Geçenlerde ttnet'in 8mbit'e kadar hız sağlayan kampanyasına geçtim ve yanında da kablosuz modem talep ettim, bugün 'Huawei' marka 'Echolife HG521' modeli modem geldi. Ancak ethernet kartıyla bağlantıda sorun çıkıyor, ağ bağlantısını kontrol edin vs. diyor. 'Marvell Yukon 88E8053 PCI-E Gigabit Ethernet Controller' diye birşey kart. Sürücülerini de donanım yükle'den otomatik olarak yükledim bugün. Önceki kablolu modemimi usb'den bağlıyordum o yüzden sorun yaşamadım.
Şimdi, ethernet kartımda bir bozukluk mu var değiştirmem gerekir mi yoksa es geçtiğim birşey mi var? Eğer değiştirmem gerekirse yazdığım modem ile uyumlu bir kart tavsiye eder misiniz? Umarım kartlar her türlü anakarta uyuyordur zira anakartım 3-4 yıl önce bilgisayarı toplarken koyduğum Asus anakart.
Umarım yardımcı olabilirsiniz, şimdiden teşekkürler.
hocam kablosu var ise usb den baglamayı deneyin modemin driverini yükleyerek. normalde öyle bir sorun olmaması lazım ama çakışıo olabilir belkide. usb de alternatif çözüm sorun çıkartmaz
Kutunun içinden usb ile bağlanmasına olanak verecek türde bir kablo çıkmadı malesef sadece ethernet kablosu çıktı. Önceki modemi usb'den bağlarken kullandığım kablonun ucu ise yine o modemin girişine uygundu, bu modemde girişlerin hepsi 'phone', 'line' vesaire girişi gibi.
Zaten sanırım sadece kurulumda gerekecek ethernet bağlantısı, sonradan çıkarıp kablosuz kullanabilirsiniz diyor. O zaman ethernet kartımın kablosuz modem destekleyen türden falan mı olması gerekecek yoksa bağlı mı tutmam gerkecek kabloyla? O zaman da kablosuz modem mantığına aykırı olur?
Konu hakkında söyleyecek şeyi olan yok mu? En azından kart tavsiyesi verseniz?
CİHAZINIZIN ETHERNET KASRTININ TANITILMIŞ OLUP OLMADIĞINI ANLAMAK İÇİN MASAÜSTÜ BİLGİSAYARIMI SAĞA KLİKLEYİN ÖZELLİKLERİ SEÇİN DONANIMI SEÇİN AYGIT YÖNETİCİSİNİ SEÇİN EN ÜSTTE AĞ BAĞDAŞTIRICISINI SEÇİN EĞER HERHANGİ BİR MARKA BELİRTİYORSA DONANIMI TANIMIŞ DEMEKTİR EĞER SORU İŞARETİ VARSA ETHERNET KARTININ SÜRÜCÜSÜNÜ YÜKLEMENİZİ İSTİYORDUR BOZUK OLDUĞUNU ZANNETMİYORUM TAM TANITTIKTAN SONRA ETHERNET KABLOSUNU TAKINCA HEM USB DEN HEMDE ETHERNETTEN GÖRÜR