Şimdi Ara

Elektrik Prizinden 12V 6.5A Çıkış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çok anladığım işler değildir elektrik - elektronik konuları... O yüzden soracağım şeylerde saçma bir taraf varsa kusura bakmayın lütfen...

Bir araç süpürgesi var... Black&Decker'ın şu modeli:http://www.blackanddecker.com.tr/homeproducts/productdetails/catno/ACV1205/info/specifications/ Hediye olarak gelmişti ve hiç kullanmıyorum... Evde ise Fakir'in sulu sistem elektrik süpürgesini kullanıyoruz normalde ama küçük çocuk var ve ufak tefek kırıntılar vs için onu çalıştırmak pratik olmuyor... Şimdi ben ŞÖYLE bir adaptörle araç süpürgesini evdeki elektrik prizine takıp kullanabilir miyim yoksa 220V > 12V konusu kadar önemli olan diğer birşey Amper değerleri midir. Süpürgenin altındaki etikette 6.5A yazıyor. Bu adaptörler ise genellikle 500 mA gücünde... Bu adaptörü kullanırsam bu süpürge çalışmaz değil mi? Yanlış mı düşünüyorum... Eğer öyleyse nasıl bir şey kullanmak lazım?

Basitçe ev için gidip şarjlı bir süpürge alabilirim, mesele parası falan değil de atıl duran bir şeyi çalıştırarak bir taşla iki kuş vurmak derdindeyim...

Fikirleriniz için teşekkürler şimdiden...

• Merhaba,verdiğiniz linkteki adaptör(220-12V çevirici) amperajı düşük olduğundan gücü yetersiz kalır yani onunla olmaz.
    12V-6,5 amper akım çektiğine göre siz en az 7-8 amper gücünde 12volt bir güç kaynağı almalısınız ki rahat çalışsın,hem güç kaynağı da zorlanmasın,ısınıp erken bozulmasın.

Böyle güç kaynakları piyasada 30-35 tl. gibi.Almışken 12V-10A (120W) alınmalı.Bence bunun yerine 250-300Wattlık bir PC güç kaynağı(power supply) alın daha ucuz ve sağlam olur.Belki de elinizde 2.el yada çıkma ama çalışan bir PC güç kaynağı vardır.Bunu da değerlendirmiş olursunuz,hemde işiniz görülür.
  • Çok teşekkür ederim, konu anlaşılmıştır...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.