Şimdi Ara

elektrik tesisatı delirticek,yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    evimin elektrik tesisatı oldukça kötü.voltaj zaman zaman 160 volta kadar düşüyor.elektrik düşünce bilgisayarım resetleniyordu.bi ups aldım bi nebze sorunum çözüldü fakat elektrik bazen o kadar düşüyor ki ups regüle edemiyor direk aküyü devreye sokuyor bu da gün içinde 10-15 kez oluyor.uzun süreli düşüşlerde akü boşalıyor bi sonraki düşüşte artık ups de birşey yapamıyor kapanıyor.az çok elektronik deneyimim war.sorum şu kendi yapabileceğim veya satın alabileceğim bi regülatörle bu sorunu çözebilir miyim?elinizde böyle şemalar warsa gönderebilirmisiniz?eskiden siyah beyaz tvlere bağlanan (kara kutu tabir edilen,kırmızı ışıklı,topraklamasız ) regülatörler işimi görür mü?

• evinizde bahsi geçen durum varsa eğer yapılacak şey bence en kısa zamanda bir elektrikçi getirip tesisatınızı değiştirmenizdir. 160VAC'ye düşüyorsa geriliminiz o zaman ciddi bir problem var demektir. Eviniz eski ise, bu voltaj durumu sizle aynı trafoya bağlı komşularınızda olmuyorsa mutlaka tesisatınıza baktırınız.
  • kardeş bi bobinajcıya gidip otomatik bir regülatör baglatabilirsin ama mutlata otomatik olmalı manual olursa evde cihaz bırakmaz yakar ama öncelikle binadaki 3 fazı ölctürt sen cok yüklenilen faza baglı olabilirsin veya rahat olan bi faz varsa o faza baglanabilirsin ama TEK ile işbirliği İçinde olmalı tabiki
  • Bu durum büyük ihtimal yüksek akım çeken bişeylerin zayıf kablolarda fazla gerilim düşümü yaratmasından kaynaklanıyordur bence. Peki bu durum siz yüksek akım kullanmak istediğinizde mi oluyor hiç dikkat ettiniz mi? Eğer öyleyse sorun evin içindeki tesisatta. Değilse problem evin dışında aynı hata bağlı bir yerlerde olmalı. Durumu mutlaka iyi bir elektrikçiye bildirmeniz şart!.. Çünkü eğer durum düşündüğüm gibiyse bu kadar yüksek bir voltaj düşümünün yangın çıkarma riski vardır, hele ki zayıf hat kısaysa. Tabi herhangi bir tecrübem olmadan söylüyorum sadece öğrenciyim.
  • selam
    evinize gelen fazla beslenen diğer komşularda aynı sorun oluyorsa tedaş ın halletmesi gereken bir sorundur
    fakat sadece s,zde oluyorsa ev tesisatını ve topraklamayı kontrol ediniz
    otomatik regülatörler muhakak ki işinizi görür fakat önce tesisatın sağlamlığından emin olun
    iyi günler
  • örneğin elektrikli şofbeni açtığımda düşüyor elektirik,aynı şekilde asansör kullanıldığında da çok fazla düşüyor.haklısınız belki fazı değiştirtebilirsem sorun çözülür.buzdolabının motoru yandı bu yüzden.ama şimdilik benim derdim bilgisayar.
  • arkadaşım eğer asansör çalışıyorsa binanın beslemesinde problem yok.Bence sen dairenin girişinden ölçüm yap yada saat sigotasından.tabiki girişten ölçmen gerekiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    elektrik acil yardım
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım bence al eline lise 1 elektirik kitabı orada bir evin elektirk tesisatı nasıl olması gerektiği yazıyor şemasi ve kablo kalınlıkları örnek olarakta verilmiş ona baka baka evin tesisatının bozukluk olduğu yerlerde yenileme yap kablo sigorta vs bu dediim kitabta hepsi yazıyor sorunun kesin hallolur dikkatlica oku ve uygula ondan sonra herkezde olduğu gibi senin elektirk tesisatında düzgün olur
  • bence önce evinde elektrik fazla kullandıgın en çok seyleri azalt akım normal voltaj düşükse evinde fazla akım çeken ev aletlerini aynı zamanda çalıştırmamaya dikkat et bence kolay gelsinn..
  • Toprak hattı ile nötr hattı karışmış olabilir. Nötr hattının sağlam olup olmadığına bir baktır. Sağlamsa denemek için nötr ve toprağı birbirine bağlayın. Sorun çözülürse tesisitta nötr ve toprak hattı tekrar bağlanacak demektir.
  • olayı araştırdım.benim daireme özel bi durum diilmiş bu.sitenin elektrik hattını çok uzaktan trafosuz getirmişler o yüzden oluyormuş.o yüzden sadece kendim için bir çözüm bulmam lazım şimdilik.Aslında sadece bilgisayar için...
  • TEDAŞ a topluca dilekçe ile başvurun derim... Çünkü Tedaş fazlararası 380Volt u Faz-nötr arası 220voltu (+- maximum %5 tolerans) ile ulaştırmak zorunda... Bölgenize bakan TEDAŞ İşletme Başmühendisliğine Ölçüm değerlerini Ek te sunarak başvurun... Hem bir sürü elektrik faturası öde hemde 200 voltun altında gerilim al... Varmı öyle iş... Ne yapacaksa TEDAŞ yapsın ... Velev ki binanızda bir sorun olmaya...
  • Evin teisasatinda panayo yakın bir yerde seri baglantı var. Yada kaploların kesiti uygun secilmemiştir.
    sorti hatlarında 2,5 linyelerde 1,5 olmalı kapların ek yapılımış baglantılarında temasızlık , bakır oksitlenmesi olabilir. Sorunu önce ana kolon hatında aramak lazım
  • sorun %95 evden değildir o kadar düşümde tesisat ta yanar ev de ... zaten öyle 60 voltluk gerilim düşümü yapan tesisatın yanması hak olur
    büyük ihtimal sizin mahalleyi besleyen trafonun bir giriş tarafının bir fazı gitmiş veya trafonun şaftı kaymıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çaycı -- 24 Eylül 2009; 16:45:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutelb

TEDAŞ a topluca dilekçe ile başvurun derim... Çünkü Tedaş fazlararası 380Volt u Faz-nötr arası 220voltu (+- maximum %5 tolerans) ile ulaştırmak zorunda... Bölgenize bakan TEDAŞ İşletme Başmühendisliğine Ölçüm değerlerini Ek te sunarak başvurun... Hem bir sürü elektrik faturası öde hemde 200 voltun altında gerilim al... Varmı öyle iş... Ne yapacaksa TEDAŞ yapsın ... Velev ki binanızda bir sorun olmaya...

Ki zaten böyle bir başvuruda TEDAŞ'ın sorunu hemen çözeceğini düşünüyorum.
  • Konu zortlamış
  • aynı durum 2 ay önce başımıza geldi.ilk önce tedaşı aradım dediler bizde sorun yok.bir tesisatçı çağırın o baksın eğer o yapamazsa biz geliriz dediler.biz tesisatçı çağırdık evde bişeyler yaptı ama sorun gitmedi.dedi direkten ve direkten eve gelen kabloda sorun var.okuldaki hocalara sordum onlarda aynı şeyi dedi hatta aynı durum hocamın başınada gelmiş.sonra tedaşa telefon edip durumu anlattık.geldiler kabloları değiştirdiler direkten eve gelen kabloyu sorun çözüldü.şimdi norml.
  • Orijinalden alıntı: Self Control

Konu zortlamış
    [/quot

aynen öğle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.