Arkadaslar selamlar, kardesim 28 k yaptı bu sene, tıp gelmez diye yazmayıp bir daha hazırlanacagım demisti. Şimdi ek tercih olayından yazıp gelebilecek tıplar hangileri, ya da hiç tercih yapmadığı için ek tercih yapabilir mi |
EK TERCİH TIP
-
-
ilk 30k da olan tıp fakültelere tercih yapmamalı ama gelmeme ihtimali fazla, tüm her şeyi ona bağlamamalı
25k tıp için hiçbir tercih yapmayıp mezuna bırakanlar da var forumda
-
ya da bir dişe yerleşip ardından seneye merkezi yatay geçiş de yapabilir ama biraz riskli merkezi yatay geçiş kontenjanı fazla değil
-
kardeşiniz hem 28k yapacak kadar başarılı hemde gelmez siye tercih vermeyecek kadar aptalmış hocam -
İstanbuldan çok uzaktaki tıpları zaten tercih etmek istemiyordu, bu sene çok degismiş ya o yüzden dedim belki istanbula yakın tıplar vardır o kadar düşen
-
Hocam kusura bakmayın ama sonuçlardan önce birisi tıp 30kda kapatacak dese hadi ordan deli derdim adam yazmamakta haklı
-
Çünkü istanbul dışı pek istemiyordu fakat bu kadar düşünce acaba dedi o aptal lafını da yediririm sana cnm
-
tercih yapmak da en az hazırlanmak kadar önemli ;) bu arada tıplarda kontenjan kalmaz en azından devletlerde, zaten açık kontenjanlar açıklanır ona göre yazarsınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beegh -- 19 Ağustos 2022; 17:29:52 > -
E yani o zaman 15 k yapıp tıp isteyenlere de , ilk tercihlernei hacettepe tıp yazmayanlara aptal gözüyle bakalım
-
Teşekkürler hocam bu ek tercihler o zaman okullar açıldıktan sonra mı oluyordu pek bi bilgim yok
-
Evet hocam, kayıtlardan sonra açıklanıyor. Çünkü kayıt yaptırmayanlar da oluyor, onlara da başvurabiliyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beegh -- 19 Ağustos 2022; 17:34:57 > -
Hitit tıp mevzusuna döndü olay 2017 senesinde tıplar 16 k civarıyla kapatıyordu. Kimse hitit tıp yazmamış 22k ile kapamıştı o tıp
-
hocam rastgele bir yere yerleşsin mühendislik vb fark etmez. sene sonunda tıpa yatay geçiş yapar
-
Eger öyleyse 1 sene daha hazırlanıp daha iyi yapma kafasında da çünkü
-
O bile tehlikeli aslında. 23 k sonrasındaki tıplara sene sonunda çok fazla MYP yapılır. Çoğu kişi mühendisliği beğenmeyip tıbba yatay geçiş yapıyor (tıptan da mühendisliğe geçiş yapanlar vardır)
Bir ara sağlık bilimleri üniversitesinin (%30 kontenjan açma zorunluluğu vardı 45 kontenjan açtılar) 100 e yakın insan başvurdu.
ilk 10 kdan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrEarth -- 19 Ağustos 2022; 17:44:56 > -
quote:
Orijinalden alıntı: ŞilomikronnEger öyleyse 1 sene daha hazırlanıp daha iyi yapma kafasında da çünkü
iyi düşünün hocam. ingilizcesini geliştirebileceği üniversite yazsın ingilizceyi aradan çıkarır sonra tıp türkçeye geçer.
-
Bence 1 yıl daha iyi çalışsın istanbul içinden tıp yazsın. İstanbul yakınlarında o sıralamada tıp kapatan yok 28 k ve sonrasında kars ağrı tıp vs vardı.
-
hocam sizce tıpa mı yönelme var yoksa mühendisliğe mi ? seneye öyle bir şey olmaz
-
Aynen ama acaba dedim yakında da düsen var mı, 2018 de koü tıpa 6 k yla girmistim gecen sene 11 kya dayanmıs , acaba dedim bu sene 17 k ya falan kaydı mı
-
13 dolaylarında bu sene
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Hocam kusura bakmayın ama sonuçlardan önce birisi tıp 30kda kapatacak dese hadi ordan deli derdim adam yazmamakta haklı |
kardeşiniz hem 28k yapacak kadar başarılı hemde gelmez siye tercih vermeyecek kadar aptalmış hocam
|
Hitit tıp mevzusuna döndü olay 2017 senesinde tıplar 16 k civarıyla kapatıyordu. Kimse hitit tıp yazmamış 22k ile kapamıştı o tıp |
Benzer içerikler
- 11.sınıf kaynak önerileri
- tus dershanesi fiyat 2024
- bayer eczacı maaşları
- yıldız teknik üniversitesi mavi diploma veriyor mu
- ingilizce bölümden türkçe bölüme geçiş yapılır mı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X