merhaba arkadaşlar 97 model enjeksiyonlu doğanım var. ne benzinde ne lpg de ikisindede gitmiyor ve çok yakıyor kaç kez lpg ayarı yaptırdım supap ayarı yaptırdım hatta 4'lü manifold taktırdım performansı artsın diye ama yok benzinde de gitmiyor lpg de de. göstermediğim usta kalmadı valla. yardımlarınızı bekliyorum
hava filtresi değişikliği, enjektör, bobin, egzoz manifoldu kurum temizliği/değişikliği vs yapıldı mı?
bütün bakımları yapıldı manifoldu değiştireli 4 gün oldu sıfır 4 lü manifold. enjektörünede baktırdım ama yok. araç 1. vitesde 3 e kadar süper 4 5 olunca Allah canını alıyor :)))
peki hocam gaza basınca motor bağırıyor ama gitmiyor doğru mu anladım?
Eğer gaza bastığınızda motor bağırıyor ama araç aynı şekilde gitmiyorsa debriyaj baskı balataya bakmak lazım :)
Benzer dert kuzenimdede var. Yeni aldığı 99 model ie li şahin de.
Belki çoğu arkadaş inanmayacak ama km ' de 2 TL Yakıyor. Ne yapmalı nelerine baktırmalı. Sorun Nedir ?
quote:
Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64
Eğer gaza bastığınızda motor bağırıyor ama araç aynı şekilde gitmiyorsa debriyaj baskı balataya bakmak lazım :)
normal vites boştayken gaza basınca normal bişey yok ama yüke girince gaz yemiyo gibi sanki...( baskı balatada yeni değişti )
quote:
Orijinalden alıntı: dj_of_demons
quote:
Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64
normal vites boştayken gaza basınca normal bişey yok ama yüke girince gaz yemiyo gibi sanki...( baskı balatada yeni değişti )
motor kompresyonunu ölçtürün çıkan sonuca göre motorun sağlığı hakkında bilgi edinirsiniz bunu yapmadığınız zaman belki alakası olmayan seylere para harcıyacaksınız
not: motor soğukken ölçüm yaptırın mümkünse bir gece önceden tamirhanede bırakın aracı sabah ilk soğuk haliyle ölçüm yapılsın
motor kompresyonunu ölçtürün çıkan sonuca göre motorun sağlığı hakkında bilgi edinirsiniz bunu yapmadığınız zaman belki alakası olmayan seylere para harcıyacaksınız
not: motor soğukken ölçüm yaptırın mümkünse bir gece önceden tamirhanede bırakın aracı sabah ilk soğuk haliyle ölçüm yapılsın
Ben de bunu diyecektim, kompresyon testi olabilir. Bir de araç fakir karışım ya da zengin karışım yapıyor olabilir
arkadaşım bence hiç birine problemyok seninaracın senteden atlamış yada subab yuvaları dibe kadar gömülmüştür eger gömüldüyse üst eksandirikmilinin altına çift conta koydur subab ayarı yaptır.hem daha ucuza ml etmiş olursun.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme