Şimdi Ara

Elektrikli Fluence 60 bin, aylık kirası 250tl:) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
288
Cevap
0
Favori
24.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Taner Göde

1 tane bile satmaz.

Nasil satmaz? Teslimat bekleyen siparisler bile var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiç bişey almıyorsun 60,000e fransanın yağlı kazığından başka.
  • Bizim halkin kapasitesini asar sifir emisyon falan. fazla bize boyle yenilikler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu saatten sonra Fransızlardan bedavaya Erke Dönergecini verseler almam.
  • Batarya başına 180-160 km yol , çok düşük bir rakkam.Bu üzücü bir durum.Bunu yapanlar kesin 2 ya da 3 batarya'nın dönüşümlü olarak kullanıldığı bir tasarım yapmışlardır.(öyle 18 saat istanbul Ankara arası falan düşünmeyin. Öyle şey olmaz)
    Çünkü bir arabanın kontağını çalıştırdığınız anda en az 500 km yol yapabilmesi lazımdır.Arabalıktan çıkar yoksa.Kesin zaten bu arabada tek batarya ile çalıştırdığınızda bir uyarı sistemi vardır.
    "Dikkat ediniz tek bataryanız var.Biterse yolda kalırsınız" gibi bişeyler vardır.
    Max 135 km/s hız yapacak deniyor.Bu demektirki 120 km/s'e kesin ulaşacak !(Elektirkli araba bu !Mühendisim ulaşır).Hem kazayı önler hem de optimum bir hız olduğu için uygundur.
    Asıl benim canımı sıkan şu batarya abonmanlığı mı kirası mı her ne garın ağrısıysa o oldu.
    Ben zaten biliyodum böyle bi b.ku yiyeceklerini.Ama böyle değil de "bataryayı şarz etme işinde" gıcıklık çıkartırlar diye düşünüyordum.
    Yani arabanın bataryasını öyle "evden bildiğin prize takıp sana şarz ettirmezler" diye düşünüyordum. Üçüncü kişilere bu işin rantını açmaları lazım tabiiki.Benzinciler napacak di mi yoksa.
    Özel , mühürlü bir şarz sistemi olması lazımki birileri bu işten ekmek kazansın di mi
    Galiba akıllanmışlar artık , parayı peşin alıyorlar baksanıza.
    Çünkü artık bizim kahvedeki KörSatı abimiz bile biliyoki uzakdoğulu çekik gözlü çiçançon kardeşler bir şekilde bu bataryanın çakmasını üretecek ya da evdeki prizden doludurulmasını sağlayacak ekipmanı anında geliştirecekler !
    Herneyse ağır kapitalist bir devlet olan Türkiyede bu işin gelişmesi hemen olmayacak gibi görünüyor.
    Ha bu arada şunu da belirtmeden gitmeyeyim. Benzin ; arabanın deposunda 100 yıl boyunca kullanılmadan dursa bile azalmaz kaçak yoksa.Amma velhasıl kel-am aynı şey batarya için geçerli değil.Bekleyen araba'nın bırakın bataryasının içindeki elektriğini , sıfır batarya bile zamanla ölür !
    Ama korkmayın çinliler çakma , abonmanlığı olmayan , evdeki prizden dolan bataryalar üretirler.Hemen piyasası oluşur orda burda.Peşin tane tane ya da toptan alırsın 10 tane koyarsın bir kenara.Nokia batarya gibi düşünün.Bu sefer trafik polislerini devreye sokarlar kesin. Yok bataryan orjinal mi , çakma mı , yok ruhsata işli mi ..... Ohhooooğğğğooo yok çakma batarya kullanmanın cezası şu kadar falan.Yok araba trafikten men edilir falan.Ehliyetine şu kadar ceza puan gelir falan.Hehhey burası Türkiye !
    Aha aklıma geldi ; aslında "orjinal hp yazıcı kartuşunu doldur boşalt" gibi bir sistem de geliştirilebilir polisi kandırmak için.21 yüzyılın gözünü seveyim.Herşeyin korsanı yapılabilir.
    Bu devlet akıllanmaz abi.Devlet vatandaş için yok bu ülkede.Vatandaş devlet için var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıçuruk Kedi -- 26 Aralık 2011; 20:47:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Utku

Bizim halkin kapasitesini asar sifir emisyon falan. fazla bize boyle yenilikler.

aramızdaki en bilinçli adam konuştu susun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caipirinha

quote:

Orijinalden alıntı: sissil

bikere senede 10bin km diye bi sınır yok biri işkembeden sallamış.
    ikincisi gunde 100km yol yapan biri ayda 3000km yol yapar 3.85 ten alsa mazotun litresini mazottada 5 lt yaksa 150 * 3.85 = 577.5 lira eder
    adam 250 lira batarya kirası istemiş 100km de 2.5 lira 3000 km de 75 lira ediyor+batarya kirası = 325 lira ediyor

bi kere gunde 80 km bile gitsen gene kar edersin. Ayrıca kullandıgınız araçlarda yapacagınız bakımlar bu araçta yapılmıyor. Peki devlet vergiyi nasıl alacak biliyomusunuz? oda belli degil ne malum belki daha ucuz olacak

ben bunu renault u savunmak için yazmadım ama az kafanız çalışsa anlarsınız adam dunyanın parasını harcamış motor teknolojisine yatırım yapmıs dunyanın motorunu uretiyor elinde patlamasını istermi yada kendini baltalarmı saçma sapan yorum yapıyosunuz.

Siz adamlarla dalga geçeceginize kendinizle dalga geçin şimdiye kadar ne yaptınız ARABAMI ÜRETTİNİZ.

Renault Türkiyede üretiyor bu aracı ve bizim insan gücümüzle bizde para kazanıyoruz ülke olarak.

SİZ Bİ TARAFLARINIZI YIRTIYORSUNUZ CARİ AÇIK DİYE ADAMLAR İHRACAT YAPIYORLAR SİZİN AÇTIGINIZ DELİĞİ KAPAMAK İÇİN. AZ BİRAZ ALKIŞLAYIN. BOŞ KONUŞACAGINIZA.

Uzun yola gidemezsin bu araçla, 150km sonra pert, gerçi 60-80km sonra pili biter bunun dur kalk trafikde.

Ayrıca bedava mı şarj ediliyor sanıyorsunuz? Elektrik bedava değil.

en az 600km gidebilen bir araç yapmadıkları sürece bu elektrikli ıvır zıvırlar tutmaz.

2.5 lira yazan zaten elektrigin kw fiyatı ne benim okudugumu anlamıssın nede bu arabanın haberi yapılan gazetedeki yazıyı.

Okusanızda anlasanız cehaletinizi belli etmeseniz.

ben hergun ikitelliye işe gidiyordum toplam 100 km . Şehirlerarası gideceğimi kim söyledi. Zaten şehirler arası gidilecek menzili yok adamlar zaten soylemiş.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Caipirinha

quote:

bikere senede 10bin km diye bi sınır yok biri işkembeden sallamış.
    ikincisi gunde 100km yol yapan biri ayda 3000km yol yapar 3.85 ten alsa mazotun litresini mazottada 5 lt yaksa 150 * 3.85 = 577.5 lira eder
    adam 250 lira batarya kirası istemiş 100km de 2.5 lira 3000 km de 75 lira ediyor+batarya kirası = 325 lira ediyor

bi kere gunde 80 km bile gitsen gene kar edersin. Ayrıca kullandıgınız araçlarda yapacagınız bakımlar bu araçta yapılmıyor. Peki devlet vergiyi nasıl alacak biliyomusunuz? oda belli degil ne malum belki daha ucuz olacak

ben bunu renault u savunmak için yazmadım ama az kafanız çalışsa anlarsınız adam dunyanın parasını harcamış motor teknolojisine yatırım yapmıs dunyanın motorunu uretiyor elinde patlamasını istermi yada kendini baltalarmı saçma sapan yorum yapıyosunuz.

Siz adamlarla dalga geçeceginize kendinizle dalga geçin şimdiye kadar ne yaptınız ARABAMI ÜRETTİNİZ.

Renault Türkiyede üretiyor bu aracı ve bizim insan gücümüzle bizde para kazanıyoruz ülke olarak.

SİZ Bİ TARAFLARINIZI YIRTIYORSUNUZ CARİ AÇIK DİYE ADAMLAR İHRACAT YAPIYORLAR SİZİN AÇTIGINIZ DELİĞİ KAPAMAK İÇİN. AZ BİRAZ ALKIŞLAYIN. BOŞ KONUŞACAGINIZA.

Uzun yola gidemezsin bu araçla, 150km sonra pert, gerçi 60-80km sonra pili biter bunun dur kalk trafikde.

Ayrıca bedava mı şarj ediliyor sanıyorsunuz? Elektrik bedava değil.

en az 600km gidebilen bir araç yapmadıkları sürece bu elektrikli ıvır zıvırlar tutmaz.

2.5 lira yazan zaten elektrigin kw fiyatı ne benim okudugumu anlamıssın nede bu arabanın haberi yapılan gazetedeki yazıyı.

Okusanızda anlasanız cehaletinizi belli etmeseniz.

ben hergun ikitelliye işe gidiyordum toplam 100 km . Şehirlerarası gideceğimi kim söyledi. Zaten şehirler arası gidilecek menzili yok adamlar zaten soylemiş.

Tamam kardeş sen hergün ikiteliye gitmek için 60 bin lira + 250 tl kira say.

Taksi tutsan hergün daha ucuza gelir 5 senede

• mınımum 5 yılı var alınabılır olması ıcın.....

ama 10 yıl sonra arac motor cesıtlerı bellı....

elektrıkle calısanlar ve (cng)dogal gazla calısanlar.....
  • Bence ilk alan insanlar cok sikinti cekicek

Bu isin oturmasi baya zaman alir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

Bizim halkin kapasitesini asar sifir emisyon falan. fazla bize boyle yenilikler.

Ozaman anlat bilelim utku

Nedir bu sifir emisyon bizde bilgi sahibi olalim
  • 50 km yolda taksi kaç para yazıyor haberin varmı senin... 80 lira sadece gidişim dönüşte 80 lira 160 lira tutuyo.

hey gidim hey konusuyosunda bos konusuyosun benimde işim gucum yok sana cevap veriyorum ya.
  • Korsan taksi kaynıyor istanbul, anlaşırsın biriyle hergün seni götürür bırakır. Ha ben yasal istiyorum diyorsan yine taksiciyle anlaşırsın yarı fiyatına gelir mutlaka sonuçda garanti müşteri .
  • quote:

Orijinalden alıntı: wagnerx

quote:

Orijinalden alıntı: greenman

Merak etmeyin sanayide o bataryanın aynısını yaparlar yakın zamanda.

Hele bi piyasaya çıksın

RENODAN BUYUK KAZIK İŞTE HESABI:

PİL EĞER 200 KİLO İSE

LİTYUMUN DEĞERİNİ BİLMİYORUM

BAKIRIN TONU 5 ALTI BİN USD CİVARINDA,

RENO BİZE BU AKUYU TAM 5 YILLIK MALİYETLE 18 MİLYARA SATIYOR

(5 YIL ÇARPI AYLIK 300 KİRA)=18 MİLYAR

TON BAŞINA AKÜ SATIŞI:90 MİLYAR. BUGÜNKÜ KURLA 50 BİN USD.

YAHU NE AKU BU BİZE VATANDAŞA AYDA 50 BİN USD YE SATILIYOR.

EN PAHALI MADEN SAYILAN NİKEL BİLE BİLE 20 BİN USD NİN ALTINDA

RENO HESAP VERMELİ

bu nasıl bir hesaptır yahu
    ben elektronikçiyim yaklaşık 1-gr lehim kullanrak ortalama 70 lira tamirat parası (servis ücreti) alıyorum şimdi ben lehimin kilosunu insanlara 70 000 tl ye mi satmış oluyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naczet24 -- 26 Aralık 2011; 20:40:44 >

• dert etmeyın herkes bınecek elektrıklı araca....

çekık gözlü kardeşlerımız yapar nede olsa yakın zamanda....

yarı fıyatına gelır almayın fransız kazıgını....

yagmurlu havalarda yıldırımla bıle şarj ettırır bu çekık gözlü arkadaslar...

1-2 yıl bekleyın...bır adet reno fluance gıt sın çekık gozlu kardeslerımıze gerısı gelır...
  • Kira olayı olmasa yok satar.
  • Bir SAAB doğuyor. Renault batmak için uğraşıyor sanırım

O kira benim 2-3aylık benzin parası

10bin'de bir kira artışı olursa hiçbir anlamı kalmıyor. Hala dizel uygun....
  • olayin bide su yonunu dusunun, trafikte isikta durdunuz herkes sizin araca bakiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: caissa

Evet arkadaşlar sonunda merakla beklenen elektrikli fluence'nin fiyatı açıklandı. Habere göre dizelden daha ucuza satılıcakmış.

Siparişler yılbaşı sonrası alınıp teslimatlar mart ayı gibi yapılacakmış. Fiyatı çok uygun gibi görünmekle beraber malesef sanıldıgı kadar ekonomik olmayacaktır pek çok kesime göre.

Çünkü aylık 100 euro batarya kiralama bedeli adı altında ücret ödemesi mevcut. Zaten bu ülkede ucuza ulaşımın mümkün olmadıgını düşünüyorum. Elektrikli araçların yaygınlaşması ve ekonomikliği hakkında kısa vadeli ümitli değilim. Siz neler düşünüyosunuz.

Sizce yılda kaç bin km den fazla yapanlar tercih etmeli

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/19542489.asp

Bizim milletimiz buna da bir çare bulur..Mizahi haberler çıkar:) Eve kira ver birde git lektrikli arabaya kira ver..

• Batarya başına 180-160 km yol , çok düşük bir rakkam.Bu üzücü bir durum.Bunu yapanlar kesin 2 ya da 3 batarya'nın dönüşümlü olarak kullanıldığı bir tasarım yapmışlardır.(Öyle bekleyerek şarz doldurmalı 18 saat istanbul Ankara arası yolculuk falan düşünmeyin. Öyle şey olmaz)
    Çünkü bir arabanın kontağını çalıştırdığınız anda en az 500 km yol yapabilmesi lazımdır.Arabalıktan çıkar yoksa.Kesin zaten bu arabada tek batarya ile çalıştırdığınızda bir uyarı sistemi vardır.
    "Dikkat ediniz tek bataryanız var.Biterse yolda kalırsınız" gibi bişeyler vardır.
    Max 135 km/s hız yapacak deniyor.Bu demektirki 120 km/s'e kesin ulaşacak !(Elektirkli araba bu !Mühendisim ulaşır).Hem kaza anında ağır sonuçları önler hem de optimum bir hız olduğu için uygundur.
    Asıl benim canımı sıkan şu batarya abonmanlığı mı kirası mı her ne garın ağrısıysa o oldu.Neymiş efendim 60 bin liraya barabayı alacaz ama bataryasız olacak.EEE !!!??? Her ay batarya için devlete haraç ödeyeceğiz öyle mi.Yok öyle yağma.
    Ben zaten biliyodum böyle bi b.ku yiyeceklerini.Ama böyle değil de "bataryayı şarz etme işinde" gıcıklık çıkartırlar diye düşünüyordum.
    Yani arabanın bataryasını öyle "evden bildiğin prize takıp sana şarz ettirmezler" diye düşünüyordum. Üçüncü kişilere bu işin rantını açmaları lazım tabiiki.Benzinciler napacak di mi yoksa.
    Özel , mühürlü bir şarz sistemi olması lazımki birileri bu işten ekmek kazansın di mi
    Galiba akıllanmışlar artık , parayı peşin alıyorlar baksanıza.
    Çünkü artık bizim kahvedeki KörSatı abimiz bile biliyoki uzakdoğulu çekik gözlü çiçançon kardeşler bir şekilde bu bataryanın çakmasını üretecek ya da evdeki prizden doludurulmasını sağlayacak ekipmanı anında geliştirecekler !
    Herneyse ağır kapitalist bir devlet olan Türkiyede bu işin gelişmesi hemen olmayacak gibi görünüyor.
    Ha bu arada şunu da belirtmeden gitmeyeyim. Benzin ; arabanın deposunda 100 yıl boyunca kullanılmadan dursa bile azalmaz kaçak yoksa.Amma velhasıl kel-am aynı şey batarya için geçerli değil.Bekleyen araba'nın bırakın bataryasının içindeki elektriğini , sıfır batarya bile zamanla ölür !
    Ama korkmayın çinliler çakma , abonmanlığı olmayan , evdeki prizden dolan bataryalar üretirler.Hemen piyasası oluşur orda burda.Peşin tane tane ya da toptan alırsın 10 tane koyarsın bir kenara.Nokia batarya gibi düşünün.Bu sefer trafik polislerini devreye sokarlar kesin. Yok bataryan orjinal mi , çakma mı , yok ruhsata işli mi ..... Ohhooooğğğğooo yok çakma batarya kullanmanın cezası şu kadar falan.Yok araba trafikten men edilir falan.Ehliyetine şu kadar ceza puan gelir falan.Hehhey burası Türkiye !
    Aha aklıma geldi ; aslında "orjinal hp yazıcı kartuşunu doldur boşalt" gibi bir sistem de geliştirilebilir polisi kandırmak için.21 yüzyılın gözünü seveyim.Herşeyin korsanı yapılabilir.
    Bu devlet akıllanmaz abi.Devlet vatandaş için yok bu ülkede.Vatandaş devlet için var.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.