|
Elektrikli araç kullananlar platformu (10. sayfa)
-
-
Hocam 220v normal ev prizi hattını çektirdiniz mi , ben de ioniq 6 sahibiyim , kullanım koşullarıma göre ev tipi prizle level 1 şarj bana yeterli geliyor.
hattı yaptırdıysanız örnek olarak panonun fotoğrafını payalşırmısınız, kaç kws enerji alıyorsunuz?
Bu şekilde level 1 ,yani ev tipi prizle elektrikli aracını şarj edenler varsa kullanım tecrübelerini paylaşabilirler mi?
-
Alttaki elektrik sayaçları uzak mı hocam oradan alabilirsiniz -
Merhabalar. Hat çekme ihtiyacım şu an için rafa kalktı. Aracın şarjı yeterli geliyor, her zaman da evden şarj ediyorum. 20 metre uzatma kablo sarkıtıyorum balkondan 2.4 kw ile şarj ediyorum.
-
Hocam merhaba balkonda normal priz mi var? Ayrı bir hat çekmediniz değil mi? Uzatmayı ne marka ya da hangi özellik aldınız?
Teşekkürler.
-
Selamlar. Balkonumda priz var. Tost makinesi, airfryer ve mikrodalga fırın bağlı o prize normal zamanda. Aracı bağladığımda onları çıkarıyorum, direkt prize bağlıyorum uzatmayı, 3'lüye falan takmıyorum.
Geçenlerde aracı unutup kettle açtım. Aynı anda bulaşık makinesi ve buzdolabı da bağlı aynı sigortaya. Attırdı sadece mutfağın sigortayı. :)
-Uzatma 3*2.5 ttr kablo Öznur marka aldım. 20 metre uzunlukta. Kauçuk kaplı priz ve fiş aldım uçlarına. 1000 civarına çözülür. -
Sonuç ne oldu acaba bende ix3 aracım için sipariş verdim kurulumda dikkat edilmesi gerekenler varmı -
Bu son israil saldırısından sonra batarya ile çalışan her türlü şeyden tırsmaya başladım.
Yanımızda saatli bomba mı taşıyoruz acaba dedim ..
-
Dacia spring hakkında ne düşünüyorsunuz günü kurtarır mı ?
-
Günü kurtarır ama çin vergisinden ötürü tam f/p değil. Ec3 beklemek daha mantıklı gibi belki kredi desteği olur
-
eşime araba alıcamda...
elektirikli de teslaya gözüm kapalı güvenirim de şu diğer markalar bende soru işareti?
çünkü iyi kötü elde bir data yok...içten yanmalı motorlu bir firma bu işi becerebildi mi?
hepsi her hafta bir model çıkarmaya başladı...
menzil sorun değil evden okula okuldan eve en uzak gittiği yer 10 km mesafe...
şehir dışı hiç yok...ev3 bekle diyen var...kafa allak bullak...
maksimum 1,400 e işi bitirmeyi düşünüyorum.
-
Elektrikli araç yapmak diğerlerinden çok daha kolay, becerebildiler bu yüzden. Batarya zaten hazır, elektrik motoru kolay, geriye sadece yazılım kalıyor. Onda da togg dışında pek bişey duymadım, toggu da yavaş yavaş çözüyorlar
Hem şehir içi hem de az km yapacaksa senin menzil ile hiç işin yok hocam.
2. el düşünürüm diyorsan makyajlı kasa corsa al geç 1 milyona. Hanım işi biraz tarz işi diyorsan cabrio 500e de güzel olur. Menzil ihtiyacı olmadığı için sıfırda tavsiyem 700bin sıfır faizli krediyle birlikte standart menzil togg olur
Bekleyeceksen ev3 de olabilir ama 1400 ü geçecek gibi duruyor, çünkü konanın fiyatı 1500 e dayandı. Citroen ec3 aircross da beklenebilir
-
Menzil sorun değilse, Mini cooper öneririm bu fiyatlara sahibinden de var sıfır ayarında araçlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: masterapElektrikli araç yapmak diğerlerinden çok daha kolay, becerebildiler bu yüzden. Batarya zaten hazır, elektrik motoru kolay, geriye sadece yazılım kalıyor. Onda da togg dışında pek bişey duymadım, toggu da yavaş yavaş çözüyorlar
Hem şehir içi hem de az km yapacaksa senin menzil ile hiç işin yok hocam.
2. el düşünürüm diyorsan makyajlı kasa corsa al geç 1 milyona. Hanım işi biraz tarz işi diyorsan cabrio 500e de güzel olur. Menzil ihtiyacı olmadığı için sıfırda tavsiyem 700bin sıfır faizli krediyle birlikte standart menzil togg olur
Bekleyeceksen ev3 de olabilir ama 1400 ü geçecek gibi duruyor, çünkü konanın fiyatı 1500 e dayandı. Citroen ec3 aircross da beklenebilir
biraz corsa tarzı değilde mini suv tarzı bişey bakıyorum...
kadınları biliyorsunuz... :)
e2008 baktım bilemedim...
temiz ikinci elde bakabilirim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recak -- 27 Eylül 2024; 16:59:2 >
-
-
merhabalar.
henüz elektrikli araç almadım,
sitede kendi sayacımdan kablo çekip, ucuna sigorta, kaçak akım rolesi, 2 tane priz....vs koyup pano ile muhafaza edeceğim. saatde 3 kW hızla şarj edeceğim için wallbox almayı düşünmüyorum. (7-11-22 kW hızlar sisteme çok yük bindirebilir. zaten faturamda akedaş la sözleşmem saatd 8,4 kW hızdan daha yüksek bi hızla elektrik almam yasak mış). wallbox almadan sayacımdan çektiğim kablo ve ucuna taktığım prizle aracımı şarj edebilirm değil mi? yanlış düşündüğüm birşeyler var mı? teşekkür ederim.
-
güzel seçenek aklıma yazdım...
birde elektrikli araçlarda ısı pompasız araç almayın deniyor...
ne işe yarar ve hangisinde var hangisinde yok nasıl anlarız...
-
Isı pompası çok sıcak ve çok soğuk havalarda bataryayı koruyarak menzil kaybının bir miktar önüne geçer. Özellikle kışı yoğun geçen karasal iklim bir yerdeyseniz kesinlikle önemli
Isı pompası sabit bir donanım değil, verimlilikleri her markada farklı olabiliyor. Alt fiyat grubunda (2 milyon altı) en verimlisi teslanınki diye biliyorum
Olmayan araçlar; megane, togg ve yanlış hatırlamıyorsam ilk parti c4 ler. Fazlasını bilen ekleme yapsın lütfen
-
mesela peugeot araçlarında varmı ısı pompası...
evet hangi araçlarda var hangilerinde yok bir liste yapsak...
-
1,200-1,400 aralıgını arattıgımda kona-mokka-2008-skywell-niro gibi modeller çıkıyor bu fiyatlara...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X