Şimdi Ara

elektrikli katlanabilir aynanın motorunu yağlayabiliyor muyuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

elektrikli katlanabilir aynaların motorunun çalışmasını kolaylaştırmak için yağlayabiliyor muyuz? aracımın sağ aynası açılıp kapanırken sola göre daha çatırdayarak ve titrek sesli çalışıyor. yağlamayı düşünüyorum bu yüzden eğer mümkünse.

• Denemedim ama aklıma ilk wd-40 geldi, yağlama sayılır mı bilmiyorum, sökmeden en kolay yöntem wd-40 olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wd-40 yağlama yapmaz,aksine var olan yağı pası kiri söker alır.İlk başlarda başarılı bir işlem yapılmış gibi görünür fakat wd-40 sonrası yağlama işlemi yapılmazsa sonuç ilerleyen zamanda daha kötü olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bobera10

Denemedim ama aklıma ilk wd-40 geldi, yağlama sayılır mı bilmiyorum, sökmeden en kolay yöntem wd-40 olabilir
    WD-40 yağlayıcı değildir. Gıcırtı sesi varsa ilk başta sesi keser ancak kısa bir süre sonra ses devam eder ayrıca sıkıldığı bölge silinmezse çamur gibi toz toplar üzerine. WD40 pas sökücüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatlıcanMusakka -- 2 Mayıs 2020; 17:45:5 >
  • Gres gibi plastik yağlayıcı kullanilabilir ancak, motordan ziyade katlanir aynada plastik dişliler el ile çevirmede çatlayıp diş atlatabiliyor ya da kirilabiliyor, bir iki disli kirilsa ya da yerinden oynasa catir çutur ses yapar, bu nedenle yaglama ile çözulmeme ihtimalini göz önünde bulundurarak işe girişin.

• Enes Kanaryoutube
    Citroen C4 Yan Aynadan Gelen Sesi Kesme
    https://www.youtube.com/watch?v=nuZZ1xNEvRU&feature=youtu.be

• Silikon sprey sıkın.
    Nalburlarda hırdavatçılarda bulabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Elektrikli ayna sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben gres sürmüştüm,gıcırtı kalmadı.Biraz ulaşılmaz yer olduğu için şırıngaya gresi doldurup öyle sıktım.Wd40 anca toz topluyor bi süre sonra yine aynı oluyor

• Araba Opelse model nedir insignia mı

• Plastik dişlilere zarar vermeyecek bir gres ile yağlamak gerekir. Başka herşey yarardan çok zarar verir...
    K.

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖlüyenYörüler

Araba Opelse model nedir insignia mı
    Bir tanıdığın insignia aracında da karşılaşmıştık bu durumla. Benim de aklıma ilk bu model geldi :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BPG2004

Bir tanıdığın insignia aracında da karşılaşmıştık bu durumla. Benim de aklıma ilk bu model geldi :)

Alıntıları Göster
    Aynen öyle makyajlı kasa var bende. Benim başıma da aynı durum geldi. Servise gittim aynayı ücretsiz değiştirdiler. Söküp yağlama imkanı yok maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: korayesque

Plastik dişlilere zarar vermeyecek bir gres ile yağlamak gerekir. Başka herşey yarardan çok zarar verir...
    K.
    Plastik dişliye hiç bir gres yağı zarar vermez. Bu düşünce sebebinizi öğrenebilirmiyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

Plastik dişliye hiç bir gres yağı zarar vermez. Bu düşünce sebebinizi öğrenebilirmiyim.

Alıntıları Göster
    Petrol türevi gresler bazı plastikleri dekompoze eder. Bir sistemde hangi tür plastik kullanıldığını bimeden herhangi bir gres kullanılamaz.

https://3dinsider.com/plastic-gear-lubricants/

"As a general rule of thumb, any petroleum-based lubricant will damage plastic. This includes many greases, oils, and vaselines. Instead, most plastic manufacturers will recommend either a white lithium grease or a silicone-based grease."

K.

• quote:

Araba Opelse model nedir insignia mı
    aracım grandland x. bir ara arkadaşımla arabaya binerken benden önce davrandı, bana yardım olsun diye aynayı elle açtı birden. ben de tam o sırada kumandayla açıyordum. aracın aynası motorun hareketiyle beraber 0 dereceden 180 dereceye kadar yani sonuna kadar açıldı. sonra elimle geri düzelttim ama o günden sonra o aynanın motoru, diğer aynaya göre tuhaf bir ses çıkararak çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 3 Mayıs 2020; 0:37:54 >
  • Wd40 temizleyip sivi gress ile deniyebilirsin yada makine yağlari var denemekte fayda var yalniz kaporta boya üstüne filan gelmesin boyayi zedeliyebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: sssemih24

Silikon sprey sıkın.
    Nalburlarda hırdavatçılarda bulabilirsiniz.
    aynen.
    gecen gun bir abinin aynasinda kullandik.
    gicirti yapiyodu aynasi.(a4)
    su an sorunsuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Meticulous

aracım grandland x. bir ara arkadaşımla arabaya binerken benden önce davrandı, bana yardım olsun diye aynayı elle açtı birden. ben de tam o sırada kumandayla açıyordum. aracın aynası motorun hareketiyle beraber 0 dereceden 180 dereceye kadar yani sonuna kadar açıldı. sonra elimle geri düzelttim ama o günden sonra o aynanın motoru, diğer aynaya göre tuhaf bir ses çıkararak çalışıyor.

Alıntıları Göster
    Garanti devam ediyorsa servise gidin ayna açılıp kapanırken takılıyor diyin aynayı ücretsiz değiştiriyorlar.

• quote:

Garanti devam ediyorsa servise gidin ayna açılıp kapanırken takılıyor diyin aynayı ücretsiz değiştiriyorlar.

Alıntıları Göster
    garantim var, araç daha 6 aylık. ayna takılmadan sorunsuz açılıp kapanıyor ama biraz sıkıntılı sesler geliyor sadece ayna motorundan.
  • Araba nedir ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.