Şimdi Ara

EK TERCİH TIP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar selamlar, kardesim 28 k yaptı bu sene, tıp gelmez diye yazmayıp bir daha hazırlanacagım demisti. Şimdi ek tercih olayından yazıp gelebilecek tıplar hangileri, ya da hiç tercih yapmadığı için ek tercih yapabilir mi

• ilk 30k da olan tıp fakültelere tercih yapmamalı ama gelmeme ihtimali fazla, tüm her şeyi ona bağlamamalı

25k tıp için hiçbir tercih yapmayıp mezuna bırakanlar da var forumda

• ya da bir dişe yerleşip ardından seneye merkezi yatay geçiş de yapabilir ama biraz riskli merkezi yatay geçiş kontenjanı fazla değil

• kardeşiniz hem 28k yapacak kadar başarılı hemde gelmez siye tercih vermeyecek kadar aptalmış hocam
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

İstanbuldan çok uzaktaki tıpları zaten tercih etmek istemiyordu, bu sene çok degismiş ya o yüzden dedim belki istanbula yakın tıplar vardır o kadar düşen

• mrvolcann kullanıcısına yanıt

Hocam kusura bakmayın ama sonuçlardan önce birisi tıp 30kda kapatacak dese hadi ordan deli derdim adam yazmamakta haklı

• mrvolcann kullanıcısına yanıt

Çünkü istanbul dışı pek istemiyordu fakat bu kadar düşünce acaba dedi o aptal lafını da yediririm sana cnm

• tercih yapmak da en az hazırlanmak kadar önemli ;) bu arada tıplarda kontenjan kalmaz en azından devletlerde, zaten açık kontenjanlar açıklanır ona göre yazarsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beegh -- 19 Ağustos 2022; 17:29:52 >
  • damakcatlatan kullanıcısına yanıt

E yani o zaman 15 k yapıp tıp isteyenlere de , ilk tercihlernei hacettepe tıp yazmayanlara aptal gözüyle bakalım

• beegh B kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam bu ek tercihler o zaman okullar açıldıktan sonra mı oluyordu pek bi bilgim yok

• Şilomikronn kullanıcısına yanıt

Evet hocam, kayıtlardan sonra açıklanıyor. Çünkü kayıt yaptırmayanlar da oluyor, onlara da başvurabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beegh -- 19 Ağustos 2022; 17:34:57 >
  • Hitit tıp mevzusuna döndü olay 2017 senesinde tıplar 16 k civarıyla kapatıyordu. Kimse hitit tıp yazmamış 22k ile kapamıştı o tıp

• hocam rastgele bir yere yerleşsin mühendislik vb fark etmez. sene sonunda tıpa yatay geçiş yapar

• sl1ent kullanıcısına yanıt

Eger öyleyse 1 sene daha hazırlanıp daha iyi yapma kafasında da çünkü

• sl1ent kullanıcısına yanıt

O bile tehlikeli aslında. 23 k sonrasındaki tıplara sene sonunda çok fazla MYP yapılır. Çoğu kişi mühendisliği beğenmeyip tıbba yatay geçiş yapıyor (tıptan da mühendisliğe geçiş yapanlar vardır)

Bir ara sağlık bilimleri üniversitesinin (%30 kontenjan açma zorunluluğu vardı 45 kontenjan açtılar) 100 e yakın insan başvurdu.

ilk 10 kdan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrEarth -- 19 Ağustos 2022; 17:44:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şilomikronn

Eger öyleyse 1 sene daha hazırlanıp daha iyi yapma kafasında da çünkü

iyi düşünün hocam. ingilizcesini geliştirebileceği üniversite yazsın ingilizceyi aradan çıkarır sonra tıp türkçeye geçer.

Bence 1 yıl daha iyi çalışsın istanbul içinden tıp yazsın. İstanbul yakınlarında o sıralamada tıp kapatan yok 28 k ve sonrasında kars ağrı tıp vs vardı.

• DrEarth kullanıcısına yanıt

hocam sizce tıpa mı yönelme var yoksa mühendisliğe mi ? seneye öyle bir şey olmaz

• DrEarth kullanıcısına yanıt

Aynen ama acaba dedim yakında da düsen var mı, 2018 de koü tıpa 6 k yla girmistim gecen sene 11 kya dayanmıs , acaba dedim bu sene 17 k ya falan kaydı mı

13 dolaylarında bu sene

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.