Şimdi Ara

Elektronik Mühendisliginde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Boğaziçi mi
    Odtü mü

daha iyi ben çevremde de bunu soruyorum özellikle elektronikten diger üniversiteler aralarında çok karşılaştırma yapar ama bana eger yazacaksan gerçekten iyi bir elektronik mühendisi olmak istiyorsan İTÜ yada Odtü yaz dediler şimdi boğaziçi diyenler mutlaka olacak ama sırf ismi içinde üniversite yazılmaz görüşündeyim hani nasıl tıp fakültesi dedigimizde hacettepe yada cerrahpara aklımıza geliyorsa yada siyal bilgilerda ankara üniversitesi yada hukukta ankara buda öyle birşey hangi bölüm nerede çok daha iyiyse orada okunması gerektigini düşünüyorum eger boğaziçi diyorsanız itüden ne farkı var ekstra olarak

• Hepsinin ortak ozelligi gideni adam etmesinden çok gitmeyeni elemesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iyi bir insan

Hepsinin ortak ozelligi gideni adam etmesinden çok gitmeyeni elemesi.
    boğaziçi teknik olarak o kadar iyi değil. odtü de itüye göre daha iyi bence. tabi önce bu okullardan herhangi birine girecek puanı yapmak problem
  • quote:

Orijinalden alıntı: yazdimdurdum

boğaziçi teknik olarak o kadar iyi değil. odtü de itüye göre daha iyi bence. tabi önce bu okullardan herhangi birine girecek puanı yapmak problem

Alıntıları Göster
    - bu bölüme göre konuşursak üç aşagı- beş yukarı saydıgın okulların puanı hemen hemen aynı gibi belki boğaziçi biraz daha yüksek çok fazla bilgi sahibi olmamakla bilenler daha iyi açıklar düşüncesindeyim ama boğaziçi üniversitesinin genel olarak tüm bölümlerin puanı yüksek oldugu için girmesi zor ama genel kanı okunması daha kolay diyorlar ama teknik üniversitelerde okumak çok daha zormuş. çünkü teknik üniversiteler daha çok mühendis yetiştirir
    ayrıca türkiyede tüm mühendislerin girmek için uğraştıgı ASELSANIN kurucusuda itü mezunudur.
    bu üç üniversitede elektronik müh. girebilmek için fazlaca yüksek puan almak lazım hemen hemen hepsi eşit okul tercihide sana kalmış ister itü ister odtü tercih et boğaziçini tercih etmeyip itü yazanda vardır odtüyü tercih etmeyip boğaziçi yazanda.....
    bazı insanların takıntıları vardır mühendislik teknik okulda okunur gibi buna bende katılmaktayım her üniversite her alanda malesef iyi egitim veremez

• quote:

Orijinalden alıntı: yarın_85

- bu bölüme göre konuşursak üç aşagı- beş yukarı saydıgın okulların puanı hemen hemen aynı gibi belki boğaziçi biraz daha yüksek çok fazla bilgi sahibi olmamakla bilenler daha iyi açıklar düşüncesindeyim ama boğaziçi üniversitesinin genel olarak tüm bölümlerin puanı yüksek oldugu için girmesi zor ama genel kanı okunması daha kolay diyorlar ama teknik üniversitelerde okumak çok daha zormuş. çünkü teknik üniversiteler daha çok mühendis yetiştirir
    ayrıca türkiyede tüm mühendislerin girmek için uğraştıgı ASELSANIN kurucusuda itü mezunudur.
    bu üç üniversitede elektronik müh. girebilmek için fazlaca yüksek puan almak lazım hemen hemen hepsi eşit okul tercihide sana kalmış ister itü ister odtü tercih et boğaziçini tercih etmeyip itü yazanda vardır odtüyü tercih etmeyip boğaziçi yazanda.....
    bazı insanların takıntıları vardır mühendislik teknik okulda okunur gibi buna bende katılmaktayım her üniversite her alanda malesef iyi egitim veremez

Alıntıları Göster
    boğaziçide İBF okuyacaksın.ODTÜde şirket kurmak için.İTÜde de istanbulun çakallığını ve biraz teknik öğrencen yurt dışına gidip doktora yapcan gelip hoca olcan.

• quote:

Orijinalden alıntı: sportifsan

boğaziçide İBF okuyacaksın.ODTÜde şirket kurmak için.İTÜde de istanbulun çakallığını ve biraz teknik öğrencen yurt dışına gidip doktora yapcan gelip hoca olcan.

Alıntıları Göster
    2010 lys türkiye 2. de itü elektronik haberleşme bölümünü tercih etmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: yarın_85

2010 lys türkiye 2. de itü elektronik haberleşme bölümünü tercih etmiş

Alıntıları Göster
    Sonuçta kimse odtüyü tercih etmesse odtü nün puanı düşer.tercih meselesi kendi bilir kendi zevki 2.olmş itü haberleşmeyi seçmiş napalım :) istanbulludur belki çok burs almıştır teklif almıştır.bilemeyiz çok değişken var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sportifsan -- 19 Kasım 2010; 15:47:53 >
  • quote:

Sonuçta kimse odtüyü tercih etmesse odtü nün puanı düşer.tercih meselesi kendi bilir kendi zevki 2.olmş itü haberleşmeyi seçmiş napalım :) istanbulludur belki çok burs almıştır teklif almıştır.bilemeyiz çok değişken var

Alıntıları Göster
    Bana göre ODTÜ>İTÜ>Boğaziçi diye düşünüyorum. Puan olarakta sanırsam Boğaziçi>ODTÜ>İTÜ şeklindeydi. Birde gerçekten buraları rahatlıkla kazanacak seviyede misin? Seçmek, kolay sonuçtada. Ne bileyim, çok iyi bir öğrenci bile Boğaziçi - EE diyince afallar yani. Yani demek istediğim, çok çok üst seviye bir öğrencisinde, acaba sadece bunları seçmek mi kaldı senin için? Tercih zamanı olsa, neysede. Biraz erken davranmışsın, bu üniversite eleme konusunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 19 Kasım 2010; 22:28:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: barman

Bana göre ODTÜ>İTÜ>Boğaziçi diye düşünüyorum. Puan olarakta sanırsam Boğaziçi>ODTÜ>İTÜ şeklindeydi. Birde gerçekten buraları rahatlıkla kazanacak seviyede misin? Seçmek, kolay sonuçtada. Ne bileyim, çok iyi bir öğrenci bile Boğaziçi - EE diyince afallar yani. Yani demek istediğim, çok çok üst seviye bir öğrencisinde, acaba sadece bunları seçmek mi kaldı senin için? Tercih zamanı olsa, neysede. Biraz erken davranmışsın, bu üniversite eleme konusunda.

Alıntıları Göster
    abi gel beraber gidelim :) (itü )
    geçen yıl bilgisayar müh. istiyordum itü ye tanıtım günlerinde gittim ve fikrim değişti artık elektronik haberleşme istiyorum... o yıl sınavda 80. olan bi eleman konferans verdi. adam anlattı her üniversiteyi gezdim en son burda karar kıldım şuan hiç pişman değilim dedi. o yüzden bende fikrimi değiştim tabi tanıtıcılarla konuştum ve çocukluğumdan beri hoşuma giden bişey elektronik yani meela program yazmak değilde anakartı açıp tamir edebilmek güzel olur..
    bi mesele daha var buraya girebilmek için ilk 3500 de olmalıyız (ing olanı) yada 7000 küsür (türkçe olanı) yani tıp puanıyla müh. yazmak çok kötü olucak
    anneler bile kızlarını verirken ne doktorlar ne mühendisler istedi ..... avukat diye devam eder:) sonuçta hiçbiri kızı elde edemediyse problem meslekte değilmiş :)
    bide bi yerde mühendis vs doktor görmüştüm maddeler halinde karşılaştırma yapmışlardı şu maddede koptum ben -doktor bi hata yaptığında bir insanı öldürebilir ama mühendis hata yaptığında insanlığı ... :))
    neticede şuanda itü e. haberleşme ama tercih dönemi dersane hocaları ve ailemin vede arkadaş ortammının yoğun baskısından tıp yazarmıyım bilmem ..
    bu konuda kararsızım

• quote:

Üniversiteler arasında yaptığın sıralama neye göre, hangi bölümler için yaptın? Bütün bölümler için böyle bir sıralama olamaz. Bazı bölümlerin kalitesi üniversiteden üniversiteye değişir bunu tercih zamanı iyi araştırmak lazım. Bugün bi tanıdığımla görüştüm İTÜ Endüstriye gitti bu sene. Okulundan çok memnun ama Endüstri seçeceksen ilk hedefin ODTÜ olmalı diyor. Mesela ODTÜ'nün ingilizce eğitimi çok iyidir ve çoğu öğrenci için hazırlığı atlama sınavları çok zor geçer. İTÜ ise ingilizce eğitim bakımından ODTÜ'nün biraz daha gerisindedir. Konuştuğum kişinin ingilizcesi çok iyi olmamasına rağmen 1-2 ay çalışmayla İTÜ'de sınavı vererek hazırlığı atladı. İTÜ'de hazırlık okumayı vakit kaybı olarak görüyordu. Yani söylemek istediğim şey bölümden bölüme değişir bu olay. Bu bölümlerde okuyan kişilerle görüşüp bilgi almak lazım ama şu an yapılacak tek şey çok çalışmak. Malum gereken puanı alamazsanız bunlar havada kalır Tercih döneminde daha çok araştırma yaparsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: MetalMania7x

quote:

Üniversiteler arasında yaptığın sıralama neye göre, hangi bölümler için yaptın? Bütün bölümler için böyle bir sıralama olamaz. Bazı bölümlerin kalitesi üniversiteden üniversiteye değişir bunu tercih zamanı iyi araştırmak lazım. Bugün bi tanıdığımla görüştüm İTÜ Endüstriye gitti bu sene. Okulundan çok memnun ama Endüstri seçeceksen ilk hedefin ODTÜ olmalı diyor. Mesela ODTÜ'nün ingilizce eğitimi çok iyidir ve çoğu öğrenci için hazırlığı atlama sınavları çok zor geçer. İTÜ ise ingilizce eğitim bakımından ODTÜ'nün biraz daha gerisindedir. Konuştuğum kişinin ingilizcesi çok iyi olmamasına rağmen 1-2 ay çalışmayla İTÜ'de sınavı vererek hazırlığı atladı. İTÜ'de hazırlık okumayı vakit kaybı olarak görüyordu. Yani söylemek istediğim şey bölümden bölüme değişir bu olay. Bu bölümlerde okuyan kişilerle görüşüp bilgi almak lazım ama şu an yapılacak tek şey çok çalışmak. Malum gereken puanı alamazsanız bunlar havada kalır Tercih döneminde daha çok araştırma yaparsınız.

Alıntıları Göster
    Bizim prof hocamız itü mezunu.yüksek lisansı ve doktorasını orada yapmış.Şimdi oradaki müh hocalarlada görüşünce ingilizce eğitim kalitemizi düşürecek diye bir düşünce hakimmiş. İng eğitime yeni yeni geçiyorlar Gerisi size kalmış... Arkadaşlara katılıyorm her okulun her bölümü iyi değil buna büyük ünilerde dahil.

• quote:

quote:

Bu sıralamayı ben ODTÜ ve Boğaziçi'nde ki EE ve İTÜ'de ki EHM ile kıyasladım ve sadece düşündüklerimi söyledim.

• quote:

quote:

quote:

Bu sıralamayı ben ODTÜ ve Boğaziçi'nde ki EE ve İTÜ'de ki EHM ile kıyasladım ve sadece düşündüklerimi söyledim.

Alıntıları Göster
    cevaplar için tşk ederimde ben burada bu üniversitelerin bu bölümlerini kazanmak için tabiki çok çalışıp iyi puan ama lazım bunun farkındayız hepimiz elektronik müh ve elektronik ve haberleşme müh sizce hangi üniversitede okunması gerektigini soruyorum şimdi odtü teknik bir üniversite ve mühendislikte iyi ama mesela boğaziçi öyle degil boğaziçinde de mühendislik var ama nekadar iyi egitimi bu soru benim sürekli kafamı kurcalıyor bunu bazı hocalarada sordum bana nedense odtü ve itü dediler boğaziçi mühendis degil sadece yönetici yetiştirir eger gerçekten mühendis olmak istiyorsanız odtü yada itü tercih edin diye birşey söyledi bu üniversitelerde bu bölümü okuyan arkadaşlar açıklar ve yardımcı olurlarsa çok daha iyi olur
    lys 2 olan biri neden boğaziçi yada odtüyü tercih etmeyip itüyü yazmış olabilir ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizli_ -- 20 Kasım 2010; 22:31:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: denizli_

cevaplar için tşk ederimde ben burada bu üniversitelerin bu bölümlerini kazanmak için tabiki çok çalışıp iyi puan ama lazım bunun farkındayız hepimiz elektronik müh ve elektronik ve haberleşme müh sizce hangi üniversitede okunması gerektigini soruyorum şimdi odtü teknik bir üniversite ve mühendislikte iyi ama mesela boğaziçi öyle degil boğaziçinde de mühendislik var ama nekadar iyi egitimi bu soru benim sürekli kafamı kurcalıyor bunu bazı hocalarada sordum bana nedense odtü ve itü dediler boğaziçi mühendis degil sadece yönetici yetiştirir eger gerçekten mühendis olmak istiyorsanız odtü yada itü tercih edin diye birşey söyledi bu üniversitelerde bu bölümü okuyan arkadaşlar açıklar ve yardımcı olurlarsa çok daha iyi olur
    lys 2 olan biri neden boğaziçi yada odtüyü tercih etmeyip itüyü yazmış olabilir ki

Alıntıları Göster
    Kimse söylememiş sanırım bilmemekten dolayı, Bilkent EEE Türkiye'de birinci sıradadır. İmkan ve olanakları diğer üniversitelere göre gayet iyi, araştırıp öğrenebilirsin. Zaten bu bölümde puan sıralamasında da birinci olan bilkent üniversitesi. Gözönünde bulundurmanda fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Whiskey

Kimse söylememiş sanırım bilmemekten dolayı, Bilkent EEE Türkiye'de birinci sıradadır. İmkan ve olanakları diğer üniversitelere göre gayet iyi, araştırıp öğrenebilirsin. Zaten bu bölümde puan sıralamasında da birinci olan bilkent üniversitesi. Gözönünde bulundurmanda fayda var.

Alıntıları Göster
    peki itü elektronik ve haberleşme nasıl bu seneki puanına baktımda 530 küsürlerde geziyor yani odtü yada boğaziçi elektronikle arasında puan olarak pek fark yok bu bölümü bitirince işsiz kalma olasılıgı çok az diyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: denizli_

peki itü elektronik ve haberleşme nasıl bu seneki puanına baktımda 530 küsürlerde geziyor yani odtü yada boğaziçi elektronikle arasında puan olarak pek fark yok bu bölümü bitirince işsiz kalma olasılıgı çok az diyorlar

Alıntıları Göster
    Haberleşme mezunu arkadaşım iş bulamayınca yüksek lisansa başladı geçen sene;)
  • quote:

Haberleşme mezunu arkadaşım iş bulamayınca yüksek lisansa başladı geçen sene;)

hangi üniversiteden mezundu
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34

arkadaş doğru söylemiş...bilkent eee türkiye'de gerçekten en iyisidir...isteyen bu 4 üniversitenin(itü odtü bilkent boğaziçi) akademik personellerini internetten araştırsın...2004 öss birincisi emre kaçar da bu bölümden mezun oldu ve stanford üniversitesinden yüksek lisansa kabul aldı...ki stanford dünyanın en iyi üniversitelerindendir...özellikle akademik kariyer düşünüyorsan bence en iyi tercih bilkent olur....

• quote:

Orijinalden alıntı: enrichment

quote:

arkadaş doğru söylemiş...bilkent eee türkiye'de gerçekten en iyisidir...isteyen bu 4 üniversitenin(itü odtü bilkent boğaziçi) akademik personellerini internetten araştırsın...2004 öss birincisi emre kaçar da bu bölümden mezun oldu ve stanford üniversitesinden yüksek lisansa kabul aldı...ki stanford dünyanın en iyi üniversitelerindendir...özellikle akademik kariyer düşünüyorsan bence en iyi tercih bilkent olur....

yanılmıyorsan intelde çalışıyordu..

• quote:

Orijinalden alıntı: combat-ant

quote:

Orijinalden alıntı: enrichment

quote:

yanılmıyorsan intelde çalışıyordu..

Alıntıları Göster
    iyide bilkentin puanı benim baktıgıma göre 550 civarı birazda yüksek olmasının sebebi burslu olmasından kaynaklı burssuz 460-465 civarı
    odtü 540
    boğaziçi 552
    itü (ing)540
    bunları fem dershanesinden baktım bu sene yerleşenleri yaptıkları netler ve puanlarına bakıyordum en
    şimdi baktıgımız zaman aralarında pek fark yok sadece egitim olarak fark olabilir
    birde merak ediyorum bu bölümlerin taban ve tavan puanlarını en düşük kaç puanla en yüksek kaç puanla yerleşilmiş onu nereden bulabiliriz
    birde fark ettim mühendislikler tıptan çok daha yüksek gibi görünüyor insan bukadar puan alıpta ya garanti meslek varken neden gidip müh yazayim ki diye düşünende olabilir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.