Doğrudur, konu da baya aştı gitti. Evet başka bir HDMI kablosu ile tv de denemiştim. Yine sorun olmuştu. Ama onboard olarak tv de denedim mi hatırlamıyorum. Diğer girişler için kablo bulabilirsem etrafımdan deneyeceğim. Bios dün gece güncelledim anakart gelince. |
Ekran kartı çizgiler (9. sayfa)
-
-
Evet oluyor.
https://www.techpowerup.com/vgabios/
Buradan sizin ekran kartı modelinizin BIOS'u var mı bir bakın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Güç kaynağı değişikliğini hiç denememiştik değil mi? Aklıma o da geldi şimdi.
-
Kaç zamandır bakmamışım bu konuya. Geçmiş olsun tekrardan.
Acaba PSU kablolarının pinlerinde bir kırıklık filan olmuş olabilir mi? Gözle bir kontrol etseniz.
Bir de bahsi geçmiş miydi hatırlamıyorum, işlemci pinlerinde eğrilme veya kırık olabilir mi?
iGPU ile aynı sorun olduğundan ekran kartından kaynaklı olmasa gerek.
BIOS güncellemesi sonrası ayrıca reset yapsaydınız. Kendi başıma gelen BIOS güncellemesi sonrası, BIOS'ta bile kilitleniyordu. CMOS reset atınca düzelmişti.
-
Teşekkür ederim öğrenmiş oldum gerçekten de :D kontrol ettim sapphire RX470 modeli mevcut değil. Sanırım güncel oluyor bu durumda.
-
-
Şu kullandığın ekrana giden HDMI ara kablosu kafama çok takılıyor.
-
Çok teşekkür ediyorum. Tekrar daha büyük bir hayal kırıklığı oldu. İşlemci pinleri sağlam gibi kontrol ettim, anakart değişti. Bunda da işlemci pinleri sağlam görünüyor.
PSU daha önce kullandığım ürün ama psu kablolarında kırık olabilir mi bilmiyorum. Onları oynatarak mı deneyeyim acaba ?
Başta bende ekran kartını görüyordum ama şu anda ekran kartı ihtimali bencede baya azaldı. Varsa da onboard ekran çizgileri şimdilik benim ekran kartımı ikinci plana atttı.
BİOS reset yapmadım ama bunu deneyebilirim akşamüzeri. İhtimal dahilinde, bios güncelleme sonrası yapmadım reset işlemini.
-
Benimde kesinlikle. Ama başka bir HDMI kablosu ile de sorun aynı oldu. Yine de DP kablosu ile denesem nasıl olur diye düşünüyorum. Bir arkadaştan vs geçici ayarlayabilir miyim bakacağım.
-
Fikirler geliyor :)
Kasa dışı çalıştırmayı denemiş miydik? HDD/SSD filan da takılı olmadan. Sadece Anakart, işlemci, RAM ve PSU? Kasada kısa devre olsa yapar mı acaba?
Kasa dışı montajda anakartı anti-statik poşet üstüne koymayın ama, o poşetlerin dışı anti-statik olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhnAy -- 29 Ağustos 2024; 12:28:14 > -
:D benim kafamda durdu. Artık hepsinden şüphe eder oldum. Hard disk olarak James donkey ssd ve windows 10 işletim sistemi denedim. Kasa dışında deneme yapmadım. Aslında bende kasa dışında kule tipi fan ile denesem mi diye düşündüm. Sıvı soğutucu kaynaklı olabilir mi diye düşündüm. Karton kutu üzerinde deniyorum kasa dışında. Birde başka eski Güç kaynaklarından var. Ekran kartı güç desteği yok ama onboard olarak farklı güç kaynağı denesem mi diye düşündüm.
-
Oluyor öyle, hepimizin başına gelmiştir. Eski güç kaynağı ile de denersiniz, 2 tane CPU power olmasa da 7800x3D zaten tek ile çalışmalı diye biliyorum. Overclock filan yapmıyoruz zaten bu işlemcilere, kendisi de çok çekmiyor.
-
Aynen, eskisinde ikili cpu power kablosu ve ekran kartı güç kablosu yoktu diye hatırlıyorum. Bakalım önce onu bulmam gerkiyor. Ama onboard ekran kartı ve fansız vs deneyeceğim için yeterli olur diye düşünüyorum. En azından çizgi olayını kontrol edecek kadar yeterli olur sanırım.
-
Tam benim style! Kasa dışında karton üzerinde! :) Vay be! eski günlerimi hatırlattınız valla. Ne uğraşırdım ya :)
-
Aynen öyle :D eskiden bende çok uğraşırdım. Ne zamanlardı ya. Ben bilgisayar teknikeriyim, programcısıyım. Ama yıllardır sistemlerle uğraşmadığımızdan çok eskidik, yabancı kaldık sistemlere. Eskiden ne insalara yardım ettim ne sorunları çözmüşlüğüm vardır ama bizden geçmiş artık yaa :) Evim savaş alanı gibi bilgisayar parçaları doluydu. Karton ya da tahta ideal olurdu. Kasa dışında hemen sistemi test ederdim, söküp takmak da üşenmezdim. Şimdi var ya tek istediğim eve gelip düğmeye basıp bilgisayarım açılsın. Geçmiş bizden artık :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yourself88 -- 29 Ağustos 2024; 13:45:54 > -
Ekran kartın çortluyor sonu gelmiş belki fırınlama ile kurtarırsın oda çok düşük bir ihtimal,
https://forum.donanimhaber.com/ekran-kartim-oluyormu--158796727
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson_Crusoe -- 29 Ağustos 2024; 14:22:20 > -
Ekran kartımda sorun olabilir. Ama Onboard olarak açılışlarda da çizgilerle karşılaşıyorum. Onu çözemiyorum. Ekran kartı takılı değilken de yine çizgiler oluyor. Aşağıdaki resim ve video da onboard ekran kartı ile açılıyor bilgisayar.
-
Onboard olarak tekrar deneyin hocam yine aynı durum yaşanıyorsa, işlemci veya ramlere yönelmek lazım.
-
Onboard kartında gitmiştir üstad,
-
Anakartı iade ettim. Bu yeni anakart. İki anakartta sıfır dı ve ay ı problem mevcuttu. Zaten bu sorundan dolayı anakart arızalı diye iade ettim. Bu anakartta da aynısını yapıyor. Geriye işlemci, Ram ve güç kaynağı kaldı. Tv de denedim monitör ile aynı oldu. Başka HDMI kablo ile de denedim yine aynı oldu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X