Şimdi Ara

Şubat ayında Türkiye’de en çok satan elektrikli otomobiller belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şubat ayında Türkiye’de en çok satan elektrikli otomobiller belli oldu
    Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD), 2025’in Şubat ayına ilişkin Türkiye’nin otomobil satış verilerini açıkladı. Şubat ayında toplam 76 bin 21 adet otomobil satılırken bunlardan 10 bin 324 adedini elektrikli otomobiller oluşturdu. Elektrikli otomobiller, toplam otomobil pazarından yüzde 13,58’lik pay elde etti.

Ayrıca Bkz.Sıfır araba fiyatları: En ucuz 0 km araç fiyatları & kampanyaları (Mart 2025)

En çok satan elektrikli otomobil modellerine baktığımızda ilk sırada 3.310 adetlik satışla Tesla Model Y’nin yer aldığını görüyoruz. Ardından 2.038 adet ile Togg T10X ve 964 adet ile Mini Countryman takip etti.

Türkiye'de en çok satılan elektrikli otomobiller Şubat 2025
    Sıra Marka Model Satış Miktarı
    1 Tesla Model Y 3.310
    2 Togg T10X 2.038
    3 Mini Countryman 964
    4 KIA EV3 639
    5 KGM Torres 420
    6 BYD Atto 3 341
    7 KIA EV6 154
    8 Volvo EX40 154
    9 BYD Seal U 145
    10 Mercedes EQB 138

• Togg fiyat ve kredi avantajına rağmen satışları bir türlü artıramıyor nedense. Daha önce de söyledim bu dükkan bu satışlarla zor döner. Ha, 10f çıkarsa ve satarsa tamam ama eğer operasyonel sıkıntılar varsa (talep var fakat üretilemiyorsa) o zaman iş zor.
    Beni şaşırtan esas mini satışları oldu, beklediğimden iyi satmış...ayrıcs sürekli burada hakkında güzellemeler yapılan byd de epey az satmış. Her zamanki gibi forum gerçek hayatı pek yansıtmıyor...
    Tesla eski kasayla bu kadar satıyorsa yeni kasa juniper ile ile bayağı fark atar toog'a, aynı kategoride değiller ama toog 10f nisanda rekabetçi bir fiyatla ön siparişe çıkarsa belki dengeleyebilir satış rakamlarını. Rekabet olması iyi olur.
    Tabi yeni teslanın standard menzilinin %10 luk dilimde kalacağını varsayarak yazdım.
  • Başlık Ekim ayı haber içeriği Şubat Ayı. Keşke biraz daha dikkatli olsanız haberi önceki yazılar üzerinden düzenlerken...

• blackcat_745 kullanıcısına yanıt

Editörlerin haber kaliesi yerlerde sürünüyor. Yeni moda bu şekilde copy paste haber ve aşırı dikkatsizce yazılmış makaleler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolphin in satışları şaşırtıyor; BYD EV satışlarında piyasayı domine ediyor.

• Tesla eski kasayla bu kadar satıyorsa yeni kasa juniper ile ile bayağı fark atar toog'a, aynı kategoride değiller ama toog 10f nisanda rekabetçi bir fiyatla ön siparişe çıkarsa belki dengeleyebilir satış rakamlarını. Rekabet olması iyi olur.
    Tabi yeni teslanın standard menzilinin %10 luk dilimde kalacağını varsayarak yazdım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Togg fiyat ve kredi avantajına rağmen satışları bir türlü artıramıyor nedense. Daha önce de söyledim bu dükkan bu satışlarla zor döner. Ha, 10f çıkarsa ve satarsa tamam ama eğer operasyonel sıkıntılar varsa (talep var fakat üretilemiyorsa) o zaman iş zor.
    Beni şaşırtan esas mini satışları oldu, beklediğimden iyi satmış...ayrıcs sürekli burada hakkında güzellemeler yapılan byd de epey az satmış. Her zamanki gibi forum gerçek hayatı pek yansıtmıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 4 Mart 2025; 19:54:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla'nın ki aslında 2 aylık. Ocağı da şubata yazmış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tEmh@ kullanıcısına yanıt
    Öyle bile olsa kasa değiştiren bir model için satışı fena değil...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tEmh@ kullanıcısına yanıt

tesla verileri birkaç ay bekletip bu ayınmış gibi paylaşıyor zaten belki aralık bile var.yıllık bazda kac sattigina bakmak lazım togg her ay güncelliyor satış rakamlarını .

• Tesla şuan piyasayı domine ediyor. Togg kredi avantajına rağmen satamıyor. Alan da milli yerli kafasında alıp teknoloji ve donanıma bakmıyor. Elektrikli araç piyasasında alınabilecek en mantıklı araçlar başla tesla ve BYD. Kia EV3 de gerçekten büyük bir başarı el de etti.

• Yorumlarda insanımızın cehaletini görüyorum. Tesla çok satmış da togg avantajlarına rağmen çok kötü durumdaymış da. 2024 togg satışı 30 bin adet, yılların markası Tesla 11 bin adet satmış. Siz iyi misiniz???

• wolferto kullanıcısına yanıt

Tesla'nin bir satış sayısı yok hocam teslimat sayısı var, siparişleri açılır, Türkiye'ye ayrılmış kota iki üç ay üretilitir bir ayda teslim edilir. Yani kimi ay sıfır teslimat kimi ay 3500 diye gider,

İlk alanlar 3 4 ay bekledi, ben 70 gün bekledim, son alanlarda ortalama 45 gün bekledi, arada çok şanslılar 25 günde aldı. Tesla 30 günde teslimat yapsa ayda 5 6 bin satar,

Togg ise güzel araç, sorunları halen var, ama kredi avantajı varken bu riskte göze alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 4 Mart 2025; 20:51:31 >
  • omanner kullanıcısına yanıt
    Hep söyledim yine söylüyorum togg bedavadan hallice krediler olmasa satışlar da ilk 5 e giremez.

• Her satılan elektirikli 10 araçtan 3'ü tesla 2'si togg olmuş.

• BursaliEfsane B kullanıcısına yanıt
    Bu da bir satış taktiği sonuçta, o bedavadan hallice dediğin kredinin faizini araca eklemediklerini mi sanıyorsun? Kredi olmasa 200 bin daha aşağı fiyata satmaları gerekirdi ama o zaman marka değerini düşürmüş olurlardı, sonuçta 50 çeşit pazarlama satış yöntemi var, bir sürü denge var, önemli olan satış yapılması.
    Bu arada Toog da öyle kötü bir otomobil değil, bence çinlilerden yazılım hariç her açıdan daha kaliteli, yazılımı da son zamanlarda bayağı optimize ettiler.

• hyundai ioniq 5 i tam donanım uygun fiyata getirseydi :/

• Sevgili editörler TESLA'nın satışlarını dönem dönem aktardığını belirtmeniz gerekiyor diye düşünüyorum, yorumcuların kafasına göre birşeyler yazmasını bu durumu es geçmesini engellemese de siz haberin niteliğini artırın derim.

Satış listesine bakınca Togg 'un fiyatına göre satış rakamı normal Teslanın'da toplu satışı daha doğrusu teslimatı diyelim yine de iyi satmış, diğerleri dostlar alışverişte görsün havasında satmış, şu listede sadece ve sadece mini countryman satış rakamına şaşırdım gerisi anlaşılabilir duruyor.

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt

sende matematik mi yok ? her ay teslimat yapsa aynı aya denk gelme ihtimali bile yokken bukadar satisin 3 aylik teslimat sayısını hesaplamayip sadece bu aykini mi hesapliyorlar diyorsun. peki diyelim 3 ayda teslim ediyorlar e bu sayı önceki aylardan yapilmis siparişler değil mi :)ozaman teslimatları beklemiş bu ay teslim edilmiş :) senin mantıkla 5 6 bin teslimat nasıl oluyor ???.togg ocak ayında 1570 satış yapmiş subatta bu satış sayısını gecmiş bu ay yine togg tesladan fazla satmış ozaman teslanin bundan önceki iki aylık satış rakamları nerde ????????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolferto -- 5 Mart 2025; 3:31:29 >
  • bu kulvarda tog a başarılar diliyorum

ve PSA grubundan elektrikli araç alanlardaki cesareti alkışlıyorum

bordo şarabı almıyorsunuz

adamlar atmosferik motoru yapamıyorlar daha..

• TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt

Atmosferik motordan daha basit esasında. O yüzden çinde bin tane marka türedi. Önemli olan batarya, onu da dışarıdan alıyorlar zaten. Geriye bir tek yazılımı düzgün yapması lazım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.