Şimdi Ara

Ehliyet dediler,aldık ee babam hala arabayı vermiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
14.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar araba kullanabiliyorum çok şükür.Yaş 20 bu arada.Tamam tecrübeli bir sürücü olmayabilirim ancak araçla uzun yol da yaptım şimdiye dek.Başıma herhangi bir kötülük,aksilik te gelmedi.Zaten mümkün olduğunca dikkatli ve temkinli kullanıyorum trafikte.Ehliyetimi de geçen ay aldım.Babam arabayı rahatça kullanabildiğimin de farkında.Ancak yine de arabayı bana vermiyor.

Araba mazda 323 1.6.Babamın dediği şu.Arabasında değilim ancak sana bir şey olmasından korkuyorum.

Yav arkadaş ben anlayamıyorum.Yaptığım her şeyi burdaki gibi tekrar tekrar anlatıyorum.Yok yine vermiyor.Ben de keyfine istemiyorum zaten ancak bazı zamanlarda ihtiyacım oluyor gerçekten.Misal;

Arkadaşlarla iftar sonrası çay içmeye gidiyoruz.Yaşadığım şehirde minibüsler 11.45 te bitiyor.Zaten ben buluşmaya giderken saat 10 oluyor.Minibüse yetişmek için de 11 çeyrek gibi kalkmam gerekiyor.Ben eve gidince saat 12.15 zaten.Halbuki arabayla gitsem minimum 1 saat fazladan kazanacağım.Hayır anlamıyorum yaşadığım şehirde geceleri trafik te neredeyse hiç olmuyor.Yollar boş zaten buranın halkı sakin kullanır trafikte.

Geçen iş görüşmeye gideceğim.Yolum uzun araç sıkıntısı var oruçluyum arabayı vermiyor yine de.Verse maks 1 saati var o işin. iş kaçtı bu yüzden.Kaçırmak ya da emrivaki yapıp söylemeden almak ta istemiyorum.Ama kabak tadı verdi artık.Çok doluyum bu konuda.Ne yapmalıyım ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Babam Arabayı Vermiyor, Ne Yapmalıyım?

Ehliyetinizi almış olmanıza rağmen babanız hala arabasını vermiyorsa, bu durum sinir bozucu olabilir. İşte bu sorunu çözmek için yapabileceğiniz bazı adımlar:

• Sakin Kalın ve Sabırlı Olun: Babalarınızla konuşurken sakin ve saygılı bir tutum sergilemek önemlidir. Sabırlı olun ve onun endişelerini anlamaya çalışın.
    • Ehliyetinizi Gösterin: Ehliyetinizin geçerli olduğunu ve güvenli bir sürücü olduğunuzu göstermek babanızın endişelerini hafifletebilir.
    • Tecrübe Kazanın: Mümkünse, arkadaşlarınızın veya ailenizin arabalarını kullanarak tecrübe kazanın. Bu, babanıza güvenli bir sürücü olduğunuzu kanıtlamanızı sağlar.
    • Endişelerini Anlayın: Babanızın arabasını verme konusunda tereddüt etmesinin nedenlerini anlamaya çalışın. Güvenlik endişeleri, finansal kaygılar veya geçmiş deneyimler olabilir.
    • Açıklık ve Dürüstlük: Babanızla açık ve dürüst bir şekilde konuşun. Arabayı ne zaman ve nasıl kullanacağınızı, sorumluluklarınızı ve güvenlik önlemlerinizi açıklayın.
    • Bir Uzlaşma Bulun: Eğer mümkünse, babanızla arabayı kullanma konusunda bir uzlaşmaya varmaya çalışın. Örneğin, belirli saatlerde veya belirli yerlerde araba kullanmanıza izin verebilir.
    • Zamanla Güvenin Kazanılması: Babaların çocuklarına araba vermeleri zaman ve güven gerektirir. Sabırlı olun ve güvenilir ve sorumlu bir sürücü olduğunuzu zamanla kanıtlayın.

Bu adımları izleyerek ve biraz sabır göstererek, sonunda babanızın arabasını kullanmanıza izin vermesini sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Çalış... para kazan.. bir araba al.. bu dertten kurtul.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chewee

Çalış... para kazan.. bir araba al.. bu dertten kurtul.
    Hocam o tek çare de daha üniversitem var önümüzdeki yıl işe girip girmeyeceğim belli olacak.Şu yaz tatilim zehir oluyor evde ona yanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: swashbucker

Hocam o tek çare de daha üniversitem var önümüzdeki yıl işe girip girmeyeceğim belli olacak.Şu yaz tatilim zehir oluyor evde ona yanıyorum.

Alıntıları Göster
    biraz naz yap ... baba diğer arkadaşlarıma babası falan veriyor ... sen neden vermiyorsun .. arkadaşların yanında mahcup falan oluyorum de ....

baktın olmuyor konuşma sessiz kal.. üzüntülü ol :D

sonra baban acır verir.. yoksa zor )

sonuçta sende artık 20 yaşına gelmişsin .. kendi kararlarını verebilecek bir yaştasın .. sana güvenebilmesi lazım ayrıca sende ona güven hissi vermelisin )

.. bana 16 yaşında zorla araba sürmem istendi .. ama tabi benimki iş gereğidı

otobüs ile söylediklerin tamamıyla haklısın bildiğin rezillik ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Cengiz Abazaoğlu

Olum malmısın Araba meselesine kafayı takıyon Adamcağız kendiliinden vercek arabayı.

Sen karı kız götürmeye bak.

Edebinizle yorum yapın. Burası kahve değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dura-Ace

quote:

Orijinalden alıntı: Cengiz Abazaoğlu

Olum malmısın Araba meselesine kafayı takıyon Adamcağız kendiliinden vercek arabayı.

Sen karı kız götürmeye bak.

Edebinizle yorum yapın. Burası kahve değil.

Alıntıları Göster
    Bİraz babanla kullanmaya bak ve kendine güvendirmeye çalış arabaya birlikte bindiğinizde muhtemelen sen sürüyosundur dikkatli kullan trafikteki olumsuzlukları eleştir mesala arabada giderken biri hatalı solladı ne kadar yanlış diye somurdan filan ne gerek diye filan bikaç beraber kullanınca güvendirebilirsen verir bence en azından bende işe yarıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: taylor01

Bİraz babanla kullanmaya bak ve kendine güvendirmeye çalış arabaya birlikte bindiğinizde muhtemelen sen sürüyosundur dikkatli kullan trafikteki olumsuzlukları eleştir mesala arabada giderken biri hatalı solladı ne kadar yanlış diye somurdan filan ne gerek diye filan bikaç beraber kullanınca güvendirebilirsen verir bence en azından bende işe yarıyor.

Beraber trafiğe çıkarken bile pek vermiyor arabayı.Hayır daha geçen hafta rahat 50 km sürdüm arkadaşım yanımdaydı verdi.Anlayamıyorum.O gün ve diğer günler hiçbir sıkıntı yaşamadım onunla sürerken de dediğiniz olayı yapıyorum sürekli ama garip bir adam yine de vermiyor sinirlerim bozuldu iyicene

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Abi biz nasıl araba alacaz ya
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Beraber trafiğe çıkarken bile pek vermiyor arabayı.Hayır daha geçen hafta rahat 50 km sürdüm arkadaşım yanımdaydı verdi.Anlayamıyorum.O gün ve diğer günler hiçbir sıkıntı yaşamadım onunla sürerken de dediğiniz olayı yapıyorum sürekli ama garip bir adam yine de vermiyor sinirlerim bozuldu iyicene

Valla pek anlam veremedim ben 19 yaşındayım ve yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum ehliyetim yokken kesinlikle şehir içinde vermiyodu sadece hafta sonları bağa giderken ve dönüşte sürmeme izin veriyolardı 18 e basar basmaz aldım ehliyetimi 7 8 ay oldu ve arabayı almam hiç sorun olmuyo tabi mazotunu attığım sürece

• quote:

Orijinalden alıntı: mnalbantbasi

quote:

quote:

Valla pek anlam veremedim ben 19 yaşındayım ve yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum ehliyetim yokken kesinlikle şehir içinde vermiyodu sadece hafta sonları bağa giderken ve dönüşte sürmeme izin veriyolardı 18 e basar basmaz aldım ehliyetimi 7 8 ay oldu ve arabayı almam hiç sorun olmuyo tabi mazotunu attığım sürece

Alıntıları Göster
    Lise zamanı kapıda araba varken isyan ede ede yollarda söve söve okula gittik. Şimdi varda noluyor benzin parasına yetişemiyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mono Italiano

Lise zamanı kapıda araba varken isyan ede ede yollarda söve söve okula gittik. Şimdi varda noluyor benzin parasına yetişemiyoruz.

Alıntıları Göster
    aynı durum bendede var 2 3 senedir arabayı kullanıyorum kafadan 10 bin kilometre yapmışımdır. 18'e bas alıcam dırek dıyordu alıncada naz yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thursy

aynı durum bendede var 2 3 senedir arabayı kullanıyorum kafadan 10 bin kilometre yapmışımdır. 18'e bas alıcam dırek dıyordu alıncada naz yapıyor

Alıntıları Göster
    Abiler yakıtı da ben koydum araca hala daha vermiyor kendimi nerelere vurayım

• quote:

Abiler yakıtı da ben koydum araca hala daha vermiyor kendimi nerelere vurayım

Alıntıları Göster
    ehliyetimi 18 imde aldım ve aldığım gün renault 9 un anahtarlarını babam avucuma bıraktı.O zamanın kral arabasıydı.Bence hatayı biraz kendinizde arayın.vardır babanızın bir bildiği.Geç olsun güç olmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Spirited

ehliyetimi 18 imde aldım ve aldığım gün renault 9 un anahtarlarını babam avucuma bıraktı.O zamanın kral arabasıydı.Bence hatayı biraz kendinizde arayın.vardır babanızın bir bildiği.Geç olsun güç olmasın.

Alıntıları Göster
    Çalın hocam, ciddiyim. Nasıl olsa vermiyor, bi kaybın olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: KibarAyı

Düşünmedim değil ama yok hocam Allah korusun kaza falan olur onun vicdanını çekemem bir de
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KibarAyı

Düşünmedim değil ama yok hocam Allah korusun kaza falan olur onun vicdanını çekemem bir de

Alıntıları Göster
    Kesin Çözüm: Beni kızlar arabayla eve bırakıyor de.
    Ciddiyim iftar buluşmasından dönerken nasıl döndüğünü falan sorarlarsa Dilek beni eve bıraktı de

• swashbucker kullanıcısına yanıt
    Baban arabayı verincede hevesin geçer iki gün sonra benimkide bana araba alırken oğlum iki gün sonra millet karıyla gezer sen arabayla gezersin bak ben karışmam demişti hala aklıma geldikçe gülerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kavalalı92

Baban arabayı verincede hevesin geçer iki gün sonra benimkide bana araba alırken oğlum iki gün sonra millet karıyla gezer sen arabayla gezersin bak ben karışmam demişti hala aklıma geldikçe gülerim

Kız konusunda sıkıntı yok çok şükür abicim ancak işimi görecek kadar verse yeter heves almaktan bile vazgeçtim artık
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kavalalı92

Kız konusunda sıkıntı yok çok şükür abicim ancak işimi görecek kadar verse yeter heves almaktan bile vazgeçtim artık

Alıntıları Göster
    İlk zamanlar bende alamıyordum. Ehliyet arabayı sürmüyor diyordu. Sonra sonra yanında kullanarak kendini ispatlayınca bu süreç geçiyor. Sabırlı olmalısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Segamaster

İlk zamanlar bende alamıyordum. Ehliyet arabayı sürmüyor diyordu. Sonra sonra yanında kullanarak kendini ispatlayınca bu süreç geçiyor. Sabırlı olmalısın.

Alıntıları Göster
    baban kabullenme evresinde,atlatacaktır.sonuçta seni arabadan ömür boyu uzak tutamaz,sana bişey olma riski her daim var.bunu ona da söyleyebilirsin.

sonuç: ısrara devam

• Gecmis olsun, bizde de durum cok farkli degil. Babalarin ego sahibi olmasi kadar can sikici bisey yok. Calis kazan babanin elinden kurtul. Kimseye muhtac olma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.