hayırlı forumlar. Powercolor hd 7850 pcs + ekran kartım ev taşındıktan sonra sıkıntı çıkarmaya başladı. şöyleki pc yi ilk açtığımda görüntü geliyordu daha sonra yük binince ekran komple kahverengi oluyordu veya ısınınca kararıp pc yi kitliyodu. kasanın reset tuşu bile çalışmıyordu. ekran kartını çıkarıp onboard a bağlayınca makina çalışıyor. burda bi tamirci arkadaşa kartı verdim kontrol için kartın yanmış dedi. sizce ne yapmalıyım. fiyatlar aşırı yüksek olduğu için tamir ettirmeyi düşünüyorum. güvenli tamir ettirebileceğim profesyonel bir kişiye yönlendirebilir misiniz? veya ne yapmalıyım öneriniz nedir. |
ekran kartım yandı
-
-
-
yarın gönderip sonucu paylaşıcam gpu arızası gibi görünüyo şuan.
-
Fırınlama yapmayı deneyebilirsin ben zamanında yapmıştım ve işe yaramıştı.
Tarifi veriyorum:
Ekran kartının fanını sök karttaki macunu güzelce temizle
Önceden 200 derecede ısıttığın fırında 8-10 dakika pişir
Bu arada fırın tepsisine koyarken alt 2 yanına çatal kaşık gibi bir şey koyarak tepsiyle kartın temasını kes
Fırından çıkardıktan sonra yarım saat soğumaya bırak
İyice soğuduğuna emin olduktan sonra macunlayıp fanları tak
Kartınız artık hazır afiyet olsun
Fırınlama hakkında detaylı bilgi için araştırma yapabilirsin.
İşlem sonucu doğabilecek tüm problemlerden kullanıcı sorumludur.
-
hocam kabartma tozu koymuyo muyduk ? şaka bi yana beğenmediğimiz kartlar olmuş 1000 1200 tl o riske giremedim yolladım bakalım inşallah tedavi olur.
malesef gpu onarılamadı yeni bi kart bakıcaz artık yapacak bişey yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infernus35 -- 14 Ocak 2021; 15:39:24 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X