Şimdi Ara

Ekran kartı çizgiler (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
3
Favori
5.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen doğru, yani bazı firmalar çözüm üretmeye çalışıyor. Şikayet var kullanıyorum da ben. Haklısın benim de aklıma gelmedi. Oradan belki daha garanti bir çözüm firmadan gelebilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • qeceninprensi kullanıcısına yanıt
    Birde neyi farkettim şimdi. Bu ekran kartı slotu içindeki ince pinler hepsinde olması gerekmiyor mu? Alttakinin yarısında pin yok. Allah Allah bu normal mi. Ekran kartı çizgiler
    Ekran kartı çizgiler

• yourself88 kullanıcısına yanıt

Normal

Ekran kartı çizgiler
    Yarıya kadar var gerisinde tel pin var. Şaşırdım. Eskisi anakart larda hepsi olurdu. Sağda tek pin olunca şaşırdım :) Allahım ya. Anakart iyice soğuttu kendinden ya. Tv ye bağladım aynı şekilde sorunlu. Başka harddisk te kurulum yapıp deneyeceğim. Bakalım, oğlanı parka götürüp gelince bakacağım artık :D sonra da şikayetvara yazacağım bakalım.

• Şikayetvar için çok erken bence. Amazon'dan cevap gelsin ilk önce. Bir de Şikayetvar'da aynı firmaya aynı konu hakkında iki şikayet açamıyorsunuz, 6 ay mı neydi, bir bekleme süresi oluyor.

Anakartı ilk topladığında ekran kartını ilk PCI_E3 kodlu slota takıp; anakarta ilk gücü verdiğinden kesin eminsin değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qeceninprensi -- 22 Ağustos 2024; 21:42:36 >
    Belki lehimsel bir sıkıntı vardır. Isınma olunca normal çıkıyor soğuk iken lehim sıkıntısından sorun çıkarıyordur.

Ama sorun anakartta gibi görünüyor. Madem bios güncel sürücüler yeni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armyoflovers -- 22 Ağustos 2024; 22:7:21 >
  • gkhnAy G kullanıcısına yanıt
    Yani olabilirde. Aslında amazon da soruna çözüm üretir gibi geliyor da. Ama içime kurt düşmedi değil hani.

İlk üstteki slota taktım ekran kartını.
    Ekran kartı çizgiler

Sadece anakartta 8+8 güç girişi var benim power 8+4 uyum sağladı.
    Ekran kartı çizgiler

Ekran kartının zaten güç girişi de tamam
    Ekran kartı çizgiler

• armyoflovers kullanıcısına yanıt
    Banada öyle geldi. Bios u daha anakart kargo dayken ben indirip belleğe attım hazırladım. Driver lar vs hepsi bellekte hazırdı. Bios güncelleme aşamasında da herhangi bir hata ile karşılaşmadım. Sanırım anakartta gibi geliyor.

• Kusura bakma senin PSU' yu merak ettim de; Kaç Watt' dı acaba? En başta sormamız gerekeni en son soruyoruz, özür

Yok estağfurullah ben de başta tüm donanımı saymam gerekirdi 😁 750 watlık. Bu ekran kartımda önceki sistemde bu power vardı.
    Ekran kartı çizgiler Ekran kartı çizgiler Ekran kartı çizgiler Ekran kartı çizgiler

Çok iyiEkran kartı çizgiler 

Ekran kartı çizgiler

Bu arada Teknobiyotik mimlidir bu forumda, bir dönem aşırı negatif feedback doluştu. Çoğu insan için müşteri hizmetleri de rezilliktir. Ferrari görünümlü şahin yani.

Yakın bir yerde olsaydınız size ekran kartı falan yollardım bi denerdiniz onu da, kartsızlıktan bu macera tam bir işkence olmuş çok geçmiş olsun.

• Rx 470 dediğiniz kart neredeyse 8-10 senelik. Insan icadı bir yerde cortlayacak tabi. VRAM arızası gibi. Tamir arkadaşın önerdiği yere götürebilirsiniz. Parafix mi oatafix mi ne yazmış yukarıda
    Cesaretiniz varsa firinlayin evde ekran kartını ama geçici süre iyilik sağlar. Gpu öven repair reddit yazin çıkar
    Tertemiz ekran kartı arızası. Şikayetvar tüketici hakem heyeti vs ne işe yarayacak anlamıyorum. Ekran kartı 2 yıl garantili bir cihaz dolduysa bitmistir hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt

Kaçırdınız sanırım, konu sahibi iGPU ile de denemiş. Çizgiler onla da çıkıyormuş.

• Rindaman kullanıcısına yanıt

Teknobiyotikte gerçektende ama hiç yardım edilme çabası yok. İnsan para verip sıfır ürün alıyor. Aldığımız parçalar 100 200tl like parçalar değil. Bir tanesinde sıkıntı olsa insan üzülüyor. Benim iş güçten biraz zamanım kalıyor onda da bir oyun keyfim var 4-5 saatlik bazen daha az. Böyle de uzun süreli sorun olunca insanın morli bozuluyor. Eski DDR3 lük phenom lu sistemimde zaten 1 senedir problem yaşadım. Anakartta çatlaklar vardı sanırım çok zaman harcadım. Tam maddi imkanım biraz denkleşti sistemi toladım rahat oldu derken, pattt çizgiler :D şaka gibi ya. Neyse hayırlısı çekecek çile varmış.

Evet ya, elimde HD5750 ekran kartı var eski kartım. Onu denedim sorunsuz açıldı ama driver kurup vs tam deneme yapacağım bugün. Zaten ekran kartı sorunu yoksa bile Onboard olarak başlatsam da yeşil çizgiler çıkıyor maalesef. Yani anakartta çok sağlam olduğundan emin değilim. Bakalım İnşallah güzel sonuçlanırda :D mükafatımız hayırlı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yourself88 -- 23 Ağustos 2024; 9:21:25 >

• @ fatihburak95 sorun zaten Ekran kartından olarak düşündük başlarda. Hatta forumu da ekran kartı çizgi hatası olarak başlattım. Ekran kartı değişir zaten hata varsa, kaç sene olmuş artık garanti bittiği için elbette tamiri ile çözüm ararım. @FaLCoN^ arkadaş reballing konusunda bilgilerini paylaştı sağolsun. Olmazsa bu yöntem kalıyor ekran kartı için sadece zaten.

@ gkhnAy Arkadaşın da bahsettiği gibi şu anda sorun Onboard olarak başlatırken de yeşil farklı çizgilerin çıkması.

https://stream.donanimhaber.com/b3b7b836-fba9-4abe-8b7e-8618cc633527_fhd.mp4 (Önceki mesajlardan bir Video bu. Onboard ekran kartı ile açılışı)

Ekran açılırken yeşil bir çok çizgi oluşuyor. Açıldıktan sonra ekran bir sürü beyaz beyaz noktacıklar yanıp sönüyor. Büyük ihtimal anakart problemim var. Onu değişim yaptırmayı istiyorum. Ya da en kötü iade etmeyi istiyorum. Sikayetvar süreci bunun için. Sıfır aldığım anakart üzerinde tamir yaptırmadan hakkım olan değişim yapabilmek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yourself88 -- 23 Ağustos 2024; 9:19:5 >

• fatihburak95 kullanıcısına yanıt

@fatihburak95 Size "şikayetvar" ve "tüketici hakem"in faydalarını uzun uzadıya anlatırdım da, burası onun konusu değil. Ayrıca "Rx 470 ekran kartı arızası" hiç değil. Konu dışına taşacak olursak, ayrıca "fırınlama taktik"leri eskide kaldı. Şimdilerde ekran kartı üzerindeki komponentler üzerine solisyon sürülüyor, devreye enerji veriliyor, arızalı olan komponentin çevresi köpürüyor. Nette herkes en ufak bir görüntü sorununda "VRAM arızası bu!" diyor. VRAM arızası çıkmaya da bilir. Bunu kartı masaüstüne yatırıp teste sokan teknisyen bilir.

Bu anakart üzerinde dahili ve harici ekran kartları kendi aralarında tek tek BIOS üzerinden enable/disable yapıldı, denendi ve aynı sorunsal belirdi monitörde. Varın şimdi siz düşünün @fatihburak95

• Konu baya uzamış :)

Önce dahili ekran kartı yok sanmıştım ama varmış. Madem var direkt ekran kartını söküp dahiliyle denemek en basit çözüm.
    Ama bunu biostan yapmak da yardımcı olmayabilir. Kartı fiziksel olarak sökmek en sağlıklısı.
    Sorun hala devam ediyorsa ki öyle görünüyor sonraki şüphelenecek parça ramler.
    Ama sorunun ekran kartından olmadığı kesinse garantisi olan cihazı çok fazla kurcalamadan aldığım yere direkt götürürüm şahsen.

Bu arada düşük bir ihtimal de olsa hatanın tek bir parçadan kaynaklanmama olasılığı da var. İmkan varsa ekran kartını başka pcde de denemekte fayda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.