Şimdi Ara

Ek MTV kararı Meclisten geçti: Ek MTV taksitleri ne zaman ödenecek? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
3.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bi indirim bi vergi silme yok ha bire ek vergi

• biri şu meşhur "ooohhhhhhh" gifini koyuversin...Ek MTV kararı Meclisten geçti: Ek MTV taksitleri ne zaman ödenecek? 

• tica T kullanıcısına yanıt
    sadece deprem değil,

1-Pandemi (Global)
    2-Rusya Savaşı (Global)
    3-Deprem (Lokal)

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Deprem sonrası süreçte imkanı olan herkes depremzedelere yardımcı olmaya çalıştı, kendi durumuna göre bağış yaptı. Üzerine yardım kampanyası düzenlendi ve devlet kurumları bağış yaptı -ki devlet kurumunun parası = vatandaşın parası-. Yani herkes 2. bir bağış daha yaptı. Yıllarca deprem vergisi de ödemiştik, 3. bir yardım da bu. Yetmedi şimdi de mtv alınıyor tekrar.

O sırada deprem vergilerinin yerinde yeller esiyor tabi. Kızılay çadırları satıyor, belediyeler gençlik kolları vatandaşın yardımlarını kendileri yardım yapmış gibi üstlenip, foto çektiriyor vs. Al sana imar barışı, al sana peşkeşli denetimsiz imar izni. Hepsinin acısı vatandaştan çıktı. Sen de "söröç öyö yönötöldö" diye dolaş. Yetim çocuklara sürecin nasıl iyi yönetildiğini anlatırsın. Hoş, çadırda yaşayıp halinden memnun olanlar anlatsın.

Verdiğim her kuruş haram zıkkım olsun. Ben hakkımı helal etmiyorum. İlla ek vergiye ihtiyaç varsa bu zamana kadar beşli çeteden almadığı vergileri temin etsin bir zahmet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 13 Temmuz 2023; 13:52:19 >

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

sonucu sonraki seçimde göreceğiz. o zamana kadar cevap verme hakkımı saklı tutuyorum ve takvime alarm kuruyorum. zamanı gelince konuyu hortlatırım.

Deprem çok büyüktü, dediklerine de katılıyorum ama neden seçim öncesi çıkmadı bu yasa? Kaç ay oldu deprem olalı?

99 depremi mi devirdi önceki hükümeti?

• "6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin azaltılması amacıyla ortaya çıkan finansman ihtiyacının karşılanmasında" demiş içerikte

Vikipedia'dan bazı satırbaşı bilgiler;

Başlangıçta geçici olarak getirilen bu vergi, depreme bağlı hasarın önlenmesini amaçlayan kalıcı hale geldi.

Vergilerle birlikte telekomünikasyon ve binalar depreme dayanıklı hale getirilecekti.

2011 yılında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi parasının çeşitli ulaşım ve tarım projeleri için kullanıldığını söyledi.

https://www.diken.com.tr/deprem-vergileri-nerede-sorusunu-2011de-mehmet-simsek-soyle-yanitlamisti-duble-yollara-havayollarina/

Sonuç: başımızdaki yöneticiler müslüman(yalan söylemez, emanete hıyanet etmez) olamaz, deprem için ÖTV topluyorlar, bir Adıyaman'lı olarak depreme hazırlığı gördük, üstelik neredeyse son 30(son 20 yıldır full AKP) yıldır kendi zihniyetleri yönetmesine rağmen, Adıyaman turşu oldu... En basiti belediyenin kendi binası bile 5-6 kat olmasına rağmen direkt pasta gibi enkaz oldu.

evrensel.net
    Adıyaman Belediye binası depremde yıkıldı, karşısındaki AB mevzuatlı binanın camları dahi kırılmadı
    https://www.evrensel.net/haber/482196/adiyaman-belediye-binasi-depremde-yikildi-karsisindaki-ab-mevzuatli-binanin-camlari-dahi-kirilmadi

Ek MTV kararı Meclisten geçti: Ek MTV taksitleri ne zaman ödenecek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 13 Temmuz 2023; 13:55:55 >

• Geçmiş olsun dostum. Allah şifa versin.

Bizde bu şükürcü anlayis oldugu surece daha cok secim kazanırsınız secim kazanmak sizin icin cocuk oyuncagi o konuda sıkıntı olmaz seçimden sonra koyun dediler koyduk dersiniz de olan genclige gelecek nesillere oldu oluyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye de İktidar yapan kitle genellikle oyu sabit değildir. Kimi zaman Karaoğlan'ı lideri görür, kimi zaman Erdoğan'ı, Türkiye'de iktidar sorunu yok muhalefet sorunu var.

CHP seçmeni CHP yi cezalandırmadığı sürece bu devran böyle devam eder.

• Yanlışların bu kadar normalleştirildiği, hatta taktir edildiği bir toplumdan hiçbir beklentim yok açıkçası. Hak hukuk adalet... Hiçbirinden eser yok malesef.

Zamanında ÖTV de deprem için"geçici" olarak çıkmıştı. Yıllardır bize geçiyor.

• Öderiz geçeriz şikayet etmeye gerek yok, alışın artık. Ek MTV kararı Meclisten geçti: Ek MTV taksitleri ne zaman ödenecek? 

Muhalefet deyince direk akla cehape gelmemeli

Son secimde bir suru secenek vardi firsat sunuldu

Fakat celladina asik olma sendromu var gozler baglanmis baskasini gormuyor

Yapacak birsey yok bunu hak ediyoruz hak ettigimiz sekilde yonetilecegiz zevk alan vardir elbet ama sahsen zevk almiyorum ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onyargisiz -- 13 Temmuz 2023; 14:26:48 >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum.

Ekonominin başına gelen de fos çıktı. Herşeye vergi koymayı ve milletin sırtıma yüklemeyi bizim çocukta akıl eder! Ucuz ve basit yönetimler…

Bende yazayım da içimde kalmasın; helal falan olmasın, HARAM OLSUN,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HDP ve CHP hariç kemik oya sahip başka bir muhalefet partisi yok. HDP yi tehdit olarak gördüğüm için muhalefet olarak bakmıyorum ona.

• aslında ben bu durumu karşılıklı alış veriş olarak goruyorum.

misal devlet 1.36 dan taksitli nakit avans verdi. ben 50 bin 5 taksit nakit avans cektim. 5 ayda 52500 odeyecektim. 1000 de cepten koydum. parayı birisine verdim o da kur korumalı mevduata eur oranıyla yatırdı.

şimdi 3 ay sonunda dün kur korumalı mevduat döndü kaç para? 69950 tl.

avantadan devlet bana sacma politikasından 17 bin tl verdi. ben de seve seve gidip bu kazancın haracı olan 3200 tl mtv mi mutlulukla yatıracağım. bundan sonra ben devlete devlet bana...

• fazladan araç vergisi almak anayasaya aykırı ,vatandaşa kitleyecekleri hukuksuz vergileri mümkünse lükslerinden tasarruf etsinler.

bu depremin olacağı 2011den beri biliniyor.

yok mok takdir i ilahi deme gazete kupürüne kadar atarım

ozetle buna kriz yönetimi falan denmez,sıvama denir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 13 Temmuz 2023; 14:43:36 >
  • pump it

• en1gma kullanıcısına yanıt

Toki parayı betona gömüyordu dimi. geçiniz bunları. AKP deprem dönüşümü için ne kadar çaba sarf ettiğini biliyorum. Keşke Ekrem bey deprem için vaat ettiklerinin %10 nunu İstanbul'da yapsaydı da bir seçim daha onu başkan yapsaydık.

• Doğalgaz bedava diye halay çekiyordunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.