Halit Kıvanç'ın ntvspor daki Futbol Bir Aşk programını bilirsiniz, Halit abinin genellikle futbol tarihini anlattığı çok hoş bir programdır.
Mevzuya gelince, geçen gün radyoyu açtım ve yine bu program vardı, programın ortasında yakaladım. Açtığımda Halit abi messi, maradona ve pele üzerine konuşuyodu. messiyi biz hegün konuşuyoruz ama Halit Kıvanç gibi futbol tarihini canlı olarak yaşamış birinin bu konudaki yorumu benim için herzaman ayrı bi önem arz eder. Halit abi bikaç dakika bu oyunculardan bahsettikten sonra herzamanki mütevaziliği ile şunları söyleyerek bitirdi:
- Affedin dostlar belki bana kızanlarınız olacaktır ama sadece kendi fikirlerimi söylemek istiyorum. Maradonayı izledim peleyi izledim ama benim futbol tarahi boyunca izlemiş olduğum en iyi oyuncu messidir dostlar, pele ve maradona benim için messiden sonra gelir.
Buraya kadar ronaldodan hiç bahsetmemişti ama konuşmasının sonunda ayıp olmasın diye olsa gerek şunları da ekledi: "ronaldo da günümüz futbolunun en iyi oyuncularından biridir"
Tartışan tartışır, kim ne derse der ama şunu kabul etmeliyiz ki Halit Kıvanç futbol tarihini canlı olarak yaşamış biri, bizim kitaplarda okuduklarımızı o çıplak gözle yerinde gördü yaşadı, bizim posterlerini astığımz efsaneleri o bizzat tanımaktadır ve bana göre o bile messi diyosa (ki messi derken ronaldoyla değil pele ve maradona ile karşılaştırarak messi diyor) konu kapanmıştır.
O konu zaten Barnabeu'da Xavi'nin Messi'nin önüne bıraktığı toptan sonra gerçekleşenlerle bitti.O anları hiçbir Madridlinin hatırlamak isteyeceğini sanmam, çünkü bir futbolcu kaleye 40 metre uzakta topu aldığında bile rakibi bu kadar aciz duruma düşürebiliyorsa tartışılacak birşey yoktur.
Aslında biz baya şanslıyız Messi bizim devrimize denk geldiği için, ve unutmamak gerekir ki Barcelona gibi muhteşem bir futbol takımı bir daha zor gelir.
quote:
Orijinalden alıntı: rulaZz
Aslında biz baya şanslıyız Messi bizim devrimize denk geldiği için,
Başka söze gerek yok...
yani tartışma çıkacak yine ve kimse düşüncesini değiştirmeyecek ama dünya futbol kamuoyunun hemen hemen tamamı messi ile ronaldoyu değil pele ve maradonayı kıyaslıyor ... göz var nizam var ronaldonun 1 tane solo golü yok ... bir kere 3 kişiyi arka arkaya çalımladığını görmedim ... tamam iyi şut atıyor iyi freekick golleri var ama eğer kriter sadece freekick golü atmaksa juninho alayını madara eder yada beckham yada hoijdonk .... ronaldinhomu messimi tartışılsa bir nebze anlarımda ronaldonun hiçbir vasfı messi ile kıyasa yetmez ...ingiltere liginde gol kralı olmuş olması falanda bunu değiştirmez ... messi gitsin ingiltere liginde böyle oynasın geyikleride saçmalıktan öte birşey değil ... adam ingiltere liginin şampiyonunu dün akşam madara etti ... her karşılaşmadada madara ediyor ... arjantin milli takımı ilede yine başarılı .. bireysel olarak kimse bir takıma dünya kupası kazandıramaz ... ama maradona kazandırdıda geyikten öte birşey değildir .. isteyen açsın baksın bakalım o dönem dünya kupasını kazanan arjantin kadrosunda kimler var ...benim gözümde messi yüzyılın en büyük oyuncusudur ...
Messi gerçekten muazzam bir oyuncu. Ronaldo ile aynı cümle içerisinde isminin geçmesi bile bu insana hakarettir.
Halit Kıvanç efsane de Pele boru mu?Pele geçenlerde barçanın orta sahası sayesinde messi bu kadar iyi demişti.
Halit Kıvanç efsane de Pele boru mu?Pele geçenlerde barçanın orta sahası sayesinde messi bu kadar iyi demişti.
Maradona içinde ortalama bir oyuncu demişti
quote:
Orijinalden alıntı: Kenshi
Messi gerçekten muazzam bir oyuncu. Ronaldo ile aynı cümle içerisinde isminin geçmesi bile bu insana hakarettir.
insan değil o uzaylı
quote:
Orijinalden alıntı: _deadmaster
:) pele afganistan milli takımında mı pele oldu, brezilyada oldu arkasında dönemin en iyileri vardı. büyük oyuncuları takımlar yaratır.
quote:
hocam pelenin ongorulerini ne sen sor ne ben soyleyim
10- Çin - 2002
Pele'nin Tahmini: Çin'in 2002 Dünya Kupası'nda gruptan çıkacağına inanıyordu.
Ne Oldu: Grubunu son sırada tamamlayan Çin, gol bile atamadı.
9- İspanya - 1998
Pele'nin Tahmini: Fransa 98'in favorisi olarak İspanyolları görmüştü.
Ne Oldu: İspanya Nijerya'ya yenildi, Paraguay ile de berabere kaldı ve gruptan dahi çıkamadı.
8- Kolombiya'nın Amerikan Rüyası
Pele'nin Tahmini: 1994 Dünya Kupası'nı Kolombiya'nın kazanabileceğini söylemişti.
Ne Oldu: Grubunda sonuncu olan Kolombiya evine erken dönmek zorunda kaldı. Defans oyuncusu Andres Escobar da bu hezimet neticesinde kızgın bir taraftarca öldürüldü.
7- Arjantin, Fransa & 2002 Dünya Kupası
Pele'nin Tahmini: Fransa ve Arjantin final oynar dedi.
Ne Oldu: İki takım da gruptan çıkamadı; hatta Fransa gol dahi atamadı.
6- Zafere Kaçış
Pele'nin Tahmini: Sylvester Stallone ve Michael Caine ile Müttefikler forması giyen Pele, ilk yarıda rakibin sert darbesi ile sakatlanmış ve oyuna devam edemeyeceğini söylemişti.
Ne Oldu: İkinci yarıda sahay dönen Pele rövaşatayla bir gol bile attı ve filmde bile tahmini tutmadı.
5- Ronaldo bitti
Pele'nin Tahmini: Ronaldo Milan forması giyerken 2008 yılının şubat ayında sakatlanmıştı, Pele de Brezilyalı yıldızın kariyerinin sona erdiğini söylemişti.
Ne Oldu: 2009'un Mart ayında Corinthians forması ile sahalara dönen Ronaldo 14 maçta 10 gol kaydetti.
4- Nii Lamptey - "Yeni Pele"
Pele'nin Tahmini: 1991 yılında düzenlenen 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nın Alessandro Del Piero ile birlikte yıldızı olan Lamptey'i Pele, "Yeni Pele" olarak görüyordu.
Ne Oldu: Beklenen çıkışı bir türlü gerçekleştiremeyen Lamptey kariyerinde ancak PSV, Aston Villai Coventry, Venezia ve Ankaragücü gibi takımlarda forma giyebildi.
3- Malini, Zidane & Ronaldo dururken Nicky Barmby
Pele'nin Tahmini: Nicky Barmby'nin dünya çapında bir yıldız olacağanı iddia etti.
Ne Oldu: Nicky Barmby sıradan bir futbolcudan öteye geçemedi ve Dünya Kupası'nda oynama fırsatı bile yakalayamadı.
2- Afrika'dan şampiyon çıkar
Pele'nin Tahmini: 2000'den önce Afrika kıtasının Dünya Kupası şampiyonu çıkaracağını söyledi.
Ne Oldu: 2010'a geldik, Afrika ülkeleri çeyrek finalden öteye gidemedi.
1- Brezilya - 2002 Dünya Kupası
Pele'nin Tahmini: Brezilya'nın gruptan bile çıkamayacağına inanıyordu.
Ne Oldu: Brezilya şampiyon oldu.
Dünyanın 1 numaralı Pele fanboyudur Halit abimiz.. Bunu o söylemişse bize laf düşmez.
quote:
Orijinalden alıntı: senfield25
yani tartışma çıkacak yine ve kimse düşüncesini değiştirmeyecek ama dünya futbol kamuoyunun hemen hemen tamamı messi ile ronaldoyu değil pele ve maradonayı kıyaslıyor ... göz var nizam var ronaldonun 1 tane solo golü yok ... bir kere 3 kişiyi arka arkaya çalımladığını görmedim ... tamam iyi şut atıyor iyi freekick golleri var ama eğer kriter sadece freekick golü atmaksa juninho alayını madara eder yada beckham yada hoijdonk .... ronaldinhomu messimi tartışılsa bir nebze anlarımda ronaldonun hiçbir vasfı messi ile kıyasa yetmez ...ingiltere liginde gol kralı olmuş olması falanda bunu değiştirmez ... messi gitsin ingiltere liginde böyle oynasın geyikleride saçmalıktan öte birşey değil ... adam ingiltere liginin şampiyonunu dün akşam madara etti ... her karşılaşmadada madara ediyor ... arjantin milli takımı ilede yine başarılı .. bireysel olarak kimse bir takıma dünya kupası kazandıramaz ... ama maradona kazandırdıda geyikten öte birşey değildir .. isteyen açsın baksın bakalım o dönem dünya kupasını kazanan arjantin kadrosunda kimler var ...benim gözümde messi yüzyılın en büyük oyuncusudur ...
muhtesem bir yorum
quote:
evet demişti doğrudur ama o bile messinin kendisinden daha iyi olmadığını kanıtlama derdinde. yoksa ona sorsan oda ronaldo ile kıyaslamıyo asla
quote:
Orijinalden alıntı: senfield25
Bu videoda 4 nolu ve 1 nolu golü izle.
messi büyük maçların oyuncusudur..ronaldo getafe almeria maçlarında coşmasını bilir.. nede bir final yarı final el clasico olsa messi işi bitirir çünkü o en iyisi
quote:
Orijinalden alıntı: Quaresma_Q7
messi büyük maçların oyuncusudur..ronaldo getafe almeria maçlarında coşmasını bilir.. nede bir final yarı final el clasico olsa messi işi bitirir çünkü o en iyisi
Kral kupası finalinde 110. dakikalarda barçalı oyuncular yorgunluktan geberirken sahada ronaldo vardı.Her konuda aynı şeyleri tartışmaktan bıktım artık.İsteyenler geçmiş mesajlarıma baksın.
çalım demişken,
quote:
quote:
Kral kupası finalinde 110. dakikalarda barçalı oyuncular yorgunluktan geberirken sahada ronaldo vardı.Her konuda aynı şeyleri tartışmaktan bıktım artık.İsteyenler geçmiş mesajlarıma baksın.
110 dakika boyunca, sadece ileride top bekleyince, tek bir olumlu hamlen olmayınca, ayağında doğru düzgün top bile deymeyince, olur öyle.
quote:
quote:
iyide bu büyük maçın oyuncusu olduğunu göstermiyoki, kral kupası finalinde ronaldo 90 dakika içinde kendini gösterip gollerini atsaydı öyle olurdu. ama 110 dakka kapanıp rakibin ölmüşken gol atmak (kaldıki o golde ronaldodan çok pozisyonu hazırlıyan diğer iki oyuncunun payı var) olsa olsa fiziksel kapasiteyi kanıtlar. ben ronaldonun büyük maçlarda oynayamadığını savunmuyorum ama senin örnek hatalı