Şimdi Ara

Ev satışları durdu. Fiyatlar düşüyor. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
1
Favori
16.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ev satışları durdu. Fiyatlar düşüyor.
  • 3m evi olan kira vermek yerine satıp faize koysa yıllık 1,5m getiri

• ev alıcak parası olan oturdugu ev kendisininse faiz daha mantıklı su an icin kira ödedi ödemedi derdi yok kafan rahat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • he_man kullanıcısına yanıt

Seneye o evin bi odasını alırsın sonra

• tsufrankwoli kullanıcısına yanıt
    Eurobond fonuna koyarsa kirayıda beleşe denk getirir, üstüne para bile kazanır. Ev almak akıl işi değil. Buda kira krizi çıkarır. Piyasa bi şekilde kendini dengeye getirir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Ben satıp hepsini koymazdım ama tercih meselesi Venezuella Sri Lanka Suriye gibi örnekleri var.

• Fiyatlar son 3 ayda %25 düştü.

• bir nas demelerine bakar fiyatların tekrar uçması...

uzun vadede düşüş imkansız

faizleri fed'in faiz indirimiyle birlikte düşürmeyi planlıyorlar

yani 2024 son çeyreği gibi bizde de faiz düşüş döngüsü başlar

orada da ev fiyatları yavaş yavaş yükselmeye başlayacaktır

2025 yılında ev fiyatları kaldığı yerden devam eder yükselişine

• Yabancıların ev aldığı semtlere git oralarda satış var. Yalnız bu deprem sebebiyle millet parayla tabut aldigini öğrendi birde kıralarda artış sınırı olduğundan eve talep azalması normal . Bu üreme ile fiyatlar daha da artacak onuda üreyen kesim düşünsün. 3 çocuk yapan pişman oldu ama iş işten geçti mlsf. Neyse belki "çocuk barışı" yapıp 3 çocuktan 2 sini devlete fln iade alır çadır verirler belki ileriki donemlerde çılgın proje yapar belli mi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9F9095222 -- 8 Ocak 2024; 8:4:48 >
  • konut fiyatlarının 2-2,5 milyondan başladığı bir piyasada hane halkı aylık geliri 30-40 k tl seviyesinde ise konut piyasasında canlılık zor. ilk şart tasarrufların artması, bunun içinde ya enflasyon gerçekte düşecek yada hane halkının alım gücünü artacak ve tasarruf edecek. bu günkü piyasa koşullarında emlakçılar yabancıdan başka müşteri pek beklemesin.

• supreius S kullanıcısına yanıt

Son aylarda ciddi şekilde lokasyonumdaki piyasayı takip ediyorum.

Piyasaya göre uygun yahut eder fiyata sahibinden bir ilan düştüğünde maksimum 3 gün sonra ilan kalkıyor ve emlakçı-lar tarafından aynı ev aynı fotoğraflar ile ilana koyuluyor ve üzerine 500 bin tl eklenmiş halde ilana ekleniyor.

Sahibinin açtığı ilanda genelde kalkıyor ve bekleme sürecine giriyor ev.

Yani emlakçıların piyasadaki domine etkisi çok fazla ve asla piyasanın daha aşağı inmesini istemiyorlar.

Dilerseniz deneyin, piyasanın %5 altına bir ilan açın, 2 saat içinde 5 emlakçı hemen arar, ya evi kendi ilan vermek için ister ya da abi piyasa bu fiyat diye ararlar. Çok uygun fiyatlı acil sıkışan birinin evini 3-4 emlakçının arasında para çıkartıp aldıklarına daha tapu devri olmadan aldıkları fiyatın %40 üzerine ilan açtıklarına şahidim.

1% oranlı kredide çıksa, ev fiyatları %10 düşse bile sabit gelirli halk kesiminin alım gücü yok. Yani fiyatlar o kadar yukarı çıktı, o kadar doygunluğa ulaştıki insanların erişim gücü kayboldu.

Yatırım amaçlı alacaklarda iyi analiz etmeliler. "evim 5 milyon tela" demekle evi satmak aynı şey değil. Konut araç gibi değildir, fiyatta diretirseniz durgunluk dönemlerinde elinizde mal olur ama cebinizde nakit paranız olmaz telefonun başında sevgili bekler gibi müşteri beklersiniz.

Bakalım sonu nasıl olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 8 Ocak 2024; 13:8:24 >

• Space-Dye Vest S kullanıcısına yanıt

Hocam fiyat yükselir yükselmesine de, alıcının çoğunu oluşturan sabit gelirli halk o daireyi alabilecek finansal durumdan uzaklaştıkça fiyatlar ilanda gözüken rakamlardan ibaret kalabilir.

Lüks projeleri saymıyorum, onların alıcı kesimi zaten farklı.

Ben mahalle arasındaki evleri kastediyorum. Rezidanslar, havuzlu siteler v.s. farklı bir alan.

• Xreleave kullanıcısına yanıt

Dostum çok haklısın ama şu denklemi bilmek önemli

AKP= inşaat

İnşaat= düşük faiz

bu iktidar düşük faiz ve inşaat politikasından vazgeçmeyecektir

eninde sonunda o faizler gene düşecek ve ev fiyatları daha da yükselecektir

artık kim alırsa alır

bugün bile nas deseler ev kredileri yüzde 1'in altına düşse borç harç millet gene almak için koşturacaktır...

bu adamlar neden inşaatı seviyor dersen de

hem inanılmaz bir rant var

hem de inşaatla birlikte hareket eden 100'den fazla sektör var ve iş alanı yaratıyor

perdecisinden, su artıma cihazı satanına kadar irili ufaklı çok fazla sektör buradan payını alıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 8 Ocak 2024; 13:19:46 >

Hocam elbette haklısınız.

Ülke nüfusu fazla, evlenmeler fazla, genç nüfus fazla.

İnşaattaki kar marjı ve kazanç sağlayan insan sayısı da çok fazla. Muazzam düşüşler zaten bu kadar talep olan bir yerde olamaz.

Ama ben yine de sıradan bir sabit gelirli ailenin %1 vade ile dahi metrapollerde ev alamayacağı fikrindeyim.

3-4 milyon liralık daireler bu gelirlerle krediyle de olsa alınabilir değil.

Zaten son dönemde müteahhitlerde 1+1 odaklı proje üretiyor. Hem görece fiyat uygun hem üreten için karmarjı, arsayı haneye çevirme marjı daha yüksek.

Yani asya ülkeleri gibi 60 m2 evlerde 2 ebeveyn 1 çocuk şekli hayata doğru gidiyor ülke, Hayırlısı.

Ben bu dönemde inaşat sektörünün durmaması için kentsel dönüşüme bütçe ayrılacağı fikrindeyim. Hem sektör devam edecek hem istanbulda kentel dönüşümle yık-yap dönemi başlayacak fikrindeyim.

Tabi bu hane sahibi olmayanların yararına değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 8 Ocak 2024; 13:24:58 >

2024 yılında karı koca kamuda öğretmen bir ailenin evine 1 Milyon TL'den fazla bir para girecek

biraz üst düzey çalışan karı koca 2 milyonu bulur

artık karı koca toplam maaşlar milyon düzeyinde...

bunu da göz önünde bulundurun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 8 Ocak 2024; 13:27:44 >

Benim gelir algım halen 2023 maaş ortalamalarında kaldı, dediğinizde haklısınız, hane gelirleri artış gösterdi.

Lakin bu gelir artışına yanıt olarak her şeyin fiyatı arttı ve artacaktır, özellikle seçim sonrasını herkes merakla bekliyor.

Umarım herkes barınma amaçlı bir hane sahibi olur, halk olarak hakkımızda hayırlısı diyelim :)

• Fiyat düşecek diyenler satılmaması sebebiyle söylüyor.
    Fiyatı düşüren kişi zordadır.
    Topraktan ya da bitmesine uzun süre olan projelerde fiyat düşmesi tehlikelidir.
    Her şeyin maliyeti var.
    Düşük fiyattan satmak o projeyi bitirememek demek olabilir.

Bitmeyen projeler artarsa, konut stoku azalır ve fiyatlar tekrar yükselir.

esasında siz çok çok haklısınız

gelir dağılımı inanılmaz bozulduğu için şu an maaşları anlayamıyoruz

asgari ücretli veya düşük emekli maaşıyla yaşayanlar çok fazla bu ülkede

ama bir taraftan da yıllık milyonluk maaşlar var...

• Siz iyi misiniz? İnsanlar ev almadıkça yeni ev yapılmayacak böyle olunca insanlar seri seri evlenip çoğalıyor ev ihtiyacı artacak. Ve ev fiyatları uçacak. Bunu düşünemiyor musunuz gerçekten? Ev fiyatları bu ülkede asla düşmez.

• Vict0ry kullanıcısına yanıt
    Benim baktigim evler hep dusuyor 2700den 2000e cektiler birini

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.