Şimdi Ara

Euro NCAP türkiye aldatmacası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
3.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Euro NCAP testlerine araçlar seçilirken avrupada satılan en baz model alınıyormuş.

Ama türkiye avrupaya dahil edilmediğinden türkiyede teste giren araçtan daha güvensiz ( hava yastığı az , esp olmayan) araçlarda satılmakta.

yani 5 yıldız diye pazarlanan birçok model aslında Euro NCAP testinden 5 yıldız alan araç değil.

2-3-4 yıldız güvenliğe sahip araçları 5 yıldız diye satıyorlar.

• abs' siz yığınla araç satılıyor yahu halen, bu zaten bilindik birşey
  • Bence buda yıldızları bayağı bir düşürüyordur ülkemizde;

Euro NCAP  türkiye aldatmacası

Sistem, emniyet kemeri takılı sanıp havayastıklarını patlattığında, içerdeki vatandaşında boynu kırılmış oluyor hava yastığı sayesinde. Hiç takmasa daha iyi deniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 30 Ocak 2011; 2:25:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

Bence buda yıldızları bayağı bir düşürüyordur ülkemizde;

Sistem, emniyet kemeri takılı sanıp havayastıklarını patlattığında, içerdeki vatandaşında boynu kırılmış oluyor hava yastığı sayesinde. Hiç takmasa daha iyi deniyor.

Dogal seleksiyonla aptallar ayiklaniyor iste.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

İlginç gerçekten. Olabilir..

• quote:

Kemeri arkadan dolaştırıp ve ya üstüne oturup hoşafını çıkarmasınlarda gerisi benim açımdan önemli değil.Herkesin taktığı kendine

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

quote:

Kemeri arkadan dolaştırıp ve ya üstüne oturup hoşafını çıkarmasınlarda gerisi benim açımdan önemli değil.Herkesin taktığı kendine

Alıntıları Göster
    Ses yapmasın diye onu takanlar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: maxirabit

Alıntıları Göster
    Mesela clio'lar 5 yıldızlı ancak bildiğim kadarıyla baz modelinde 4 hava yastığı mevcut. Aynı şekilde corsalar da öyle. Bu araçlar ncapten 5 yıldızlı ama ncapta perde hava yastığı olmayan araç 5 yıldız alamaz.
  • quote:

Nasil yani ses haricinde baska amacla takan da mi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk984

quote:

Boynunu kırmak amacıyla takanda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fleetwood1991

quote:

quote:

Boynunu kırmak amacıyla takanda var.

Alıntıları Göster
    normaldir.Ses kendi canından önemli heralde
    Birde Airbag'in patlıyacağı yere ıvırzıvır koyup patladığında koyduğu ıvırzıvır kazaa anında suratına yapışıyor.

• quote:

normaldir.Ses kendi canından önemli heralde
    Birde Airbag'in patlıyacağı yere ıvırzıvır koyup patladığında koyduğu ıvırzıvır kazaa anında suratına yapışıyor.

Alıntıları Göster
    Ncapte çarpışma testine alınan aracın özllikleri de yazıyor, hiçbiri TR donanımını tutmuyor doğal olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Doc

Ncapte çarpışma testine alınan aracın özllikleri de yazıyor, hiçbiri TR donanımını tutmuyor doğal olarak.

Alıntıları Göster
    kemer takmak niçin bu kadar zor geliyor anlamış değilim, 100 metre de gidecek olsam kemerimi takıyorum.

belki de tek güvenliği emniyet kemeri olan TOFAŞ marka araçtan geldiğim içindir can tatlı, araç doğan olunca mecbur güvenlik için takıyorduk

• quote:

Orijinalden alıntı: !!!Chinogolog!!!

kemer takmak niçin bu kadar zor geliyor anlamış değilim, 100 metre de gidecek olsam kemerimi takıyorum.

belki de tek güvenliği emniyet kemeri olan TOFAŞ marka araçtan geldiğim içindir can tatlı, araç doğan olunca mecbur güvenlik için takıyorduk

bana bu alışkalığı kazandıran megane 2 aracıma teşekkür ediyorum gerçekten bu araç sayesinde kemer takma alışkanlığı kazandım ve inanın araç parkederken bile kemer takıyorum, artık bilinç dışı el alışkanlığı; anatra kontağa, aynaları aç, konrtol et, vitesi kontrol et, kemeri tak ve en son elfrenin indirdikten sonra aracı çalıştır...inat ettim ve o kemer tokalarından arkadaşlarımın bana laf söylemesinhe aldırmadım ve almadım..o işin kolay tarafı ve ya gerçekten kaza yapsan o zaman o yalancı kemer tokası belki seni kurtarır..

• Bence aldatmaca demiyelimde alım gücü diyelim euroncap; şirket hangi donanımda aracını verirse onu test ediyor bu yuzdende şirketler genelde en üst donanımlısını veriyor böylece hava yastıkları,esp,vb özelliklerden ekstra puan alıyor.Yapılan testlerdeki donımları Türkiye'de de paran olduğu sürece alabiliyorsun.Ama biz esp,ekstra hava yastığı almaktansa yok çelik jant yok navigasyon gibi kaza anında bizi daha çok koruyacakdonanımları seçtiğimiz için testlerdeki sonuçları zaten tam olarak alamayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi attila24 -- 30 Ocak 2011; 11:02:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: attila24

Bence aldatmaca demiyelimde alım gücü diyelim euroncap; şirket hangi donanımda aracını verirse onu test ediyor bu yuzdende şirketler genelde en üst donanımlısını veriyor böylece hava yastıkları,esp,vb özelliklerden ekstra puan alıyor.Yapılan testlerdeki donımları Türkiye'de de paran olduğu sürece alabiliyorsun.Ama biz esp,ekstra hava yastığı almaktansa yok çelik jant yok navigasyon gibi kaza anında bizi daha çok koruyacakdonanımları seçtiğimiz için testlerdeki sonuçları zaten tam olarak alamayız.
    di mi mesela seatların referance paketlerinde gavuristanda esp, yan hava yastıkları standartmış ama ülkemizdeki seat ibiza referans paketine bunlar dahil değil style paketinde var ama teste giren espli yan hava yastıklı ibiza reference bizde aa bak 5 yıldız almış diye seviniyoruz

• quote:

quote:

günün en güzel yorumu

• quote:

Bence aldatmaca demiyelimde alım gücü diyelim euroncap; şirket hangi donanımda aracını verirse onu test ediyor bu yuzdende şirketler genelde en üst donanımlısını veriyor böylece hava yastıkları,esp,vb özelliklerden ekstra puan alıyor.Yapılan testlerdeki donımları Türkiye'de de paran olduğu sürece alabiliyorsun.Ama biz esp,ekstra hava yastığı almaktansa yok çelik jant yok navigasyon gibi kaza anında bizi daha çok koruyacakdonanımları seçtiğimiz için testlerdeki sonuçları zaten tam olarak alamayız.

öle değilmiş. euroncap aracı kendi seciyormuş. avrupada satılan en güvensiz, donanımsız versiyonu alıyormus. ama türkiye buna dahil değilmiş. yani avrupada satılan corsaların hiç birinde 4 hava yastığı yokmuş.

• quote:

Aksine kemer takmak benim hoşuma gidiyor. Kemer biraz sıktığı için koltuğa daha iyi tutunuyorum. Böylece ani direksiyon hareketlerinde az da olsa koltuk üstünde yalpalamamı engelliyor emniyet kemeri.

• quote:

Orijinalden alıntı: metalok

Aksine kemer takmak benim hoşuma gidiyor. Kemer biraz sıktığı için koltuğa daha iyi tutunuyorum. Böylece ani direksiyon hareketlerinde az da olsa koltuk üstünde yalpalamamı engelliyor emniyet kemeri.

Alıntıları Göster
    2 HAVA YASTIKLI ESP SİZ VW POLO
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.