Şimdi Ara

EPS direksiyon arızası?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
31.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler aracım imzamdada yazıyor ama olsun ben yine yazayım 1.4 team abs expo 2009 model daha 3750 km.
    demin aracımla eve gelirken araç durur vaziyette manerva yaparken direksiyon birden taş kesildi.
    lastikler düz iken sağa sola manera yapmak yumuşak ama tam sağa veya tam sola çevirmye kalktığımda yarısından itibaren direksiyon taş gibi oluyor.
    eps ışığıda yanmıyor üstelik herşey normal gözüküyor?
    sebep nedir çok moralim bozuldu 2 gün sonra uzun yola çıkıcaktım.
    sizce ne yapmam gerekir acil yardımlarınızı bekliyorum...

• beyler aşağıya indim arabayı çalıştırdım, park halindeyken direksiyonu çevirdim normal çalışıyor eskisi gibi. en ufak bi sertleşme yok. aracın altınada eğildim baktım yağ sızıntısı falan varmı diye nede olsa sonuçta elektrikli servo hidrolik direksiyon diye geçiyor. yağ sızıntısı falanda yoktu
    ben bu işten hiç bişey anlamadım.
    ee bu sertleşmeyi yarın yapmayacağı ne malum... ben evham mı ediyorum şimdi yoksa.
    cumartesi günü bayram tatili içi yola çıkıcaktım toplam git gel 1000 km civarı yol yapıcam yaa bu sorunu seyahat sırasında çıkarırsa ben napıcam, arabayla yunanistana gidicektim ne yol yardımı var nede servis vardır şimdi gümülcinede....
  • isterseniz bir servise gösterin kontrol etsinler
    başınızdan geçeni anlatın... bilgisayara bağlayıp baksınlar bir sorun varmı yada daha önce olan sorunların neler olduğu
    madem uzun yola çıkacaksınız biraz daha garanti olsun...

nası olsa garantiden hallolucak herşey ücret ödemeyeceksiniz...
  • servise göstersen iyi olur inşallah ciddi bir sorun yoktur. bende huylandım şimdi eps den benim erada seninkinden
  • EPS direksiyonlarda tahrik elektrikli motordan alınmakta olup, üst üste çok fazla manevrada ya da araç çalışırken direksiyon dönük vaziyette bırakıldığında elektrik motoru fazla ısınır. Olası bir motor arızasını önlemek için sistem kendini devre dışı bırakabilir ve direksiyon sertleşebilir, başınıza gelen durumun da bu sebepten kaynaklandığını düşünüyorum.
    Bu bilgi aracımın kullanma kılavuzunda yazıyordu, emin olmak için aracınızın kullanma kılavuzundan ilgili bölüme bakabilirsiniz.
  • beyler servise gittim burda size anlattığım gibi servisede anlattım durumu.
    sabah deneme sürüşü yaptım, direksiyon ağırlaşmadı herşey normal gitti.
    servisede götürdüm arabamı servis te inceledi ve bana dediki, direksiyonu ani ve sert çevirmelerde elektrikli motor bazen kendini korumaya alır sizinde başınıza bu durum gelmiş sorun yok dedi.
    şu an her şey yolunda...
  • @kentaur

hocam geçmiş olsun, bu durum benim de bir defa başıma geldi. aracım park halinde idi. tekerlekler sola doğru dönüktü, park ettiğim yerden çıkmak için sağ doğru çevirdiğim zaman olmuştu. dreksiyon ortalarda iyi idi, tam sağ yapamıyordum sertleşiyordu. park yerinden çıktıktan sonra düzeldi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Airbag'li Direksiyon Değişimi
    16 yıl önce açıldı
    FREN SİSTEMİ ARIZASI
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rahan35

EPS direksiyonlarda tahrik elektrikli motordan alınmakta olup, üst üste çok fazla manevrada ya da araç çalışırken direksiyon dönük vaziyette bırakıldığında elektrik motoru fazla ısınır. Olası bir motor arızasını önlemek için sistem kendini devre dışı bırakabilir ve direksiyon sertleşebilir, başınıza gelen durumun da bu sebepten kaynaklandığını düşünüyorum.
    Bu bilgi aracımın kullanma kılavuzunda yazıyordu, emin olmak için aracınızın kullanma kılavuzundan ilgili bölüme bakabilirsiniz.

Az önce aynı şey benim başıma geldi dar bir yere park edeceğim diye uğraştım direksiyon kazık gibi oldu.Sizin bu mesajı okudum 1-2 saat sonra tekrar bindim arabaya sorunun kendiliğinden düzelmiş olduğunu gördüm.
    Bilgi için teşekkürler.

@rahan35

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.