Şimdi Ara

Ekran kartı bu psu'ya uyar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Elimde Evga GTX 760 marka ekran kartı var 8+6 pin güç girişleri mevcut. Bu kartı acaba bu sisteme şu an bağlamam mümkün mü, psu kaldırır mı, kaldırırsa hangi bağlantıları kullanmalıyım?

YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER.

Gigabyte Odin 470watt (6-pin PCI-E Connector =1adet, SATA Connectors = 4 adet)
    Asus P5KPLAM-SE anakart
    İntel core 2 duo E8400 3.0 ghz işlemci
    4GB (2+2) kingston ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RapSac10 -- 13 Aralık 2014; 22:18:22 >

• RapSac10 R kullanıcısına yanıt
    GTX 760 ekran kartına 470 yeteceğini sanmıyorum Çünkü R9 280 ekran kartı minimum 500w istiyor hatta ekran kartının kutusunun üstünde yazar iyi bak görürsün
  • ekran kartı min 500wat istiyor ama bağlarsam sıkıntı olur mu :)
    Direk bağla kullan, hiç 1 sıkıntı yaşamazsın.

2 adet 6 pin kabloyla çalışıyo o kart ancak kutu içerisnde 4 pin to 8 pin çevirici çıkmazsa istersen dediğm gibi 2 adet 6 pin olarak çalıştırr kullanırsın yada riske giremem dersen aşağıdaki tipte 1 kablo edinmen gerekir.

Kablonun linki

En güzeli bu olur, PSU dan gelen 6 pin kablonu 8 pine çevirrsin, diğer kutu içinden çıkan 4 to 6 pin kabloyuda direk 6 pin için kullanırsın.

kablonun linki

Hatta bu şahane olur, ancak tek kanal kullanan, 12v kanalı güçlü 1 PSU gerek, sendeki PSU tek 12v kanalına sahipse direk sana lazım olan aşağıdakidir.

Link : 6 pin to 6+8 pin kablo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 14 Aralık 2014; 7:51:20 >

• coax47 çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldun

Saygılarımla
  • Psu gercem 470 watt weriosa sorun olmaz. Yda kaliteliyse. Bide 12 v guc ckisi kac watt verio ona bak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alabiliyorsan 600-750watt alman çok iyi olur ilerde sistem tekrar toplarsan sıkıntı olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En iyi pci ekran kartı nedir?
    24 yıl önce açıldı
    Bu ekran kartı yanmış mı?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yetee ama ne kadar kullanırsın bilemiyorum tam yükte benchmarklarda sorun çıkartir birde o islemci ve rama o kart yazık olmuş biraz :)

• Sıkıntı yaşaman durumunda o arkadaşlar söylediği sözün arkasında duracakmı? Sistemin kabaca 450 watt güç çekecek ki bu tam yükleme değeri değil o psu yüke girdiği zaman stabilite sorunlarına kart arızalarına hazırlıklı ol derim
    Bileşenlerine bakılınca fazlasıyla yeterlidir, zamanında 560TI/570/580 gibi {170/220/250W TDP'li] kartlara önermedikleri 600~750W PSUları bugün bol bulup, 150~170W TDP li kartlara öneren eski kullanıcılarda dahil olmak üzre, sana yetersiz diyenlere kulak asmana gerek yok, zamanında 600W tan aşşağı ve 80+ sız PSU kullanan yoktu zaten, ama piyasada satanı yoktu, bu sebeple herkes iş olsun diye bu kartları 400~500W PSU'larla, hem işlemci hemde karta o.c yaparak kullanıyolardı, foruma bakın ne hale gelmiş, diğer forumlardaki sığ / sıradan, bilgisizce havaya konuşan kişiler buraya doluşmuş ve eskilerinde aklını almışlar gibi görünüyor..
  • bu nasıl bir cahilliktir 700w demiş arkadaş
    gtx760 170w işlemcide 65w kullanıyor,yani rahatlıkla yeter
    psu ise 12v dan 29a veriyor

zamanında bana 9600gt için 500w demişlerdi,250w teneke psu ile 3 yıl tek sorun yaşamadan kullandım sonrada kartı sattım
    kısacası foruma soracağım en son konu psu konusudur

• Aynen, millet 350~360W aopen kasadan çıkma psularla 160W TDP li gtx 460'ın hem overclocklu versiyonlarını ve üstüne o.c yaparakta kullanıyodu zamanında, PSU konusunda bilgisizlik dizboyu oldu buralarda.

Edit :
    Bu videoyu tekrar veriyorum gtx 760 lı systemin 400~450W fln çekicegini söyliyenler oluyo, nasıl çektiriyolar, oyun esnasında her donanıma 100% yükü nasıl bindiricekler'de bu değerleri görücekler aklım almıyoda herneyse.

Videoda dakika 17:05 ten itibaren izleyin, gtx760'lı system ne çekermiş oyunda ve 770~780 ne çekermiş, ölçüm yapanları belki iplersiniz.

Bu forumun gtx 700 serisi video incelemelerine'de bakın, sonra uçarsınız senin system 400~450~500W çeker, sen en iyisi 600~700~800W psu al diyerek, güç kaynağı yeterli olan insanlara, kendi keyfinize göre masraf çıkartırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 15 Aralık 2014; 13:26:52 >

• ileride birdaha almassın dedim tabi yeter canım bu kadar abanma
  • quote:

Orijinalden alıntı: coax47

Aynen, millet 350~360W aopen kasadan çıkma psularla 160W TDP li gtx 460'ın hem overclocklu versiyonlarını ve üstüne o.c yaparakta kullanıyodu zamanında, PSU konusunda bilgisizlik dizboyu oldu buralarda.

Edit :
    Bu videoyu tekrar veriyorum gtx 760 lı systemin 400~450W fln çekicegini söyliyenler oluyo, nasıl çektiriyolar, oyun esnasında her donanıma 100% yükü nasıl bindiricekler'de bu değerleri görücekler aklım almıyoda herneyse.

Videoda dakika 17:05 ten itibaren izleyin, gtx760'lı system ne çekermiş oyunda ve 770~780 ne çekermiş, ölçüm yapanları belki iplersiniz.

Bu forumun gtx 700 serisi video incelemelerine'de bakın, sonra uçarsınız senin system 400~450~500W çeker, sen en iyisi 600~700~800W psu al diyerek, güç kaynağı yeterli olan insanlara, kendi keyfinize göre masraf çıkartırsınız.

Sana gore sadece ekran karti cekiyor demi guc. Hic diyen yokki adamin islmcisi ne ckio anakarti ne ckio. Senin soledigin lafa nasi guveniolarsa aopen ksadan cekiolarmismis 460 dan bahsetmiyoruz burda. Milleti yanlis yonlendirme. Sitesine yazan bosuna yazmiyor. Kendi ekran kartini tak 300 350 watt psu ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: coax47

Aynen, millet 350~360W aopen kasadan çıkma psularla 160W TDP li gtx 460'ın hem overclocklu versiyonlarını ve üstüne o.c yaparakta kullanıyodu zamanında, PSU konusunda bilgisizlik dizboyu oldu buralarda.

Edit :

Bide 500 wat mini isteyene 350 watt onermis 400 de degil. Insallah sana güvenip 350watt takmaz. Arkadas gtx 460 devrinde kalmis

• Bırak arkadaş daha psu nun çalışma prensibini bilmiyorlar peak değerini nominal değermiş gibi görüp ucu ucuna tavsiyede bulunuyorlar o değerde kaç saat sorunsuz çalışacak sistemde oc varmı adam kaç tane hdd kullanıyor sistemde kaç adet fan var bilmeden işkembeden sallıyorlar adamın ekran kartı yansa sanki ceplerinden karşılayacaklar birde bu kadar emin konuşuyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 15 Aralık 2014; 22:09:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sunstorms

Bırak arkadaş daha psu nun çalışma prensibini bilmiyorlar peak değerini nominal değermiş gibi görüp ucu ucuna tavsiyede bulunuyorlar o değerde kaç saat sorunsuz çalışacak sistemde oc varmı adam kaç tane hdd kullanıyor sistemde kaç adet fan var bilmeden işkembeden sallıyorlar adamın ekran kartı yansa sanki ceplerinden karşılayacaklar birde bu kadar emin konuşuyorlar

Peak in real powerin ne oldgni bilmior kassdan cikma 350 watt a takip clstryolar yazmis. Gpu 100 de 100 kullaninca npcksa digr bilesenler kullaninca npcaksa. Kndi karti olsa sistemi olsa takarmi dandik psu ya diye dsunuom.

• Yorumlarından dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. Aslında bendeki psu kaliteli ve sistemde diğer parçalar düşük güç tükettiğinden dolayı sistem ekran kartını kaldırıyor.

Merak edenler için kartı 6+6 pin olarak bağladım, psu gerçek 348 waat veriyor (6pin pci-e + 6pin 2x molex dönüştürücü) 1 saat boyunca evganın bencmark programında (1024x768 hd) test ettim. güç problemi donma reset vs. yaşamadım kart 77 dereceyi geçmedi.

Saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sunstorms

Bırak arkadaş daha psu nun çalışma prensibini bilmiyorlar peak değerini nominal değermiş gibi görüp ucu ucuna tavsiyede bulunuyorlar o değerde kaç saat sorunsuz çalışacak sistemde oc varmı adam kaç tane hdd kullanıyor sistemde kaç adet fan var bilmeden işkembeden sallıyorlar adamın ekran kartı yansa sanki ceplerinden karşılayacaklar birde bu kadar emin konuşuyorlar

eski kasamda p4 641 cpu vardı 9600gt 4 gb ram 80,120,1 tb hdd 2 tanede fan vardı ve bunların hepsi 250w teneke psu ya bağlıydı 3 yıl boyunca benchmarklar olsun oyunlarda olsun sorun çıkarmadı.Birde işlemciyi 3,8 ghz de kullanıyordum
    cpu 86w
    gpu 96w birde o zamanlar fazla güç çeken bileşenlerdi sorun olmuyordu,470w o ekran kartına havada karada uzayda kısacası her yerde yeterde artar bile

merak etme verimliliği,peak,real senden iyi biliyorum

• Hiç sanmıyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.