuyor da değilim. Ne manuelde ne otomatikte sistem sapıtmadı şimdiye kadar. Bence kaliteli bi sistem. Ayrıca berbat diyenler vites değişimlerini hissettikleri için ve araca alışık olmadıkları için berbat diyorlar. Bi toyota kullansınlar onda da aynı. Bu şanzımanda tork konvertörü yok, yani sadece sizin yerinize sistem debriyaja basıyor, herşey aynı. Dolayısıyla tam otomatik vites konforu bekleyemezsiniz. Ben tam otomatik vites aynı performansı sunan ortalama 8,5-9 lt/100 km yakıt tüketen 90 hp lik corsa yerine 1.2 75-80 hp lik easytronic vites ortalama 7 lt yakan corsayı tercih ederim.
quote:
Benim easytronic 2 nci corsam. Hiç arıza yapacakmış gibi bi sistem değil. Mesela tiptronic vitesli 307 kullanmıştım, hiç başarılı bulmadım, sistem sapıtıyor, manuele alıyorsun + yapıyorsun bazen yükseltmiyordu filan. Ancak onda tork konvertörü vardı sanırım.
Easytronic kullanırken sistem çok sistematik işliyor, normal vitesler nasıl yükselip düşürülüyorsa bu da aynı, hiç sapma yok. Yani bana arıza yapacak bi sistemmiş gibi gelmiyor. Ama bu anlatılanlar yüzünden korkmuyor da değilim. Ne manuelde ne otomatikte sistem sapıtmadı şimdiye kadar. Bence kaliteli bi sistem. Ayrıca berbat diyenler vites değişimlerini hissettikleri için ve araca alışık olmadıkları için berbat diyorlar. Bi toyota kullansınlar onda da aynı. Bu şanzımanda tork konvertörü yok, yani sadece sizin yerinize sistem debriyaja basıyor, herşey aynı. Dolayısıyla tam otomatik vites konforu bekleyemezsiniz. Ben tam otomatik vites aynı performansı sunan ortalama 8,5-9 lt/100 km yakıt tüketen 90 hp lik corsa yerine 1.2 75-80 hp lik easytronic vites ortalama 7 lt yakan corsayı tercih ederim.
Arıza yapacağını ben de düşünmüyorum. Yalnız vites seçimi, değişim hızı, değiştirme biçimi falan fiesta ASM, honda jazz CVT'den falan bir hayli kötü. İstanbul Ataşehir'in arka yoldan gelip Ataşehir'e çıkan dik yokuşta yüklüyken inatla ikide gitmeye çalışıp sonra araba stop etmeye yaklaşınca bire atmaya çalışması ve bunu yaparken arada kaybettiği vakitle arabayı tamamen durur konuma getirmesi ve sonrasında da içimizi dışımıza çıkartacak şekilde birinci vitese atarak fırlamaya kalkması beni tiksindirmişti bu tür şanzımanlardan. Pejo 307 tiptronikten değişim süresi olarak daha iyi diyemem. Pejo mesela 2-3 değişimde çok beklerken 3-2 değişiminde daha az bekliyor, dikkat ettiyseniz. Benim şahit olduğum corsa da aynı şekilde yükseltirken abartısız 3 sn falan bekliyordu. Bu şartlar altında otomatik niyetine binmem şahsım adına ancak ucuz yollu otomatik olsun taştan olsun diyenler için uygun.
easytroniclerde vites yükseltirken azaltırken otomatikte ve sport modunda vites değişim hızları nasıldır?