Şimdi Ara

Ekran kartı kendini kapatıyor. Neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim çok fazla bilgisayar bileşenleriyle ilgili bir bilgim yok. Fakat anladığım kadarıyla benim ekran kartım kendini otomatik olarak kapatıyor. Aklıma gelen bir kaç sebep var ama bir kaç fikre daha ihtiyacım var.

Ekran kartı : SAPPHIRE VAPOR-X HD 5770 1GB GDDR5 128bit
    Anakart : GIGABYTE GA-870A-UD3
    İşlemci : AMD PHENOM II X2 560 BLACK EDITION AM3 3.3GHz
    Ram : KINGSTON HYPERX DDR3 1600MHz (2*2) 4GB
    Güç Kaynağı : XIGMATEK NRP-PC502 80 PLUS 500W

Kasamdaki parçalar bunlardır.

Oyun esnasında (örneğin; Assassin's Creed 3, NFS Most Wanted 2012, FIFA 12, PES 12) ekran kartı kendini kapatıyor. Güvenlik açısından mı yoksa bir problemden mi anlayamadım. Ama şunu fark ettim 50-55 dereceye geldiğinde bu oluyor. Masaüstündeyken 40 dereceye kadar iniyor. Problem nerde olabilir biraz akıl fikire ihtiyacım var. Bazıları 70 derecelere kadar normal olduğunu söylemiş ama benimki 60ı bile göremedi şuan.

• Bu sıcaklıkta kapatması normal değil . Ekran kartının ayarlarında şu sıcaklıkta kapatılsın gibisinden ayarlar varsa ordan seviyeyi artır biraz . O.c. yapıyorsan onu da default yap

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç bir şey yapmadım. Sadece fan hızı %40 def olarak kullanırken onu %100 e çekmek zorunda kalıyorum sıcaklıgı düşürmesi için. O da ses yapıyor tabi. GÜç kaynağının yetersizliğiyle ilgili bir yazı vardı. 500w mı az geliyor anlamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.