Şimdi Ara

easytronic vites alınırmı? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
114
Cevap
1
Favori
65.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tifosiyi çekmek için kartal resmi ekledim ama diğerleri için itici olmuş sanırım
  • beyler koskoca forumda easytronic vitesin up down sport manuel otomatik geçiş hızlarını yokmu bilen.
  • Vitesi boş konumdan otomatik konuma getirince motorum stop etmesi gibi pronlemlerden bahsediliyor. Bu doğrumu?
    Diyelim otomatik konumda 4. viteste gidiyoruz. Aracı boşa alıp tekrar otomatik konuma getirebiliyormuyuz?
    Diyelim otomatik konumda 4. viteste gidiyoruz. vitesten yada direksiyon kolçağından "+" yaparsak manuel moda mı geçiyor yoksa tepki vermeden yola devammı ediyor.
    Manuel modda 1. viteste ilerlerken "-" yaparsak boşa mı atar vitesi? yoksa vitesi N konumuna mı getirmek gerekir?
    Manuel modda 1. viteste ilerlerken hiç bir şey yapmadan frena basıp durusak araba stop edermi?

easy tronik mi i-shift mi daha iyidir?
    Cevap verirseniz çok memnun olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devrimkaratas -- 21 Aralık 2008; 20:19:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: devrimkaratas

Vitesi boş konumdan otomatik konuma getirince motorum stop etmesi gibi pronlemlerden bahsediliyor. Bu doğrumu?
    Diyelim otomatik konumda 4. viteste gidiyoruz. Aracı boşa alıp tekrar otomatik konuma getirebiliyormuyuz?
    Diyelim otomatik konumda 4. viteste gidiyoruz. vitesten yada direksiyon kolçağından "+" yaparsak manuel moda mı geçiyor yoksa tepki vermeden yola devammı ediyor.
    Manuel modda 1. viteste ilerlerken "-" yaparsak boşa mı atar vitesi? yoksa vitesi N konumuna mı getirmek gerekir?
    Manuel modda 1. viteste ilerlerken hiç bir şey yapmadan frena basıp durusak araba stop edermi?

easy tronik mi i-shift mi daha iyidir?
    Cevap verirseniz çok memnun olurum

Ne stop etmesi hocam kim diyo bunları yav.

4'te giderken boşa alırsın. Sonra tekrar vitese takarsın.
    Kolçak yok Easytronicte. Vites kolu var sadece. + yaptığında manuele geçer.

Manueldeyken - yaptığında boşa alma. M1 konumuna geçer.
    İster manuel ister otomatik modda olun. Frene basıp durmaya başladığınızda otomatik vitesi düşürüyor durduğunuz zaman da manueldeyseniz manuel otomatikteyseniz otomatik modda devam ediyosunuz yolunuza.

• quote:

Orjinalden alıntı: ucanhoroz

beyler koskoca forumda easytronic vitesin up down sport manuel otomatik geçiş hızlarını yokmu bilen.

2 sn ye gibi bir süre sanırım.Ayrıca manuelle -otomatik kullanım arasında vites geçiş hızında fark yok ( varsa bile hissedilecek kadar değil).Yukarıda da yazdığım gibi otomatikleştirilmiş şanzuman paşa paşa kullanacak kişiler içindir.Vites geçişleri yavaş.Tüm firmaların ki aynı.Ekşın sürüşe uygun değil.Ekşın isteyenler çift debriyajlı olanlarını ( DSG vs ) tercih edecekler.
  • 2 sn miiiiii
    quote:

Orjinalden alıntı: tenekekutu

quote:

beyler koskoca forumda easytronic vitesin up down sport manuel otomatik geçiş hızlarını yokmu bilen.

2 sn ye gibi bir süre sanırım.Ayrıca manuelle -otomatik kullanım arasında vites geçiş hızında fark yok ( varsa bile hissedilecek kadar değil).Yukarıda da yazdığım gibi otomatikleştirilmiş şanzuman paşa paşa kullanacak kişiler içindir.Vites geçişleri yavaş.Tüm firmaların ki aynı.Ekşın sürüşe uygun değil.Ekşın isteyenler çift debriyajlı olanlarını ( DSG vs ) tercih edecekler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tenekekutu

quote:

2 Sn? Ekşın sürüşe uygun olmadığı doğru, 2 sn yi abartmışssın dostum. Hele sport mode için hepten sallama olmuş,

Saygılarımla

• 0 100 km ölçümünde easytronic ile düz vites arasında 2 sn var.peki beyler 0 100 km ölçümünde 100 km de kaçıncı vitestedir?
  • quote:

0 100 km ölçümünde easytronic ile düz vites arasında 2 sn var.peki beyler 0 100 km ölçümünde 100 km de kaçıncı vitestedir?

2.viteste olabilir.sport modda 1.6 aracım 2. viteste bu hızı yapıyor.

2sn gerçekten çok abartı.eski ford minibüslerde 3 kere ara gaz verseniz bundan kısa sürer yahu.taş çatlasa 1 sn olmaz bence.
  • quote:

0 100 km ölçümünde easytronic ile düz vites arasında 2 sn var.peki beyler 0 100 km ölçümünde 100 km de kaçıncı vitestedir?

100 KM'de kullanıcıya göre değişir. Devirli kullanıyorsa 4. viteste de olabilir benim gibi devir kesiciye sokupta 3. viteste de (4'te) olabilir. Sport ile gidiyor da olabilir. Denemek görmek lazım.
  • fabrika verilerindeki kullanıcıdan bahsediyorum ünal.manuelle easytronic farbika verileri arasındaki 2 sn lik farkın kaç vites geçişinden kaynaklandığını anlamak yani vites geçiş hızını görebilmek için
  • quote:

fabrika verilerindeki kullanıcıdan bahsediyorum ünal.manuelle easytronic farbika verileri arasındaki 2 sn lik farkın kaç vites geçişinden kaynaklandığını anlamak yani vites geçiş hızını görebilmek için

Sen sıyırdın bu easy ile,

Sıkma canını, ekşına uygun değil, ben makas ata ata giderim dersen alma.

Normal bir şekilde araç kullanıcam dersen uygundur.

Saygılarımla
  • normal bi şekilde kullanıcam ama ara ara da sıkıştırmak isterim.keşke test sürüşüne çıksaydım.
  • Ekşıııınnnnnn istiyorsan sport tuşuna basman yeterli bence. Tabi sport tuşu varsa sizin araç ta . O dediğiniz makas olayınıda yapa bilirsin sport tuşuna basarsan. Vites geçiş süresi ni şimdi kestiremicem ama .. sport dayken sana istediğin gücü veriyor araç ..

Dediği gibi arakadaşın sakin sakin gideceksin bu araçla.. keyfini çıkarta çıkarta. Verileri önemsemiyorum rampada sporta bastınmı olay kendini gösteriyor.
  • quote:

normal bi şekilde kullanıcam ama ara ara da sıkıştırmak isterim.keşke test sürüşüne çıksaydım.

nedn keşke? aldınmı ki aracı?

istediğin zaman yapabilirsin,

şukadarını söyleyeyim test sürüşünden sonra kesin alırsın.
  • Easytronic sakin kullanıma uygundur doğru ama performans istendiğinde hiç manuele filan almaya gerek yok. Kick down yaptığınızda aracı gerekirse 2 vites birden düşürüp max gücün verildiği devre geçip (benim aracımda 5600 dd) aracı uçuruyor. Emin olun ki manuel bi vites kadar keyifli olabiliyor. Hele ki corsa da bu daha iyi hissediliyor çünkü kasa hafif.
  • ekşın isteyen manuele alsın ekşın yapsın.sport fazla ekşın yapıyor bence.ekşı dmeek 6500 devirde vites değiştirme değildir.4000-5000 bandında bu motorlarlaa yeterince tork ve güç alırsınız ,fazla devir size pek bişey kazandırmaz.
  • Bugün Bravo 1.6 120 lik diesel motoru test ettim.Berbat ötesi...Alt devirlerde çok fazla gürültü sızıyor kabine yada motor pancar da denebilir.
    Arkadaşlar düşündüğüm arabada ids plus ve Easytronic vites var.Bu arabanın sport tuşu o andaki hız için uygun vites değişimi dışında motora yazılımsal olarak bir güç artışı sağlatıyormu?
  • Easytronic şanzımanda sport modda vites geçişleri hızlanır (1 sn den az ) motor daha canlı ve gaz pedalına net tepkiler verir , süspansiyon sertleşiyor (benim hissettiğim bu ) IDS plus var benim aracta 2008 astra sedan easytronic ,,, normal modda ise minimum yakıt tüketimi için yumuşak yumuşak gidiyo ve bence fiyat performans oranı çok yüksek bi şanzıman
  • Anladım.Yazılımsal bir güç elde ediliyor sanırım.
    Bi sorum daha olucak.Bu viteste aracı park ederken yada çok sıkışık trafikte düşük hızlardaki cevabı nasıl ?Mesela frenden ayağımı çekip gaza bastığımda en düşük hangi hızda yürüyebiliyor?
    Saygılar
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.