Şimdi Ara

%%%%% EKRAN KARTIM HAKKINDA BANA YARDIM EDİN!!!! %%%%%

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İşlemci: Intel Pentium Duo Cpu 2140 @ 1.60 Ghz
    RAM: 3 Gb DDR2 266 Mhz
    Ekran Kartı : 512 mb Ati Radeon X1550 (ram paylaşımlı)
    HDD: 160 Samsung Sata + 80 Samsung IDE
    Direct X : v.9
    İşletim Sistemi : Vindows Vista Home Basic 32 Bit

Arkadaşlar bir kaç gün önce 1 gb ddr2 ramin yanına 2 gb daha ekledim. Ekran kartım paylaşımlı olduğu için Assassin Creed veya Crysis gibi oyunları en düşük ekran özelliklerinde bile oynayamıyordum. Ram takviyesiyle ekran kartının performansının yükseleceğini öğrendim; ama ram 3gb olduğu halde hala oyunlar kasıyor ve beni çıldırtıyor. Acaba ne yapmalıyım? Ekran kartının performansını yükseltmemin -parça değiştirmeden- bir yolu var mı? Ayrıca Vista'nın donanım bilgileri kısmında resimde görüldüğü gibi ekran kartının gücü 1500 küsürlerde. İşin içinden çıkamadım bir türlü... Yardımlarını bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vandetta00 -- 9 Eylül 2008; 10:37:20 >

• O değer bence grafiğin ramden kullandıktan sonraki kalan kısmı.3GB'dan geriye kalanı gösteriyo bence..
  • Tek çaren yeni bir ekran kartı almak.
    x1550 ekran kartı çok kötü bir karttır.Bütçene göre söyle uygun bir ekran kartı önerelim
  • ekran kartının rami artarak aynı çözünürlüklerde öyle aman aman denecek kadar bir performans alamazsın arkadaşım. bence arkadaşında dediği gibi değiştir o kartı bir işe yaramaz.
  • ATI ekran kartlarında kullanılan Hyper Memory fonsiyonu ekran kartının belleğini arttırır doğrudur ama ekran kartının iş yapan bölümü çiptir. Benim tümleşik grafik kartım (OnBoard ATI X1250) 320MB olarak kullanılıyordu bende. Ama bunu 512MB da yapsam ekran kartı çok iyi olmadığı için bir getirisi olmaz. Zaten yüksek ihtimalle ya 800*600 ya da 640*480 ile oyun oynayabilirsin o kartla. Kendimden biliyorum...

Tavsiyem elindekini değiştir. Fazla para harcamak istemiyorsan elindekini sat (ne kadar tutar bilemem ama) aldığın parayla birlikte biraz daha katıp yeni bir ekran kartı al.

Eğer RAM'lere 2x1GB dual iken 1GB eklediysen (tek parça) o da gereksiz. Şu anda 2GB zaten yeterli. O RAM'i de iade edebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AndryTR

ATI ekran kartlarında kullanılan Hyper Memory fonsiyonu ekran kartının belleğini arttırır doğrudur ama ekran kartının iş yapan bölümü çiptir. Benim tümleşik grafik kartım (OnBoard ATI X1250) 320MB olarak kullanılıyordu bende. Ama bunu 512MB da yapsam ekran kartı çok iyi olmadığı için bir getirisi olmaz. Zaten yüksek ihtimalle ya 800*600 ya da 640*480 ile oyun oynayabilirsin o kartla. Kendimden biliyorum...

Tavsiyem elindekini değiştir. Fazla para harcamak istemiyorsan elindekini sat (ne kadar tutar bilemem ama) aldığın parayla birlikte biraz daha katıp yeni bir ekran kartı al.

Eğer RAM'lere 2x1GB dual iken 1GB eklediysen (tek parça) o da gereksiz. Şu anda 2GB zaten yeterli. O RAM'i de iade edebilirsin.

hyper memory nin çok getirisi olmuyor sadece kart perfromanslı ancak memory si yetmediği zmn işe yarıor örnek plazmada yüksek çözünürlükte 512 liyle oynayamayıp 2 GB yaptığında işe yarıor onun dışında kartı uçuracak deil evet arkadaşların dediiği gibi bütçeni söle biz sana kart söleyelim

• Yukarıdaki tüm yorumlardan çıkaracağın sonuç: Elindeki ekran kartının rami değil 1,5 GB 150 GB da olsa CRYSİS, AC gibi oyunlarda kasar. Ekran kartını en azından HD3850, 9600GT v.b. gibi bir karta terfi etmeniz gerekiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: LoNGBoLT

quote:

Orjinalden alıntı: AndryTR

ATI ekran kartlarında kullanılan Hyper Memory fonsiyonu ekran kartının belleğini arttırır doğrudur ama ekran kartının iş yapan bölümü çiptir. Benim tümleşik grafik kartım (OnBoard ATI X1250) 320MB olarak kullanılıyordu bende. Ama bunu 512MB da yapsam ekran kartı çok iyi olmadığı için bir getirisi olmaz. Zaten yüksek ihtimalle ya 800*600 ya da 640*480 ile oyun oynayabilirsin o kartla. Kendimden biliyorum...

hyper memory nin çok getirisi olmuyor sadece kart perfromanslı ancak memory si yetmediği zmn işe yarıor örnek plazmada yüksek çözünürlükte 512 liyle oynayamayıp 2 GB yaptığında işe yarıor onun dışında kartı uçuracak deil evet arkadaşların dediiği gibi bütçeni söle biz sana kart söleyelim

Ben de aynısını demiştim

Bu arada o kart plazma için yüksek çözünürlük verirken muhtemelen sana da kartpostal seyretme tadı verecektir. Aslında demeye değer bir şey

• merhaba arkadaşlar benim ekran kartı hakkında bi sorum var
    ATI MOBILITY RADEON HD3470 HyperMemory tek., 256 MB yerleşik, 1,023 MB kullanılabilir grafik belleği, 16x PCI Express
    hakkında ne düşünüyorsunuz?? acil yardım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: gulech

merhaba arkadaşlar benim ekran kartı hakkında bi sorum var
    ATI MOBILITY RADEON HD3470 HyperMemory tek., 256 MB yerleşik, 1,023 MB kullanılabilir grafik belleği, 16x PCI Express

Giriş seviyesi bir kart. HD donanımsal hızlandırması var vs. vs. Bunları ATI adresinden de öğrenebilirsin... Acil olan ne burada?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gulech

merhaba arkadaşlar benim ekran kartı hakkında bi sorum var

performans açısından soruyorsan bişeye yaramaz bir kart
  • laptop alıcamda toshiba A300-15G
    ekran kartı bu onun için yardım istedim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.