Şimdi Ara

Ekran Kapanıyor Cızırtı geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bir hafta kadar önce bir bilgisayar topladım (i5 4690, AMD R7 260X, Asus z97-ar, 8gb 4x4 ram). Az önce görüntü tamamen gitti ve hopörlörden VZZZZ diye sesler gelmeye başladı, kasanın ön panelindeki yeniden başlat tuşu ile açtım bir sorun yok şuan. Bu bir sorunun belirtisi olabilirmi? Birde birkaç gün önce kardeşim oyun oynarken bilgisayarın kendini kapattığını söylemişti (bu sorundaki gibi değil normal kapanmış) tabii o da biryere basmış olabilir ama belki bir alakası vardır diye söyledim. Birde arada bir kasanın içinden çok kısık bir ses geliyor sorun olmadığını düşündüğümden kaynağını tespit etmedim Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çook teşekkürler.

Alakasız soru: DHForum da Tor**nt ile ilgili sayfa konu açmak yasak mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: S3A1R2P

Arkadaşlar ben bir hafta kadar önce bir bilgisayar topladım (i5 4690, AMD R7 260X, Asus z97-ar, 8gb 4x4 ram). Az önce görüntü tamamen gitti ve hopörlörden VZZZZ diye sesler gelmeye başladı, kasanın ön panelindeki yeniden başlat tuşu ile açtım bir sorun yok şuan. Bu bir sorunun belirtisi olabilirmi? Birde birkaç gün önce kardeşim oyun oynarken bilgisayarın kendini kapattığını söylemişti (bu sorundaki gibi değil normal kapanmış) tabii o da biryere basmış olabilir ama belki bir alakası vardır diye söyledim. Birde arada bir kasanın içinden çok kısık bir ses geliyor sorun olmadığını düşündüğümden kaynağını tespit etmedim Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çook teşekkürler.

Alakasız soru: DHForum da Tor**nt ile ilgili sayfa konu açmak yasak mı?

Aynı sorunu bende yaşıyordum, değiştirmediğim parçam kalmamıştı. Bu arada aynı anakartı kullanıyoruz :) Ben anakarttan kaynaklanmıştır diye düşünüyordum fakat olay ekran kartındanmış, değiştirdim. Haftasonu alacağım bilgisayarı ;) Yani ekran kartının driverı ya da herhangi bir şeyinden kaynaklanmasından olabilir. Çünkü en riskli parça ekran kartıdır :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Driverda sorun olduğunu düşünmüyorum yani CD den yükledim ama donanımsal bir sorun varsa, aldığım yere götürdüğümde tespit edip değiştirler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S3A1R2P -- 14 Ekim 2014; 19:21:50 >
  • up
  • PSUnuz kaç watt? Birde oyun oynarken kapandı demişsin yük altında cpu sıcaklığı nedir acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: onrkrmtc

PSUnuz kaç watt? Birde oyun oynarken kapandı demişsin yük altında cpu sıcaklığı nedir acaba?

PSUyu şuan hatırlamıyorum ama toplarken dikkat etmiştim yeterliydi. Yük altındaki sıcaklık değerlerini hangi program ile öğrenebilirm?
  • S3A1R2P kullanıcısına yanıt
    HW monitör tavsiye ederim oyun açıkken bir ölç sıcaklık yükseliyor olabilir
    Buradan indirebilirsin
    http://www.gezginler.net/indir/hwmonitor.html

• quote:

Orijinalden alıntı: onrkrmtc

PSUnuz kaç watt? Birde oyun oynarken kapandı demişsin yük altında cpu sıcaklığı nedir acaba?

Yaklaşık yarım saat AC Revalutionsu Max ayarlarda oynadım ve işlemcinin maksimum 56 derece gördüğünü tespit ettim. Boşta iken ise 43-45 derece civarında bu değerler normal midir? Sorunla bir alakası olabilirmi?
    Isı değerleriniz normal ama boşta biraz daha aşağıda olmalı gerçi 30 derecelerde olmalı mesela! Işlemci ile fanı stok fan mı? Ekran kartını çıkarıp onboard çalıştırın bakalım ekran kartında sıkıntı var mı onu öğrenmiş oluruz

• onrkrmtc kullanıcısına yanıt
    Fanı değiştirmiştim şuanki: Hyper TX3. Sorun henüz tekrarlamadı yinede deniyimmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S3A1R2P -- 15 Ekim 2014; 23:00:18 >
    Eğer sıkıntıyı bir kez yapıp bir daha yapmadıysa bir süre normal kullanıma devam edin derim ekran kartında sıkıntı yoktur işlemcinin yük altında sıcaklığı da normal o sıcaklıkta resetlemez yada kapatmaz belki o anlık bir durumdur mesela voltajlarla alakalı bir durum olmuş olabilir yada başka birşey. Pc de sorun yok muhtemelen ama eğer tekrar ederse haberdar edersin bir sorun varsa buluruz

• onrkrmtc kullanıcısına yanıt
    Tamam ilgilendiğiniz için çok teşekkürler
    Rica ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.