Şimdi Ara

Ekran kartı tam verimde çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar selam. 4070 ti süper, 12700f işlemci ve 1200 watt platinum psu var. Şuan Gta 5 oynuyorum mesela ondan örnek vereyim, kart ortalama yüzde 50-70 verimle çalışıyor ve oyunun içinden geçebileceğim halde düşük fps alıyorum. Yer yer 60'ın da altına düşüyor anlık olarak. Ayarları yükseltince geçici olarak kullanım yüzdesi artıyor ancak oyun ilerledikçe ya da kapatıp açınca falan gene aynı düşük yüzdeyle çalışmaya başlıyor. Hatta ve hatta şunu da söyleyeyim, ayarları düşürürsem kullanım yüzdesi iyice düşüyor ve fps de daha çok düşüyor. Yüksek ayarlarda daha yüksek fps alıyorum yani. Ne yaparsam yapayım çözemedim. Ben istiyorum ki kart her durumda her şartta yüzde 99 çalışsın ve o an en yüksek fps değerini alayım. Isı, elektrik harcaması vs. zerre kadar umurumda değil. Psu dahil 45k masraf yaptığım bir kartın bu şekilde çalışması sinirimi bozuyor ve oyundan da keyif alamıyorum. Bu kartı nasıl tam verimle çalışır hale getirebilirim? Nvidia app ile alakalı olabilir diye sürücüyü ddu ile kaldırıp 561 sürümünü kurmuştum arkadaşlar daha stabil dedi diye, değişen bir şey olmadı.

Ha bir de, Nvidia apptaki otomatik overclock özelliğini aktif edip de taramaya başlayınca bir süre sonra crash yiyip kapanıyordu. Overclock da edilmiyor yani nedense.

• ekran görüntüsü paylaşır mısınız? birde oyun online oynuyorsunuz sanırım. upload hızınız nedir?

• İşlemci darboğazı yaşıyor görünüyorsunuz,

Kesin çözüm ddr5 Ryzen 9800x3d ile olur ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocKing -- 4 Ocak 2025; 13:5:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OverClocKing kullanıcısına yanıt

gta V i.in 9800x3d alınmaz hocam. ben r5 3600 le 4070ti super bile kullandım herhangi bir darboğaz yaşamadım. arkadaşın sorun ya internet kaynaklı yada v-sync kitli oynuyor sebebi bu. Hatta belki sistem belleği yetmiyordur. Sistem Bilgileri eksik ekran fotosu yok...

• OverClocKing kullanıcısına yanıt

He ayrı ben 80-100k verip sistem toplayıp 1080p de oynayacağım diyorsanız 9800x3d sorunu çözer

• dokuzkuyruklu-_- kullanıcısına yanıt

64 gb ram var. Sistem belleginden kastiniz nedir bilmiyorum ram mi? Foto atayim nerden nasil alayim goruntuyu? Msi afterburner var. Online degil hikayesini oynuyorum. Vsync kapatinca duzeldi gibi ancak ilerledikce yine olur mu acaba.

Darbogaz oldugunu ise dusunmuyorum. İşlemcinin yuzde 30u anca kullaniliyor oyunlarda.

Cozunurluk 2k bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 4 Ocak 2025; 11:48:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • monitör hz nedir hocam 170-180 mi yoksa 60mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zebercet kullanıcısına yanıt

evet ramden bahsediyordum. raminiz yeterli. eğer 120hz altı monitörünüz var ise v-sync kapalı kullanamak sorunu çözecektir.

• 165 hz monitorum.

İşlemci upgradei aklimda zaten. Vsync kapatmak sorunu cozdu gibi. Diger oyunlarda da deneyecegim.

• birde masaüstü sağ tık görüntü ayarları açılan sayfadan gelişmiş görüntü ayarları mevcut. oradan yenileme hızını 165hz sabitleyin ve DP kablo kullanın hocam sorununuz çözülecektir. v-sync açık yada kapalı farketmeksizin

• Zebercet kullanıcısına yanıt

işlemci değişimi gereksiz olacaktır hocam bugün için

Display port ile bagli. Yalniz 165 hzi bana overclocklu olarak veriyor Msin kavisli bir monitoru bendeki dogal hizi 144 aslinda ona mi sabitlesem?

İşlemci bence de yakin zamanda gereksiz zaten. Aklimda derken sadece aklimda olmasini kastettim. Zaten anakart dd4. Degistirsem anakart dahil bir degisiklik yaparim ki o da komple kasayi degistirmeye eş. Ps6 cikana kadar ekran karti disinda upgrade yapmam gibi.

• dediğim yerden 144hz olarak kullanım yapın hocam ve sorunun düzelip düzelmediğini yazar mısınız?

Vsync acinca gene yapiyor. Vsync kapali problem yok. Vsync acikken de kullanimin yuksek olmasi lazim dediniz sizce neden olmuyor?

Freesynch ile cakisiyor olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 4 Ocak 2025; 12:43:38 >
  • monitör desteği ile vs alakalı olabilir. g-sync desteği olmayan monitörlerde v-sync açık kullanmak daha iyi hocam. Monitörün ayarlarında vs bakılabilir.

• şunu şuradan bi daha bağırarak ifade edeyim, herkese:

MONİTÖRÜNÜZDE ADAPTİF SENKRONİZASYON (FREESYNC, GSYNC) ÖZELLİĞİ VARSA VSYNC AÇMAYIN.

varsa oyundan yoksa rtss'den fps sınırlayın. vsync bu teknolojilerin henüz icat edilmediği dönemlere ait eski teknolojidir. ikna olmayan, bottlenonsense'in karşılaştırmalı incelemelerini izlesin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.