Yaklaşık 2 aydır ekran sık sık çizgi çizgi oluyor,kayıyor sonra ya mavi ekran ya siyah ekran yada çizgi halinde kitleniyordu.internette haber vs okurken, veya oyun oynarken,lol, steam net vs filan açıkken ekran diklemesine 1 cm siyah çizgi çıkıyor.önce sağda sonra ortada yada solaa kayıyordu ekran. Bu sorunlar olduğunda,olmadan öncede win7 yüklüydü. çizgi çizgi olduğu zaman 1 2 kez 3dmark11 demo, uniqui heaven le test yaptığımda kitleniyordu.funmarkla 90dereceye kadar cıktı kitlenmedi. başkka bir zaman yaptığımda ise mesela normal bir şey yapmadan kitlendikten sonra res atıp peşine funmarkla yaptığımda kitleniyordu. bazende geçiyordu :S kitlenme bazen pc yi yeni açtığımda oluyordu bazen 1 saat sonra yada daha sonra. oluncada bir kaç kez peş peşe gidiyordu.
3 gün önce pc formatlayıp win 10 kurdum. ekran kartı drivers vs yükledim. oyun vs hiç bir şey yüklü değildi. 3 5 program vardı. yine 3 4 kez aynısı oldu. anakartın 2 ci pcı slotuna taktım yine de aynıydı.
sonra lcd tv de hdmı ile denedim önce geldi. sonra ondada bir süre kullandım sonra siyah ekrana düştü. bir daha açılmadı. normal monitörü bağladım yine aynıydı windowstan sonra siyah ekran kalıyordu.kullanıcı şifre yeri gelmiyordu.güvenli kipte açıyordum masaüstü vs açılıyor ama işlem olmuyordu. bugün onboard ekran kartından açtım. driverları vs sildim. ekran kartını bağladım. heaven bench ile test yaptım geçti. not: win 10 da otomatik yüklüyormuş sanırım driverları:S hadi diyelim 10 da çakışma oldu. ama win 7 yüklüyken neden oluyordu?
Şimdi sorun yazılımda mı yoksa ekran kartında mı? yine giderse ekran kartını mı değiştireyim. Hatta yarın almayı düşünüyordum. Eğer diyelim yine bozuldu ekran kartı aldım yeni bir tane. aldıktan sonra yine tekrarladı. bu sefer hangi parçadan olabilir.(yeni ram aldım. sorun ondan olmasa gerek.1 hafta oluyor.) . anakarttan olsa 2 pcı slotu kullandım 2 sindede hata aynıydı.
acaba sorun ne olabilir? bir sürü şey okudum kafam davul gibi. kimi psu kimi ekran kartı vs demiş. sevabına bilen böyle sorun olunca çözenler bir el atsın.
resimlerde çizgi çizgi olanlar bendeki ile %90 aynı. bunları netten buldum. bide test sırasında 2 tane çektim. ne yapmam lazım sorunu bulmam için. yarın öbür gün bu kahpe pc elimde kalır mı ?
sistem;
m4a89gtdprousb3 amd phenoom2 x6 1075t eski ram 2x2 4gb, yeni 4x4 16 gb 1333 750w +80 psu hd6870 radeon
Arkadaşım alttaki resimler çok yüksek ihtimal ekrankartı hatası. Eğer overclock yaptiysan da bu sıkıntı çıkarılıyor. Bundan emin ol önce. Bende eski ekran kartimi oc ile zorlayinca oyun içinde zorlaninca ayni şekilde oluyor ve sistem kapanıyordu. Denemende fayda var.