Şimdi Ara

Ekran kartı çizgiler (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
455
Cevap
3
Favori
5.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @cafyon Estağfurullah ne kusuru. Daha seviniyorum başkalarına fayda olmaya vesile oluyoruz. Başına gelen arkadaşlara yardım olsun. Ben sevinirim daha :D Aynen öyle, tecrübe edilmiş önerilen olunca değerlendiriliyor. Ben manisadayım eğer ekran kartında bir durum varsa bende internetten bakıp gerekirse kargo ile gönderim yapıp yaptırabilirim diye düşünüyorum. Öncelikle anakart problemini halledeyim, sonra varsa ekran kartına da el atacağız mecburen :D

• yourself88 kullanıcısına yanıt

Ben birde ücret iadesi istemedim ki zaten yapılmıştı. Ben firmanın pazaryeri olan siteden alışveriş yapıyorum bana stokta ürün yok denilerek 3 gün bekletildikten sonra iptal ediyorlar. Bakıyorum sonra pahallıya tekrar ilan giriliyor falan. Ben bunların yüzünden zaten thh'e gittim. Ürünün bana aldığım fiyattan teminini ellerinde aynı ürün yoksa da muadilini talep ettim. THH'de beni haklı bulup evet böyle böyle şu fiyata temini elinizde yoksa da bir üst modelini aynı fiyata temin etmeleri konusunda karar çıktı.

Kararı iletiyorum beni 1 ay'a yakın oyalıyorlar efendim hukuk birimimize ilettik onlar ilgileniyor geri dönüş yapacak diyorlar en sonunda da ya biz kararı uygulamıyoruz deyip mevzuyu kapatıyorlar. Avukata veriyoruz avukatta ilamlı icra takibi açıyor çünkü thh kararları mahkeme kararı yerine geçiyormuş. O yüzden ilamlı icra takibi başlatıyoruz. İcraya da bu ürün elimizde yok deniliyor ama avukata ben ekran görüntüsünü ve maille stok sorgusunu iletiyorum elimizde yok dedikleri tarihten sonra ellerinde stok var hala yalan söyleniyor bariz. Ve muadil diye önerdiği ürün de kendi dark markasından fiyatı 5 misli düşük başka bir ürün alakası bile yok ya bunu alın icrayı çekin diye uğraşmıyorlar. Avukat sağolsun uğraşıyor ben bedeli taraflarına yolluyorum ürünü bana yolluyorlar sonrada icrayı kapatmak için avukatıma avukatlık bedeli ve icra dosya masrafını ödeyip kapattırıyorlar. En başından 3 5 kuruş kar etmek için ürünü iptal etmeyip bana yollasalardı hiçbirşey olmayacaktı. Ama iptal edip akabinde thh kararına da uymuyoruz dersen tüketiciye siner bu ya unutulur gider diye düşünüp iş yaparsan böyle benim gibi birleri de uğraşır sonuçta kazanır. Ha kaybım sadece vakit olmuş oldu o kadar. Sonuçta avukatım bütün masraflarını firmadan almış oldu. Ekran kartı çizgiler 

Firmanın zaten youtube da ki eski incelemelerinin yorumlarına ondan sonra da şikayetvardaki yorumlarına bir bakın ne demek istediğimi anlayacaksınız. O yüzden yani pahallı olsun ama en azından düzgün yerlerden düzgün satıcılardan almaya bakın. İnventus mesela düzgündü diye hatırlıyorum keza amazon'un satıcısı amazon olan ürünleri de düzgün vs. pahallı mahallı ama kafanız rahat eder.

• Ekran kartının veya entegre işlemci de ekran kartının bozuk olup olmadığını anlamak için en iyi yol OCCT.

OCCT ile 1.5 saat GPU Core (%10 ile %100 arası olmalı), VRAM ve POWER testi yapmak lazım. Eğer bir şey çıkmıyorsa Monitor, kablo veya kablonun bağlı olduğu slotlarda problem vardır.

• OrcunFix kullanıcısına yanıt

Aslında siz hakkınızı arayıp uğraştırmışsınız ama dediğiniz gibi bazı insanlar bunu sineye çekiyor, bazılarınında uğraşacak zamanı olmuyor uğraşmıyor. Benim bir tanıdığımda robot süpürge aldı. Telefon uygulamasından kontrol edilmiyor donanım hatası var. Ver diyorum iade, ya da servise yok diyor. Odaya götürüyor orada düğmeye basıp temizletiyor ve oda seçemiyor. İşte uğraşmazsan da böyle yepyeni üründe kullanamıyorsun.

Kesinlikle amazon benim en güvendiğim firma haline geldi. Adamlar üç kuşur fazla alsalar bile hakkını veriyorlar kesinlikle. Aradaki fiyat farkını kesinlikle hakediyorlar.

• sniper23 kullanıcısına yanıt

OCCT ile test yaptım ama kensidi 1 saatte bitmişti sanırım ve hiç hata bulamadı. Evet videolarda izledim hatalar çıkmış insanların ama benimkinde hiç hata vermedi. Diğer VRAM ve POWER testler için önerdiğiniz program varmı. Haftasonu vaktim olursa deneyebilirim.

Monitör olarak TV de başka kablo ile denedim malesef sorun aynı oldu. Slot olarak ekran kartında 2 adet HDMI denedim aynı sorun oldu. Ama 2 slot ile TV ye bağlayıp denemedim, TV de tek HDMI girişi ile denedim ama muhtemelen diğer slot ile de denesem aynı sonuç olur gibi geliyor.

Ama Vram ve Power testleri yapacağım bakalım onları da deneyeceğim.

OCCT'te bahsettiğim testler var.

Normalde thh den kazanılan hakkın firmaya bir yaptırımı olması lazım. Bu şekilde thh kararını firma uygulasa bile bu süreçle sadece tüketici uğraşıyor satıcının umurunda değil. Halbuki thh kararları tüketici lehineyse firmaya da bu karar yüzünden ceza kesilmesi lazım. Atıyorum işte thh kararı başına 50 bin tl ceza. Ondan sonra işte sistem kendi kendine düzelecek çünkü thh'e verecek olan tüketici daha bilinçli oluyor ama firmaya bir yaptırımı da olmayınca firmanın umurunda değil gitsin diyor uğraşsın thh'e versin banane deyip sıyrılıyor ama işin ucunda ceza olursa firma da diyecek ki ya thh'e verdiler de kazanırlar eee ben niye ceza ödeyeyim deyip tüketiciyi mağdur etmeye korkacak. Ceza olmayınca işte sistem böyle aksıyor düzgün işleyemiyor yoğunluk çok fazla oluyor.

• sniper23 kullanıcısına yanıt
    O zaman o yapmış olduğum testte hiç problem bulamamıştı. O zaman başka arıza olabilirde ekran kartın da değilmi. Sonuçta ihtimal var. Ama en doğru sonuç anakart sorununu sağlam şekilde halledersek deneyerek göreceğiz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OrcunFix kullanıcısına yanıt
    Aynen. Mesela ödemesi gereken miktar belli oldu diyelim. 2 hafta içerisinde firma ödeme yapmak zorunda. Ödemediği taktirde faiz uygulanacak denilmesi lazım aslında. Mesela trafik cezası olunca vatandaşa deniyor şu tarih ödeme son. Ödemezsen otomatik faiz işliyor. Ama vatandaş hakkı aramaya gelince Allaha emanet hallet deniyor.

• Arkadaşlar, merhaba herkse. Bugün yeni anakart geldi. Yerine taktım. Onboard ekran kartı ile çalıştırdım. Maalesef yeşil ekran çizgiler yine çıktı. Ben çok şaşırdım. Beklemiyordum. Şimdi ne yapıcam ben. Kafayı yiyicem. Allah aşkına nedir bu ben gerçekten anlam veremiyorum.

Ekran kartı çizgiler

Farklı HDMİ DP kabloya denediniz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Gerçekten çok şaşırdım şimdi. Bütün bildiklerimiz, uyguladıklarımız yerle yeksan oldu. Geriye ekran kartı ile monitör arasındaki HDMI kablosu kalıyor şüpheli olarak. Sabah sabah yeni gördüm mesajını; aklıma ilk gelen bu oldu.

• @snakefatih Farklı HDMI kablo ile TV ye bağlayıp da denemiştim. Fakat farklı DP kablo ile denemedim. Monitörümde DP var mı tam hatırlamıyorum. Olmazsa HDMI to DP uçlu kablo almayı planlıyorum şimdi. Ekran kartımda olan girişler aşağı da. Ama benim hala anlam veremediğim nokta neden Onboard olarak başlarken yeşil çizgiler çıkıyor.

@qeceninprensi sorma. Bende şok oldum dün. Acayip ümitliydim. Sorun halloldu diye acayip düşünüyordum. Hatta ekran kartını bile takmadım direk garanti olsun diye onboard dan başlattım. Oturup kaldım kasanın başında. Anakartta amazon satıcısında şansıma indirime girdi. Diğerinden daha uyguna aldım diye seviniyordum. Yığıldım kaldım resmen.

İşlemci ile alakası olabilir mi. Ram leri tek tek denedim. İkisi de sorunlu değildir herhalde. İşlemciden şüphelenmeye başladım. 12 Eylül son iade tarihi. Şimdi DP kablo ayarlamaya çalışacağım. Anakart ve ekran kartımda girişleri var. Monitörümde var mıydı tam hatırlamıyorum ama olmazsa HDMI ot DP li kablo alacağım.

Ekran kartı çizgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yourself88 -- 29 Ağustos 2024; 9:23:22 >

• Garantisi bitmeden işlemci değiştirme şansını denesen olmaz mı? Fırsatı kaçırmadan kafandaki soru işareti de ortadan kalkmış olur hem.

• qeceninprensi kullanıcısına yanıt

Son çarem o zaten. İşlemci fiyatı da artmış. Ama arızalı olup elimde kalmasından iyidir. Olmazsa onu değiştireceğim. İşlemci geldiğinde çok temizdi, çizik dahi yoktu. İşlemciden çıkarsa daha çok şaşırırım zaten. Birde işlemci kullanıldı, değişim yaparlar mı bilmiyorum. Üzerinde termal macun kalıntısı ya da çizik olur mu bilmiyorum. Ama son çarem işlemci ve Ram değişimi olacak.

İşlemci değişimi olur mu diye garantiden öğrenmek lazım. En kısa zamanda öğrenmen lazım; aksi taktirde zaman çok kısalmış :)

• Hocam farklı bir hdmi kablosuyla tvde deneyebilir misiniz? Konu o kadar uzun zamandır sürüyor ki detayları unutmuşum. Tüm driver, chipset güncellemeri, bios vs güncel miydi?

• Ekran kartı BIOS güncellemesi yaptınız mı? Sorun yazılımsal gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal Head -- 29 Ağustos 2024; 10:47:7 >
  • Metal Head kullanıcısına yanıt

Anakartın Bios güncellemesini yaptım gelince. Ekran kartının da oluyor mu bios güncellemesi ?

• qeceninprensi kullanıcısına yanıt

Aynen, amazona her ihtimale karşı soracağım. Zaten kafam durdu. Nereye bakacağımı bilemiyorum artık. Anakarttan çok ümitliydim

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.