Şimdi Ara

EFSANE GERİ DÖNDÜ || PEGASUS IS BACK !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
3.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Parkelerin 'Pegasus' lakaplı oyuncusu Harun Erdenay, tam 329 gün sonra yeniden basketbola döndü. Geçtiğimiz sezon Birinci Lig'de Mersin Büyükşehir Belediyesi forması ile son kez Beykoz'a karşı mücadele eden Erdenay dün 2. Lig maçında İTÜ forması ile Mülkiye karşısına çıktı. Tecrübeli oyuncu uzun süre sonra çıktığı sahada sadece 15 dakika oynarken, maçı 6 sayı 6 asistle tamamladı. A Milli Takım Menajerliği de yapan Erdenay'ın 329 gün sonra bir maça çıktı. Performansını değerlendiren Harun, "Sahalara dönmek heyecan verici. Ancak biraz zorlandım, idman eksiğim var. Yavaş yavaş tempoya alışacağım. Playoff'ta İTÜ'nün eski günlerdeki başarısını yakalaması için elimden geleni yapacağım" diye konuştu. Harun'lu İTÜ'nün 86-82 yendiği Ankara temsilcisi Mülkiye, bu yenilgiyle 2. Lig'e veda edip bölgesel lige düştü.

Kaynak:Sabah Gazetesi

harun'un playofflarda oynayacağı söylenmişti.. normal sezonun son maçında oynaması benim için çok hoş bir sürpriz oldu.. bu haberi 2 gün gecikmeli koymamın nedeni de harun gibi bir efsanenin geri dönmesinin nedense basında hiç yer bulamaması nedeniyle duyamamış olmamdan kaynaklandı.. bugün şans eseri bir basketbol sitesinde gördüm bu haberi.. hadi spor anlayışı sadece futboldan ibaret olan basın organlarını geçtim ama neden ntv bu önemli haberi en azından yayınladığı basketbol maçları içinde duyurmaz anlamış değilim..

herneyse konumuza dönersek.. harun benim için çooook çoooook önemli bir basketbolcu.. basketbolu bu kadar seviyorsam bunun en büyük 2 müsebbibinden biridir harun erdenay(diğeri drexler'dır)..

küçüklüğümden beri hep harun'u örnek almışımdır..onun maçlarını izleyerek büyüdüm.. onun şut stilini taklit ederdim hep.. onun gibi top sürmeye çalışırdım.. hayatımda gördüğüm en iyi 3 dış şutörden biridir kendisi(diğerleri herreros ve stombergas).. o pamuk ellerinden çıkan topun süzülerek potadan girmesini izlemek hep büyük zevk vermiştir.. yada top sürerken o parmak uçlarında kuğu edasıyla ilerlemesi.. zaten onun için bir basketbol yorumcusu(kim demişti hatırlamıyorum şimdi) "harun'u izlerken televizyonun sesini kısıp alta bir klasik müziği fonu koysanız, bir bale gösterisi izlediğini sanarsınız" demişti.. gerçekten onun o kusursuz fundemantelini izlemek müthiş bir keyif..

tabi pegasus'u bu kadar sevmemin en büyük nedeni sadece bu kadar iyi bir basketbolcu olması değil, aynı zamanda en az basketbolculuğu kadar muhteşem bir kişiliğe sahip olmasıdır.. saha içinde hiç bir zaman centilmenlikten ödün vermeyen, her zaman beyefendiliğini korumuş bir insandır.. ayrıca inanılmaz derece mütevazidir.. bir efes cup turnuvası maçında maç sonunda kendisinden imza isteyen yada resim çekilmek isteyen hiç kimseyi kırmamasını hayranlıkla izlemiştim.. ayrıca geçen seneki allstar organizasyonunda 3 sayı şampiyonluğunu kazanınca "arkadaşlar onlardan yaşça büyük olmamdan dolayı bana kıyak geçtiler" diyerek yine büyük bir tevazu örneği göstermişti..

neyse biraz uzun oldu.. yazdıkça yazasım geliyor.. eminim aranızda belki benim kadar olmasa da harun'u çok seveniniz vardır.. duyduğum bu güzel haberi ve mutluluğu sizlerle paylaşayım dedim..

artık bu sezonun kalan kısmında elimden geldiğince itü'nün maçlarına gitmeye çalışacağım..

• Harun Erdenay kim ne dersin bir basketbol efsanedir
  • tbl'de max 1 sene oynar..bunlar geçici özlemler.
    jordan da basket oynamak için kudurdu wizards da 1 sene oynadı baktı olmuyo bu sefer tam olarak bıraktı.
    harun da aynı kararı alır 1 sene içinde.kondisyon eksikliği de var tabi ama yaş çok önemli.
    özelliklede onun mevkisinde hızlı olmak farz.
  • drexler,harun sevilmez mi ya
    hayatımda gördüğüm en güzel şut stillerinden birine sahip ve çok hoş bi oyun stili var
    unutmamak gerek pek belli etmesede çok iyi sıçrar ve zaman zaman insanı şaşırtan smaçlarıda var
    en net hatırladığım milli maçta orhun ene'nin pası ile yaptığı alley hoop'tur şok olmuştum hiç beklemediğim bi anda ve hiç beklemediğim bi kişiden böyle bi smaç izleyince
    Harun'un zayıf olduğu bi nokta var o da savunması,ama bu onun hatası değil zamanında Türkiyede savunmanın önemli görülmediği zamanlarda "sen şutör adamsın hücum çalış" zihniyetiyle savunma çalıştırmamışlar
    sahalara dönmesi sevindirici

• quote:

Orjinalden alıntı: Galathil

tbl'de max 1 sene oynar..bunlar geçici özlemler.
    jordan da basket oynamak için kudurdu wizards da 1 sene oynadı baktı olmuyo bu sefer tam olarak bıraktı.
    harun da aynı kararı alır 1 sene içinde.kondisyon eksikliği de var tabi ama yaş çok önemli.
    özelliklede onun mevkisinde hızlı olmak farz.

güzel kardeşim adam zaten tbl'de oynamayacak, 2. ligde oynayacak.. ayrıca basketbola dönmek için kudurmadı.. babası(kemal erdenay) itü'de menajerlik yapıyor ve itü'nün tekrar 1. lige çıkması için oğlunun bu seneliğine basketbola geri dönmesini istedi.. yani harun sadece bu senenin kalan maçlarında oynayacak

quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos
    unutmamak gerek pek belli etmesede çok iyi sıçrar ve zaman zaman insanı şaşırtan smaçlarıda var

adamın lakabı boşuna mı pegasus sanıyorsun harun gerçekten çaktırmasa da çok iyi sıçrar.. aslında sıçramaktan ziyade havada çok iyi asılı kalır.. smaç dedinde benim aklıma ülkerdeyken deplasmanda oynadıkları varese maçı geldi.. varese o zamanlar pozzecco'lu, santiago'lu, andre meneghin'li kadrosuyla çok güçlü bir takımdı ve ülker deplasmanda o maçı (hiç unutmam harun'un 28 sayısıyla) kazanmıştı.. o maçta unutamadığım diğer birşey ise harun'un bir hızlı hücumu, yaptığı müthiş smaçlarla çemberlerin en nefret ettiği oyunculardan biri olan andre meneghin üzerinden süper bir smaçla bitirmesiydi.. televizyon başında adeta donup kalmıştım

quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos
    Harun'un zayıf olduğu bi nokta var o da savunması

işte harun hakkında en nefret ettiğim yorum.. malesef harun'a yıllarca "savunmadan anlamaz" diye haksızlık yapıldı.. aslında biraz da bu "çamur atıldı ve üzerinde kaldı" hesabı oldu.. sırf bu sebeple milli takımda ufuk sarıca ve ibo'ya tercih edildi zaman zaman.. hatta ülker'deyken son zamanlarda benchten gelmeye başlamıştı.. tabi elimizdekinin kıymetini sonradan anlıyoruz.. daha sonra 2001 avrupa şampiyonasında 2. olmamızı sağlayan kişi bir şütör gard olmasına rağmen sıkıntı çektiğimiz oyun kurucu pozisyonunda oynattığımız ve gayette başarılı olan, ayrıca milli takımı bıraktığını açıkladıktan birkaç sene sonra 36-37 yaşında tekrardan milli takıma dönmesini istediğimiz kişi de harun erdenay'dı.. evet kabul ediyorum vasatın altında bir savunmacıydı.. ama savunmada oyun zekasıyla kaptığı toplar ve hücumdaki inanılmaz katkısı savunmadaki eksikliğini fazlasıyla telafi edecek seviyedeydi..

harun'un barcelona'ya 9 metreden son saniyede attığı maç kazandıran 3'lüğü hatırlayanınız var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drexler22 -- 2 Nisan 2007; 22:23:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: drexler22

işte harun hakkında en nefret ettiğim yorum.. malesef harun'a yıllarca "savunmadan anlamaz" diye haksızlık yapıldı.. aslında biraz da bu "çamur atıldı ve üzerinde kaldı" hesabı oldu.. sırf bu sebeple milli takımda ufuk sarıca ve ibo'ya tercih edildi zaman zaman.. hatta ülker'deyken son zamanlarda benchten gelmeye başlamıştı.. tabi elimizdekinin kıymetini sonradan anlıyoruz.. daha sonra 2001 avrupa şampiyonasında 2. olmamızı sağlayan kişi bir şütör gard olmasına rağmen sıkıntı çektiğimiz oyun kurucu pozisyonunda oynattığımız ve gayette başarılı olan, ayrıca milli takımı bıraktığını açıkladıktan birkaç sene sonra 36-37 yaşında tekrardan milli takıma dönmesini istediğimiz kişi de harun erdenay'dı.. evet kabul ediyorum vasatın altında bir savunmacıydı.. ama savunmada oyun zekasıyla kaptığı toplar ve hücumdaki inanılmaz katkısı savunmadaki eksikliğini fazlasıyla telafi edecek seviyedeydi..

harun'un barcelona'ya 9 metreden son saniyede attığı maç kazandıran 3'lüğü hatırlayanınız var mı

tamam ya drexler kızma

o üçlük süperdi,bütün maç barca kaçmış ülker kovalamıştı ve son sn de inanılmaz bi galibiyet almıştık
    djordevic'in maç sonundaki görüntüsü hala aklımda

• ufacık bebeyken şut attıgımda kendimi onun yerine koyarak sut attıgım,hayatımda gördügüm en soft bileklere sahip oyuncudur..

hep onu örnek alırdım..basketbolu sevdiysem büyük katkısı vardır..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İbrahim Kutluay idolüm Harun abi derdi Büyük oyuncu Barça maçında ki 3 lüğü aklımda, harika maçtı.
  • Harun'un parkelere tekrar dönmesine çok sevindim lisedeyken kendimi onun yerine koyup ha bire 3'lük attığım günleri unutamam pek de iyi bir atıcı olmadığımdan arkadaşların yamalı erdenay dediklerini de hiç unutmam
  • quote:

Orjinalden alıntı: JaSoN VooRheeS

İbrahim Kutluay idolüm Harun abi derdi

gerçi ibo seattle supersonics'e gittiğinde kendinden 2 yaş küçük ray allen'a da idolüm demişti şaka bi yana ibo ile harun çok iyi dostturlar.. bunun yanında saha içinde müthiş bir rekabet yaşamışlardı uzun seneler boyunca.. hem milli takım konusunda, hemde türkiye ligi sayı krallığı konusunda..

ibo ile harun'u aynı konu içinde ele alınca aklıma ibo'nun aek'ya transfer olduğu sene (sanırım 2001'di), harun'a da paok transfer teklifi yapmıştı, ama harun reddetmişti.. keşke gitseydi, harun'u avrupa'da oynarken görmeyi çok isterdim.. harun'un en büyük şansızlığı dünyaya biraz erken gelmesi sanırım.. bundan çok uzun yıllar önce 1995-96 yılları civarında henüz nba bizler için rüya iken, avrupalılardan da sadece sabonis, kukoç gibi efsaneler gidebilmiş iken harun'un nba'ye transferi gündeme gelmişti ama ne yazıkki gerçekleşmemişti.. şundan adım gibi eminim, harun şu anda 39 değil 25 yaşında olsa kesinlikle nba'de rahatlıkla oynardı

• quote:

quote:

İbrahim Kutluay idolüm Harun abi derdi

gerçi ibo seattle supersonics'e gittiğinde kendinden 2 yaş küçük ray allen'a da idolüm demişti şaka bi yana ibo ile harun çok iyi dostturlar.. bunun yanında saha içinde müthiş bir rekabet yaşamışlardı uzun seneler boyunca.. hem milli takım konusunda, hemde türkiye ligi sayı krallığı konusunda..

ibo ile harun'u aynı konu içinde ele alınca aklıma ibo'nun aek'ya transfer olduğu sene (sanırım 2001'di), harun'a da paok transfer teklifi yapmıştı, ama harun reddetmişti.. keşke gitseydi, harun'u avrupa'da oynarken görmeyi çok isterdim.. harun'un en büyük şansızlığı dünyaya biraz erken gelmesi sanırım.. bundan çok uzun yıllar önce 1995-96 yılları civarında henüz nba bizler için rüya iken, avrupalılardan da sadece sabonis, kukoç gibi efsaneler gidebilmiş iken harun'un nba'ye transferi gündeme gelmişti ama ne yazıkki gerçekleşmemişti.. şundan adım gibi eminim, harun şu anda 39 değil 25 yaşında olsa kesinlikle nba'de rahatlıkla oynardı

ibrahim kutluay gibi bi oyuncu nba'e seçildikten sonra harun gibi üst düzey bi oyuncu rahatlıkla nba'e seçilebilirdi ama dediğin gibi yaştan kaybetti

• quote:

harun'un en büyük şansızlığı dünyaya biraz erken gelmesi sanırım.. bundan çok uzun yıllar önce 1995-96 yılları civarında henüz nba bizler için rüya iken, avrupalılardan da sadece sabonis, kukoç gibi efsaneler gidebilmiş iken harun'un nba'ye transferi gündeme gelmişti ama ne yazıkki gerçekleşmemişti.. şundan adım gibi eminim, harun şu anda 39 değil 25 yaşında olsa kesinlikle nba'de rahatlıkla oynardı

Katılıyorum. Fakat NBA e gitse bile daha çok Avrupa da oynardı. NBA e giden oyuncular genellikle çok yönlü. Harun ve Bodiraganın hep NBa de oynamasını istemişimdir.
    Konu dışı olacak ama Bodiraga neden NBA e gitmedi. Avrupa da parayı yeterli mi buldu? Stili mi uymuyor? Beğendiğim bir oyuncuydu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 4 Nisan 2007; 21:49:43 >
  • quote:

Katılıyorum. Fakat NBA e gitse bile daha çok Avrupa da oynardı. NBA e giden oyuncular genellikle çok yönlü. Harun ve Bodiraganın hep NBa de oynamasını istemişimdir.
    Konu dışı olacak ama Bodiraga neden NBA e gitmedi. Avrupa da parayı yeterli mi buldu? Stili mi uymuyor? Beğendiğim bir oyuncuydu.

bence bodiroga nbade yapamazdı çünkü bodirogayı kendisi yapan şey tekniğinden çok zekasıydı
    gerçektende bi basketbolcuda olması gereken yeteneğe sahip değildi ancak nerde ne yapması gerektiğini çok iyi biliyordu
    düzgün bi şut stili bile yoktu bodiroganın
  • Harun nba bile oynardı ya oyun tarzı olarak'ta petrovic benziyor şutları çok yüzdeli attıyor keretaseverim harun bi tane benim için
  • quote:

dediğin gibi bodiroga'nın nba'e gitmemekteki en başta gelen sebebi oyun stilinin nba'e uygun olmayacağını düşünmesiydi.. oynadığı süre içinde avrupa'nın en önde gelen oyuncularının başında geliyordu.. gerçekten gerek milli takım, gerekse klüp takımları bazında müthiş bir kariyeri var.. tam bir "winner" oyuncudur.. bu güzel kariyerine nba'de başarısız olup leke sürmek istemedi.. ama bence başarılı olurdu, keşke deneseydi.. sonuçta magic johnson da hızlı değildi.. ama bodiroga'nın şut stili çok ofsayttı

• playoff'lar dün başladı ve serinin ilk maçında orhun ene'nin çalıştırdığı fmv ışıkspor, itü'yü 76-66 yendi maç dün oynanmasına rağmen ligin resmi web sitesi tbl.org.tr'de sonuç anca bugün akşam duyuruldu.. diğer hiçbir basketbol sitesinde ve spor kaynaklı sitelerde bu maçla ilgili bir haber göremedim elin amerika'sında kıçı kırık nbdl liginin en ince ayrıntısına kadar öğrenebilirken, dibimizde oynanan bir maçtan haberimiz olamıyor.. sonra da türkiye'de basketbol neden gelişmiyor diye aptal aptal söylenirler tv'ye çıkıp

tbl.org.tr sadece sonucu vermiş, maçla ilgili istatistikler yok.. bugün gazetede okudum ve hatırladığım kadarıyla harun sadece 9 dk. oynamış, 4 sayı ve 3 asistle oynamış.. serinin 2. maçı yarın 16.00'da.. inşallah itü bu maçı ve diğerlerini alıp seriyi kazanır, hatta tekrar 1. lige çıkar

• evet nerde kalmıştık

pegasus tekrardan döndü, hem de muhteşem bir dönüş.. itü'nün bursa basket'i 67-64 yendiği maçta sadece 19 dk.'da 21 sayı (3 sayı: 2/3, 2 sayı: 5/6, s.atış: 5/7) 4 rib 2 asist 1 tç ile oynamış bu adam şaka gibi.. 39.5 yaşında uzun bir aradan sonra tekrar basketbola geri dönüyor ve ilk maçında müthiş yüzdelerle sadece 19 dk.da 21 sayı atarak hem takımının en skorer oyuncusu oluyor, hem de maçı takımına kazandırıyor..

bu konuyu geçen sene açmıştım.. bu sene de aynı amaç için geri döndü pegasus, yani babasının menajeri olduğu aile ocağı, kendisinin de basketbola başladığı yer olan itü'yü tekrardan 1. lige çıkarmak amacıyla.. geçen sene geç girmişti sezona.. bu sene daha erken girdi, zaman geçtikçe daha da form tutacaktır ve inşallah itü'yü 1. lige çıkaracaktır..

lanet olası medya yine haber yapmadı bunu.. sağolsun @pi arkadaş başka bir konuda söyledi de haberimiz oldu.. geçen sene bir türlü nasip olmamıştı maçların haftaiçi oynanması sebebiyle pegasus'u izlemek.. ama bu sene kesinlikle şartları zorlayacağım ve kısmet olursa pegasus'u izleyeceğim.. tabi ki makinemi de yanımda götürerek.. resim çekilirsem buraya da koyacağım ahan da sözüm olsun

not: majestelerinin 2 kez basketbola geri dönmesi bazılarını rahatsız etse de beni inanılmaz sevindirmişti.. aynı şekilde harun erdenay'ın da dönmesi beni bir o kadar sevindirdi.. bu adam mayıs ayında 40 yaşına girecek.. 2. ligde bile olsa yaptıkları gerçekten müthiş

http://www.tbl.org.tr/tb2l/takim.asp?Takim=1010&Sayfa=TP
    eğer değişmezse maç tarihleri burda var.. mümkün olduğunca gitmeye çalışacağım.. gidecek olanların da haberi olsun burdan tarihlere bakabilirler..

neyse yine coştum ya.. son 2 aydır önce drexler'ı görüp sonra da harun'un yeniden basketbola döndüğünü öğrenmek harika oldu benim için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drexler22 -- 18 Aralık 2007; 0:46:36 >

• Enteresan bir olay gercekten. Ayrıca bu kadar gec duyulması da ilginc. Müsait olursam bir ara gidip izlemeyi düsünebilirim. Özellikle İTÜ-Çanakkale Belediyespor macını gözüme kestirdim.
  • Harun Erdenay bana basketbolu sevdiren kişilerden biridir
  • quote:

evet nerde kalmıştık

pegasus tekrardan döndü, hem de muhteşem bir dönüş.. itü'nün bursa basket'i 67-64 yendiği maçta sadece 19 dk.'da 21 sayı (3 sayı: 2/3, 2 sayı: 5/6, s.atış: 5/7) 4 rib 2 asist 1 tç ile oynamış bu adam şaka gibi.. 39.5 yaşında uzun bir aradan sonra tekrar basketbola geri dönüyor ve ilk maçında müthiş yüzdelerle sadece 19 dk.da 21 sayı atarak hem takımının en skorer oyuncusu oluyor, hem de maçı takımına kazandırıyor..

Bende kim hortlattı konuyu diyordum. Hiçbir yerde 2 satır bile yazı olmayınca...

Harun gerçekten inanılmaz bi adam.İkinci lig maçları yayınlanmıyor ama Harun'un maçları yayınlansa iyi reyting alır bence. Şut stili ders olarak gösterilmeli gençlere. Ben o 2 serbest atışı nasıl kaçırmış ona şaşırdım ...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.