Şimdi Ara

Eşimden Ayrılıyorum Sizce Ne Yapmalıyım..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 12 yıllık bir evliliğimiz vardı. Fakat bir birimize saygımız kalmadı.Evde sürekli bir tartışma kücüçük konulardan.2 oğlumuz var 1 i engelli belki buğüne kadar bu yuzden bekledik.1milyon tl gibi mal varlığımız var 350bin ondan 650bin ben katkı sağladım. ayrıca 12 yıllık evliliğimizde tüm masrafları ben karşıladım.şimdi. oğullarımın velayetini , 650binlik kısmı ve çocuklar için nafaka istiyor ne yapmalıyım.Aslında bir sıkıntı görmüyorum fakat olurda yeniden evlenirse elin herifine mi verecem bu malları o sıkıntı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hak kaybına uğramamak için muhakkak deneyimli bir avukata danışın.
  • İşte bu yüzden evlenmiyoruz. Gerekirse 100.000 harca ama parayı verme.
  • potansiyel bir 6284 mağdurusun kardeş geçmiş olsun, git bir avukatla konuş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freakk -- 15 Mart 2018; 21:48:45 >
  • 12 yıllık evlisiniz.
    Yılda yaklaşık 100 bin lira biriktirmişsiniz.
    Ayda 10 bin lira eder bu.
    Meslekler nedir hocam? Biz de ondan olalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Staying Alive

12 yıllık evlisiniz.
    Yılda yaklaşık 100 bin lira biriktirmişsiniz.
    Ayda 10 bin lira eder bu.
    Meslekler nedir hocam? Biz de ondan olalım.

sanane? jigolo belki , olucan mı sende jigolo?
  • Cocuklari ver mallari da 500 500 boluşun. Analarindan ayirma cocuklari ayrica sana 12 sene emek vermis ve 2 de cocuk vermis kadin elin adamina mi gidiyor diye bakma. Belki hic evlenmeyecek?

• Çocukların ebeveynlerinin yanında büyümesi gerekir. Ama, çocukların birbirine saygılı, sevgi dolu ebeveynlerinde yanında büyümesi gerekir. Bunun dışındaki seçeneklerin tamamı çocuklar için risk taşır.

Siz zaten kararınızı vermişsiniz. Evlenirken, çocukları dünyaya getirirken ve boşanırken çocukların duyguları ve düşünceleri önemli olmuyor, bari boşandıktan sonra sadece onları düşünerek hareket edin. Malınızı elin adamı yemiş ya da yememiş, bundan daha önemli olan şey o çocukların sağlığı olmalıdır. Mal gelip gider ve eğer hakkınızla mal edinmişseniz, yine edinirsiniz.

Özetle; takıldığınız konu herşeyden önce çocukların geleceği olmalıdır. Eğer ki eşinizle aranızdaki çekişme sizin için sorun yaratıyorsa, mal varlığınızı nakde çevirir ya da sözleşme ile kontrol altına alın ve herkes mutlu olsun.
  • trustem.111 kullanıcısına yanıt
    Nasıl bir mantık .

Hocam herkes kazandığını alsın . Malları bölüsun orana göre . Çocukları maalesef ona bırakmak zorunda kalacaksın bir suç islemediyse . Çok samimi bir dostunuz varsa malları onun üstüne gösterip bosanabiliirsiniz . Siz iyi bir avukat tutmaya bakın genede .

• hocam akıl vermek gibi olmasın:

• Çocukların nafakası olur karınız çalışıyorsa herhangi bir nafaka alma ihtimali yok.Avukata gidip anlaşmalı bir sözleşme yapabilirsiniz.Ikiniz bu konuda anlaşın birbirimizi üzmeden seviyeli bir şekilde boşanın çok elzem değil zaten tek celsede bitirirsiniz.

• boşanmadan son 6 ay içerisinden mal devri yapılmışsa ve bu mal evlilik süresince edinilmişse tarafların o 6 ay içirisinde devri yapılan mal üzerinden hak iddia etme hakkı vardır.

• sizi rahatsız eden şey gerçekten para mı yoksa 12 yıllık eşinizin evlenmesinden başka erkekle olmasını mı sindiremiyorsunuz. evlenmesinden korkuyorsanız olay bitmemiştir ayrılmayın. cidden paraysa 2 dk durmayın ayrılın gitsin. ayrıca kadınlar koca bulamaz diye bir şey yok. bizim apartmanda kenan imirzalı gibi aslan gibi çocuk . dul kadın aldı kadının birde çocuğu var . annesi anneme aşkın gözü kör demiş oğlum kabul etti bende ses etmedim demiş. yani evde kalan bir sürü herif var eşiniz bulamasa bile akrabaları komşuları arkadaşları evde kalmış eşi ölmüş boşanmış aynı durumda bir koca adayı anında bulurlar. bizim halkın en iyi yaptığı şeylerden birisi de kızlara koca bulmaktır . çünkü evde kalmış erkek bolluğu var
  • kanunlar, bazi dengesizler (siddet vs) yüzünden kadinlardan yana. Mal varligi paylaşımı ortak oluyor, eger evlilik sonrasi edinilen mallar var ise yari yariya ortaktır kimin kazandığı onemli değil. Eger bosanmaya yuz kizartici bir suc sebeb olmadiysa esiniz mal varliginizin yarisini istemeye hak sahibi. Miras ile edinilen mal var ise kanitladiginiz takdirde size ait. En iyisi bir avukat ile gorusun, anlaşmalı bosanmaya çalışın. Cok zor bir durum Allah yardımcınız olsun.

• hocam benim hanım bilmez nekadar param var.en güzeli bu. neyse durumuna dönelim.

seçenekler

1-ayrılmamaya çalış.çocuklar için en iyisi bu.

2-engelli çocuk kimdeyse paranın fazlası onda olmalı.para başka adama gidecekse engelli çocukta başka çocuğa gidecek. doğru kişiyi seçemeyip parayı adama kaptırırsa işin günahı eşinin ve adamın boynuna senin yapacağın bir durum yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: DrNarcissist

Nasıl bir mantık .

Hocam herkes kazandığını alsın . Malları bölüsun orana göre . Çocukları maalesef ona bırakmak zorunda kalacaksın bir suç islemediyse . Çok samimi bir dostunuz varsa malları onun üstüne gösterip bosanabiliirsiniz . Siz iyi bir avukat tutmaya bakın genede .

Kadın iki çocuğu babasının evinden mi getirdi? Ortada dımdızlak kalıp üstüne bir de çocuklara yalnız yetmeye mi çalışsın? Günahtır mal kaçırmak elin adamına yedirmeme hesabı yapılıyorsa mülkleri çocukların üstüne yapılacak şekilde anlaşsınlar

• Öncelikle saygı kalmadıysa çocukların kavga içinde büyümesindense ayrı büyümesi daha sağlıklı. Velayet içinde eşinizin herhangi bir fiziksel ve ruhsal problemi yoksa çocukları çok iyi bir avukat tutmadığınız sürece alır. Mal varlığınız ispatlanabilir durumdaysa herkes ne verdiyse onu alır fazlasını alamaz. Zaten mal varlığını bilirkişi hesaplar kim ne harcamış kazanmış çıkar. Eşini çalışıyorsa nafaka alamaz ama çocuklar için nafaka ödemek zorundasınız.
  • 12 yıllık evliyseniz ve böyle bir sorununuz var ise aşamayacağınız profesyonel bir yardım alın. Evlilik terapisti veya bir psikolok yani varsa eğer umut. Yok ise bir avukata danışın.

• Allah yardımcın olsun!Anlaşmalı boşanmada kazanan sadece tek vardır!Buna defalarca kere tanık oldum.Anne 2 çocuğu da alırsa ayrıca senden nafaka alır kendisi ve çocuklar için (çalışıyorsa eşin bir nebze değişir.) Evlense bile çocuklar için nafaka vermeye devam edersin.Benden sana tek tavsiye işi avukatlara falan döküp bir de ONA PARA KAPTIRMAYIN !

Biraz zor olacak ama...
    Karşı-karşıya gelin anlaşın ve bitin.Deseki donuna kadar alacam ver kurtul derim çünkü adalet kadın aldatıyor olsa bile ondan yana...

RUMUZ : gülme komşuna gelir başına

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.