Şimdi Ara

Erdoğan açıkladı: Sosyal medya ve video oyunlar için yasal düzenlemeler geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sosyal medyanın ve birtakım oyun platformlarının "gençleri zehirlediğini" öne süren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gereken tüm yasal düzenlemeleri hayata geçiriyoruz" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni ile Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi'nde konuştu.

Sosyal medyanın ve birtakım oyun platformlarının "gençleri zehirlediğini" öne süren Erdoğan, oyun platformlarının "şiddeti teşvik ettiğini" ve "sapkın akımları özendirdiğini" iddia etti, "Türkiye'yi ekonomik, sosyal ve güvenlik noktasında zaafiyete uğratmayı amaçlayan ırkçılık tuzağının merkez üssü sanal alemdir" dedi.

"Teknolojiyi üreten, geliştiren ve bilinçli kullanan ama onun esiri olmayan nesle biz TEKNOFEST kuşağı diyoruz" diyerek "dindar ve kindar nesil"den sonra bu kez de "TEKNOFEST kuşağı" hedefini ilan etmiş oldu.

Erdoğan, "Çocuklarımızın kişisel verilerinin kötüye kullanılmasını, çevrimiçi ortamlarda şiddet, zorbalık, cinsel istismar gibi içeriklere maruz kalmalarını önlemek amacıyla gereken tüm yasal düzenlemeleri hayata geçiriyoruz" diyerek sosyal medya ve video oyunlar için yasal düzenlemelerin yolda olduğunu ilan etti.

Erdoğan'ın konuya dair açıklamarı şöyle:

"SOSYAL MEDYA VE OYUN PLATFORMLARI GENÇLERİMİZİ ZEHİRLİYOR"

"Teknoloji ile beraber bağımlılık başta olmak üzere evlatlarımızın karşı karşıya kaldığı riskler de artıyor. Sosyal medyanın, birtakım oyun platformlarının gençlerimizi nasıl zehirlediğine maalesef sık sık şahit oluyoruz. Oyun platformları şiddeti teşvik etme yanında, aile yapımızı bozan sapkın akımların özendirilmesine de aracılık ediyor. Henüz 4-5 yaşındaki tertemiz dimalar oyunlar içine sinsice yerleştirilmiş LGBT propagansına maruz kalıyor."

"IRKÇILIK TUZAĞININ MERKEZ ÜSSÜ SANAL ALEMDİR"

"Bu mecralar vasıtasıyla sadece şiddet, sadece sapkın akımlar değil aynı zamanda ırkçılık da körükleniyor. Başta gençlerimiz olmak üzere insanlarımızı birlikte yaşadığı diğer fertlere karşı düşmanlaştıran ırkçı faşizm buralardan besleniyor. Türkiye'yi ekonomik, sosyal ve güvenlik noktasında zaafiyete uğratmayı amaçlayan ırkçılık tuzağının merkez üssü sanal alemdir."

"TEDBİR, KISITLAMA, DÜZENLEME…"

"Dijital dünyanın denetimsiz, kontrolsüz ve kaotik yapısı pek çok tehdidi beraberinde getirmektedir. Artan risklere bağlı olarak eleştiriler de yoğunlaşıyor. Dünyanın pek çok ülkesinde dijital teknolojilerle ilgili çeşitli tedbirlerin, kısıtlamaların ve düzenlemelerin devreye alındığını görüyoruz. Özellikle Batılı devletlerin kendi çıkarlarını, vatandaşlarını korumak amacıyla aldığı çok sert önlemlerde dikkat ederseniz kimse demokrasiden, özgürlüklerden, serbest piyasa ekonomisinden bahsetmiyor. Ancak biz evlatlarımızı korumak adına benzer yollara başvurduğumuzda eleştiri oklarının hedefi oluyoruz. Geçen ay uygulamaya koyduğumuz tedbirlerde olduğu gibi hemen birileri tarafından yasakçı olmakla suçlanıyoruz. Özgürlük maskesiyle şiddetin, ahlaksızlığın, ırkçılığın, nefret suçlarının hatta istismarın meşrulaştırılması asla kabul edilemez."

"TEKNOFEST KUŞAĞI"

"Bilgisayar yüzünden, cep telefonu yüzünden, bilgisayar oyunları yüzünden huzursuz, mutsuz olan, öfke nöbetleri geçiren çocuklarımız var. Ebeveynleriyle, kardeşleriyle iletişim kurmakta zorlanan evlatlarımız var. Gününü bilgisayar başında, ekran başında geçirdiği için eğitimi aksayan gençlerimiz var. Gerçek dünya ile sanal alem arasındaki ayrımı kaybetmiş pek çok çocuğumuz var. Sadece çocuklar, gençler değil, her yaş grubundan vatandaşımız dijital teknolojinin getirdiği sorunlarla mücadele ediyor. Bu noktada hepimize sorumluluk düşüyor. Başta öğretmenler ve anne babalar olmak üzere kontrollü bir kullanımı yaygınlaştırmak durumundayız. Önce öğretmen ve anne babaları, ardından da çocukları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek mecburiyetindeyiz. Teknolojiyi üreten, geliştiren ve bilinçli kullanan ama onun esiri olmayan nesle biz TEKNOFEST kuşağı diyoruz."

YASAL DÜZENLEMELER GELİYOR

"Çocuklarımızın kişisel verilerinin kötüye kullanılmasını, çevrimiçi ortamlarda şiddet, zorbalık, cinsel istismar gibi içeriklere maruz kalmalarını önlemek amacıyla gereken tüm yasal düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Bu konuda ailelerimizin ve öğretmenlerimizin de gereken hassasiyeti göstereceklerine, çocuklarımızın çevrimiçi mahremiyetinin korunmasına dikkat edeceklerine inanıyorum."

https://www.evrensel.net/haber/527540/erdogan-acikladi-sosyal-medya-ve-video-oyunlar-icin-yasal-duzenlemeler-geliyor

• Gençleri zehirleyen sizlersiniz gençlerde yaşama ve çalışma hevesi bırakmadınız hayattan adaletten hukuktan umudunu kestiler.

Şiddeti de teşvik eden sizlersiniz bitaraf olan bertaraf olur diyip halkı böldünüz millete demediğiniz hakaret kalmadı yeri geldi zillet olduk

Sapkınlığı siz özendirdiniz bir kereden birşey olmaz dediniz. Ayrıca Birbirini badeleyenlere göz yumdunuz

Sanal alem gençlerin sizden kaçış yeridir mümkünse kendinizi kapatıp partiyi lağvedin köye falan dönüp çiftçilik yapın
  • 15 yaşında kız alın arkadaşlar, daha iyi.

Savcıya dalanlar, kedi köpeği sopayla vura vura öldürenler, ihale komisyon rant ile zengin olan müteahitler.. Bunlar da galiba hep video oyunuyla büyüdü?

Steam'den hep hırsız simülatörü indirmişler demek.

• Katil Sisi vs Steam

• Erdoganin keyfi ne isterse onu yaşiyoruz

Tek adam adi ustunde her turlu baskiyi yapar

Irannn rejimi loading

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 8 Eylül 2024; 1:36:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ee başkanlık başkanlık diye tek adam rejimini bu yüzden istediler halkta hemen verdi..

• Siz bu kardeşinize yetkiyi verin derken tamda kafasında bunlar vardı, işine gelmeyince bas kısıtlamayı, yasaklamayı ne güzel dünya.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Enflasyon ve market pazar fiyatları konusunda neler yapacakları nerede yazıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Steam yasaklansin diye baslattigim kampanya ise yaramis. Cok gec kalindi yasaklansin artik.

• 90'larda ateriye saran ebeveynler gibi davranıyor.
    İşsizlik korkusu,gelecek endişesinden öfkeye sarılma olmasın o reis ?

• Gençlere bozuk bir ekonomi verdiniz. Hobinin Sporun her türlüsünü lüks yaptınız ne bekliyordunuz? Ulaşabilecekleri hobiler mi var?

Şaka gibi gerçekten. Elliki alkışa devam etsin.

• BOLDVIPER kullanıcısına yanıt

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt
    Başka bir seçenekleri olup olmaması umurlarında değilki, bilerek ve isteyerek daha fazla boğuyorlar hepimizi. Şöyle bir geriye yaslanıp baktığımda ülkede iyi giden hiçbir şey olmadığını daha net anlıyorum, önceden nispeten iyi giden bir kaç şeyi de büyük bir hırsla yok ettiler.

• melihcskn M kullanıcısına yanıt

Bu arada doğru tespit. Taliban zihniyetini doğru bulmaları falan boşa değil gençleri düşündüklerinden değil kendi ideolojileri için yapıyorşar bu baskıyı.

• Naruto45 N kullanıcısına yanıt
    benim işime geliyorsa diktatörlük yap diyen bi halk var.

bak benim iki tane doktoralı mühendis arkadaşım, biri ateist, ikisi de %100 muhalif. RTE'nin her yere el atıp her kurum ve alanı kontrol altına aldığını söylüyorlar. ama, söz konusu futbol olunca: "RTE futbola hiç el atmadı, futbol %100 serbest rekabet ile işliyor Türkiye'de" diyolar.

neden böyle diyorlar? çünkü RTE bunların tuttukları takımı kayırıyo. bunu görüyor ve biliyorlar ama işlerine geliyo.

ateist bile "RTE benim işime gelen bi haksızlık yapıyorlar, yapsın, benim işime yarıyorsa sorun yok" diyo.

• Ota boka yasak gelecek olarak anladım ben.

• RTE ne derse bodoslama kötüleyecek bir muhalif kitle oluştu.

Ak Parti dışında alternatif arayan seçmen sizin bu saçma sapan yorumlarınıza bakıp nasıl muhalefete oy atacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 7 Eylül 2024; 20:22:7 >
  • Erdoğan açıkladı: Sosyal medya ve video oyunlar için yasal düzenlemeler geliyor

Benide zamanında bunlarla zehirlediilerErdoğan açıkladı: Sosyal medya ve video oyunlar için yasal düzenlemeler geliyor 

O gün bugündür

Bağımlılıktan kurtulamıyorum

Ne olur yardım edin. Erdoğan açıkladı: Sosyal medya ve video oyunlar için yasal düzenlemeler geliyor 

• Memleketin çözülmemiş başka sorunu kalmadı da bir bu mu kaldı?

Ülkedeki yolsuzlukların nedeni bilgisayar oyunları mı?

Ülkede fuhuşun artmasının nedeni bilgisayar oyunları mı?

Suriye'de PKK'nın kolu olan terör örgütü YPG bilgisayar oyunları nedeniyle mi devletleşiyor?

Ülkenin ekonomisi bilgisayar oyunları nedeniyle mi battı?

Ülkeye milyonlarca sığınmacı ve kaçak bilgisayar oyunları nedeniyle mi geldi?

Demek ki Hitlerde zamanında çok bilgisayar oyunu oynamış ki ırkçı olmuş...

İşin daha ilginç yanı bunların daha demokratik,çoğulcu,modern bir anayasa yapmayı hedeflemeleri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 7 Eylül 2024; 21:28:48 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.