Şimdi Ara

En çok kullanılan internet tarayıcıları açıklandı: Türkiye'de sıralama nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
1
Favori
7.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En çok kullanılan internet tarayıcıları açıklandı: Türkiye'de sıralama nasıl?

StatCounter araştırma şirketi, tarayıcı pazarına ilişkin son istatistikleri paylaştı. Ekim ayını özetleyen veriler hem mobil cihazları hem de masaüstü bilgisayarları kapsıyor.

Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S22 serisinde kullanılacak bileşenlerin seri üretimi başladı

Dünyanın en popüler internet tarayıcısı %64.7'lik pazar payıyla Google Chrome olmaya devam ediyor. Hemen arkasında ise %19.04 kullanım oranı ile Apple'ın Safari tarayıcısı var.

Microsoft Edge, %3.99 ile ilk üçe girmeyi başarmış durumda. Mozilla Firefox'un %3.67 pazar payı ile küçük bir farkla dördüncü sırada yer alması dikkat çekiyor.

Yayınlanan tabloya baktığımızda Samsung Internet'in %2.8'lik payla beşinci sırada kendine yer bulduğunu görüyoruz. Bunu %2.36'lık kullanım oranına sahip Opera tarayıcısı takip ediyor.

Türkiye'de en çok kullanılan internet tarayıcıları

Türk kullanıcıların internet tarayıcısı tercihine baktığımızda yine birinci ve ikinci sıranın değişmediğini görüyoruz. Liderlik Google Chrome'un elinde. Hemen arkasında Safari var.

İşte Türkiye'deki en popüler 6 tarayıcı:

1. Chrome - %78

2. Safari - %10.77

3. Samsung Internet - %4.69

4. Opera - %2.06

5. Edge - %1.38

6. Yandex Browser - %1.05

Kaynak:https://gs.statcounter.com/browser-market-share

• chrome bilgisayar ile alakası olmayan kesimin ilk tercihi. fazla şişirilmiş bir balon. adamlara firefox u kurup chrome iconu koysak farketmezler. diğerleri hızlı diyor uçuyor diyor da firefox ile arasında hız farkı yok. kaldı ki 20 sekmeyi iki gün açık bıraksam chrome saçmalıyor. firefox da ise 1 hafta kalsa bile banamısın demiyor. benim gördüğüm insanlar bir şey bildiğinden chrome kullanmıyor. nasıl ki internette gugıl olmadan giremeyeceklerini düşünüyorlarsa aynı şey chrome için de geçerli olmuş (sanki)

firefox, (safari sadece macos ve iphone da), vivaldi, edge ve son olarak opera.

sıralamam hep bu şekilde oldu. firefox battık gidiyoruz diyene kadar devam.

Bilgisayarla alakam üst düzeyde ve Chrome kullanıyorum. Sunduğu eklenti desteğini ben diğer tarayıcılarda göremedim. Hız olarak da bana diğerlerinden iyi geliyor. Google ile senkronize çalışması da işimi kolaylaştırıyor. Bence insanların çoğunun sebebi bu. Bilgisayarla alakası olmamaları değil yani.

• Opera dnsden yırtıyor milletin artı on sekiz fantezisini gideriyor.

• samsung internet nedir bee, miss gibi Mozilla Firefox listede bile değil yazık, Ayrıca yandex in ülkemize yaptığı onca yatırım meğer boşunaymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrutality -- 2 Kasım 2021; 20:59:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ssbrutality S kullanıcısına yanıt
    Hocam mobilde çok iyi bir tarayıcı. Firefox sadece masaüstünde iyi.

• chromium tabanlı tarayıcılar %80-85tir.

• Hyper-X H kullanıcısına yanıt
    Mobilde de Firefox ana tarayıcım. Reklam ekgelleme ve takip önleyici eklentileri ile vazgeçilmezim.

O kadar memnunsan sen kullan, Firefox'un listede olmaması neden yazık olsun? Herkes senin sevdiğin şeyi kullanmak zorunda mı? Şahsi görüşüm Firefox hiçbir ekstra özelliği olmayan gereksiz bir tarayıcı. Ek olarak Safari bile geçmişken ısrarla V8 JS motoruna geçmeyip kendine ait hantal JS motorunu kullanması canımı sıkıyor. Teknolojinin önündeki pranga resmen.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Ne alaka? Herkes benim sevdigim seyi kullansın mi diye direttim.. Sadece fırefox köklü bir firma ve tarayıcı eski boktan motoru kullandigini bende biliyorum fakat chromium tabanlı tarayicilar kadar da kasmiyor ve ram i sömürmuyor

• bana dnsden cok kullanım kolaylıgı iyi geliyor bundan ötürü vazgecemiyorum...

• Brave Browser'da kalkanları açıp koruma sağlayabiliyorsunuz. Bununla birlikte gereksiz birçok görsel kapatılıyor. Tüm bunları yaparken BAT token kazanabiliyorsunuz. Hatta Brave Browser sayesinde Flare Network'ten her gün 2 kat olacak şekilde 1FLR, MATIC ve ZEC kazanabilirsiniz. Değerlendirmek gerek bu fırsatları. Olur da üye olmak isterseniz referansla üye olup birlikte kazanabiliriz: ref kodu:6o21 site: https://pipeflare.io/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vixx -- 5 Kasım 2021; 15:33:25 >
  • chrome bilgisayar ile alakası olmayan kesimin ilk tercihi. fazla şişirilmiş bir balon. adamlara firefox u kurup chrome iconu koysak farketmezler. diğerleri hızlı diyor uçuyor diyor da firefox ile arasında hız farkı yok. kaldı ki 20 sekmeyi iki gün açık bıraksam chrome saçmalıyor. firefox da ise 1 hafta kalsa bile banamısın demiyor. benim gördüğüm insanlar bir şey bildiğinden chrome kullanmıyor. nasıl ki internette gugıl olmadan giremeyeceklerini düşünüyorlarsa aynı şey chrome için de geçerli olmuş (sanki)

firefox, (safari sadece macos ve iphone da), vivaldi, edge ve son olarak opera.

sıralamam hep bu şekilde oldu. firefox battık gidiyoruz diyene kadar devam.

• Kuşkusuz o amaçla da kullanan vardır. Benim en memnun kaldığım özelliği arama ekranı ekranın alt orta kısımda bir arama yapacağımda tek elle kolay şekilde arama yapabiliyorum. Aynı şekilde sayfaları kapatmak da çok pratik. Dosya indirme açısından da çok iyi olduğunu düşünüyorum. Zevk renk sanırım.

• Edge ve opera kullanıyorum, edge mobilde çok başarılı bir tarayıcı opera nedense pc sürümü kadar kullanışlı gelmiyor mobilde. Hem pc de hem de mobilde Chrome da var ama pc de hiç açmıyorum mobilde yılda 2 3 defa kullanıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chrome kullanıyordum artık Edge'ye geçtim ve cidden hızlı geliyor bana.

Mobilde en iyisi samsung internet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be bir zamanların kral tarayıcısı Opera'nın düştüğü yüzdeye bak. 6 tarayıcı arasında en altta kalmış. Chrome'un bu kadar sükse yapması akıllı telefonların büyük çoğunluğunun Android olması ve Google'ın tekel gücünü yıllarca kullanmış olmasından ileri geliyor. İnsanlarda yeni bir şey deneme alışkanlığı pek olmadığı için telefonda ne kuruluysa onu deneyip geçiyorlar. Chrome'un bu kadar açık ara en önde olmasının sebebi bu. 2. sırada Apple'ın tarayıcısının olmasının sebebi de aynı. Iphone'un dünya satışlarındaki başarısı. Gerisi de eski alışkanlıklardan filan. Misal Mozilla Firefox bir zamanlar Opera ile birlikte etrafın tozunu attırıyordu. Firefox zamanının Google Chrome'uydu. Halen kullanan varsa eski alışkanlıklardan kullanıyordur. Ben de alışkanlıktan Opera'yı kullanıyorum. Gömülü reklam engelleyici, VPN, hoşuma giden sekme arayüzü tasarımı -Google Chrome'unkini hiç sevmiyorum- güzel ve işe yarar eklentiler vs Opera'yı benim için vazgeçilmez kılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 3 Kasım 2021; 14:4:28 >

• setcom_2000 kullanıcısına yanıt
    Aynen, eklenti kullanımı sağlaması güzel.

• Telefonda Vivaldi kullanıyorum. Chrome tabanlı ama daha kullanışlı. Sekmeleri alta alınca kat kat daha pratik oluyor. Tavsiye ederim.

• Mobilde yıllardır Yandex kullanıyorum. Eklentili reklam engelleme özelliği sayesinde banner boşluklarını bile görmüyorum sitelerde. Dosya indirirken sorması, kart ve şifre kayıt sistemi, web sitesini PDF olarak indirebilme, sayfa çevirisi gibi özellikleri mevcut.

• Opera nasıl bu kadar düşük olur.

Millet ağzının tadını bilmiyor.

Operaya olan veriyi farkı tarayıcıya yüklesem çökerdi En çok kullanılan internet tarayıcıları açıklandı: Türkiye'de sıralama nasıl? 

edge falan bunlar boş, hazır yüklü olduğundan kullanılıyor.

Bence eşit şartlarda bir değerlendirme değil bu.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.