Merhabalar, 1-2 gün önce konu açmıştım bilgisayarım açılmıyor diye. Bios güncellemesi yapmıştım. Ram frekansları sıfırlandığı için 3000mhz olması gerekir iken 4133 yapmıştım ve pc açılmamıştı bios sıfırladım ramleri çıkardım olmadı ekran kartının güç kaynağını çıkarmıştım çalışmamıştı psu dan sanmıştım bugün bilgisayarcıya götürdüm biosu düzeltmiş pc yi açmış şifre olduğu için girememiş. Fakat ekran Kartımın Chip Seti yanmış. Kısa devre olmuş bios pilini çıkarırken kasa çalışırken üzerine düşmüştü o yüzden desem bence o yüzden değildir. Ekran kartını çıkarınca çalışıyor takınca fanlar kısa süre çalışıp kapanıyor. Bilgisayarcı chip set yanmış dedi inanmadım aldıktan sonra kokladım ekran kartından yanık koku geliyordu. Son 1 hafta içerisinde ise açılırken yeşil mavi yatay çizgiler ekrana geliyordu. Tamir konusunu sorunca ise bu yapılmaz dosttum Türkiye sınırları içerisinde bunu yapacak kimse yok dedi. Şimdi ben ne yapacağım? Ekran fiyatları uçtu kısa devreyi ben mi yaptırdım yoksa yavaş yavaş çöp mü olmaya başlıyordu benim elimde mi patladı bilemiyorum bunu satsam dicem ama chip set yanık olan bir ekran kartını kimse almaz. Ya mining yapılmış bir kart alıcam ya da 1050ti alican ikinci el. Tavsiyeleriniz nedir? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TahaSas38 -- 16 Temmuz 2021; 21:59:40 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim