Şimdi Ara

Ev satışları durdu. Fiyatlar düşüyor. (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
1
Favori
16.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Seçimden sonra krediler açılacak deniyor

Arsalar ve evlerin değeri artacak

Alan varsa şimdi alsın diyecem de kredisiz nasıl alınacak?

Memlekette herkes her şeyini durdurmuş durumda yaprak kımıldamıyor kimse bir sey alıp satmıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben memleketten ev bakıyorum. Aylardır satılmayan beğendiğim bir ev var. Sahibi bırak fiyatını düşürmeyi satılmadıkça yükseltiyor. Yani bizde ki insanların kafasını anlamak gerçekten zor.

• Bizim akraba evini 2 sene önce satılığa çıkardı. 2 yıldır satamıyor. Fiyata zamda yapamıyor alıcı yok.

Bir keriz gelsede 1 milyon TL ye kitleyeyim derdinde 

• aliveli90 kullanıcısına yanıt
    1 milyon TL'ye Anadolu'da baraka veriyorlar.Nerdeymiş bu ev? Merkez ise ben düşünürüm.

• Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt
    hocam adamın fiyat yükselttiğini sanmam. TLnin değeri düşüyor ve ev fiyatları enflasyondan daha az artıyor. adam ne yapsın.

kredi yokken çoğu kişi ne ev satabilir ne de ev alabilir.

• inşaat maliyetleri sürekli artıyor. Nereye düşüyor ev fiyatı. Peh

• Malzeme fiyatları artıyor, işçilik desen almış başını gitmiş (o da yalvararak usta buluyorsun). Ev fiyatlarının düşmesi hayatın olağan akışına aykırı. Fiyatlar müteahit kardan ne kadar düşerse o kadar ucuzlar. Kimsede zararına ev satmaz, yada yapmaz.

• yukarı

• Sırf enflasyondan dolayı bile son 2 yılda 500 bin TL'lik evler 1,3 milyon TL olmuş diyemiyorum çünkü DAHA FAZLA fiyat istiyorlar (1.8-2 milyon başlangıç).

Şimdi bana 2 yıl önceki 500 bin liralık evi 1 milyona verecek hatta ve hatta 1.3 milyona verecek birini bulun, gidip alayım o evi.

• Türkiye'de kimse zararına evini satmaz. Kişinin icra durumu vardır veya batmıştır, borcu çoktur mecburi evini uyguna satar. Harici 1 sene önce 1 milyon tl'ye ev alan birisi şu an o evi 1 milyon tl'ye satmaz. bekleyenler daha çok bekler. Düştü diye gördükleriniz Sitede 4m'den 5 ev satılık var 1 tanesi 5m yazıp 4'e düşürüyordur odur. Ben 2020'de 245k'ya aldım evi o zaman 0 mercedes alıyordum. Hadi bana mercedes e200 2024 model 245k'ya satsınlar bende evi satayım o fiyata. Şimdi böyle daha faizler 1-2 seneye indirilsin o zaman izleyin.

• 2020'de biz ev alırken ekşi'de bazıları ne alıyorsunuz dünyayı gezin diyorlardı dalga geçiyorlardı. Şimdi ağlıyorlar kira zamlarına, ev alamıyoruz diye.

• -PoseidoN- kullanıcısına yanıt

Zararına satmak değil ki mesele.

TL kimsenin umurunda değil. Problem; evler dolar bazlı ciddi yükseldi. Doların enflasyonunu da hesaba katsanız, global konut artış yüzdesini de hesaba katsanız yine pek çok lokasyon kur bazlı yüksek kalıyor.

İnsanların ispanyada-arnavutluktan-dubaiden v.b. kiraya verecek daire alma sebebide bu aslında. İstanbul'daki daire ispanya ile aynı fiyat olunca ispanyadan daire alıp kiraya vermeye başladı insanlar.

2021 yılında 40 bin dolara arkadaşıma beraber satın aldığımız daire 3 yıl eskimesine rağmen 85-90 bin dolar ilan fiyatı var ise bence bu durumda sıkıntı var demektir. Ya kur olması gerektiği yerde değil, yada daire fiyatı olması gerektiği dolar değerinde değil. Benzer kıyası altın fiyatından da yapabilirsiniz.

İlan ve satışa gelirsek, dairenin içinde mülk sahibi oturuyor ise ve ev ilanda ise; %70 amacı evi satmak olmuyor. Sadece evimin değeri budur, ilgilenen hoşgeldi gibi bir durum oluşuyor.

Ev alma arefesindeyim ve mülkünde oturan ev sahiplerinin çoğunun evine biçtiği değer taşınmak istediği lokasyondaki daha genç dairenin bedelinin aynısı oluyor.

Yani a mahallesindeki 10 yıllık eve daha nezih B mahallesindeki 5 yıllık daire fiyatı biçiyor ve bekliyorlar. Evini gerçekten satmak isteyen adamda haliyle sarı sitedeki bu fiyatları baz alarak ilana başlıyor, paraya gerçekten ihtiyacı var ise, taşınması gerekli ise yada zaten daire boş ise fiyat düşüyor.

Ciddi uygun daireler ise muhtemelen siz biz fark etmeden bölgedeki simsar emlakçılar arasında yahut devamlı müşterileri arasında hemen alınıyor ve kimi tadilat sonrası kimi evin kapısını açmadan %20-30 yüksek fiyata tekrar ilana konuluyor. Denemesi bedava; 3milyon piyasalı bir mahallede 2,5 milyona ilan açın, 4 saat içinde 15-20 emlakçı sizi arayacaktır. Abi piyasayı kırma 3,2 milyona ilana koy v.b.

Sıfır dairelerde maliyet artışı elbette var, lakin ülkedeki inşaat altyapısı-personeli-demiri çimentosunun odak noktası malum deprem bölgesi. Yoğun bir inşaat faaliyeti var bu bölgelerde, bu nedenle işçilikte, demirde, çimentoda yükselmesi normal.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Adamın ne yapacağını örnekle izah edeyim.

Ocak ayında kuzenim memleketten yazlık bir daire alalım dedi. Bir evin konumunu beğendi, gitti. İlan fiyatı 1900 olan daireye, 1,75 teklif etti nakit para. Mal sahibi kabul etmedi, arka sokağında benzer daireyi 1,7 fiyatıyla aldı.

Ağustos ayındayız dairenin ilan fiyatı 2,1 m. Geçen denk geldik sorduk 2 milyona veririm diyor. Bu süreçte daire 3-4 emlakçı değişti.

Ocak 1,75 m red >>> Ağustos 2 milyona gel vereyim. Peki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 5 Ağustos 2024; 15:32:24 >
  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt

bizim gerizekalı bir akraba vardı bana da aynı akılları veriyordu. neyse ki dinlemedim andavalları.  

• Flying Dutchman kullanıcısına yanıt

Şu an evin değeri 2.5m 2.300 tl kredi ödüyorum. :) Kim bilebilirdi ki böyle olacağını. Sonuçta 2020'de 2.300 tl 1 asgari ücretti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 5 Ağustos 2024; 17:9:47 >
  • Satılık ev çok alan yok. Ev sahipleri ve müteahhitler hala eski çılgın piyasanın geleceği umuduyla ve inatla fiyat düşürmüyorlar. Ancak daha ne kadar bu inatlarını sürdürecekler? Hele şu ülkeden sığınmacılar giderse ev sahipleri sokaklarda harıl harıl müşteri arar.

• Bir daire maliyeti 3-5 milyon tl olmuş nasıl indirim bekliyorsunuz ki?
    Arsa fiyatlarına girmiyorum bile

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Xreleave kullanıcısına yanıt
    Daire olmasi gereken fiyatta değil , artik konut satislari e-devlet üzerinden olacak , kafasina göre artirirsa gelir vergisi vermek zorunda kalacak :) ev fiyatlarini artiran neden arsa fiyatlarinin fazla olmasi, onun da nedeni arsayi alip ev yapmak isteyen müteahhit sayisinin fazla olmasi. 1 ürüne 1 alici varsa fiyati çok değişmez ancak 1 ürüne 1 den fazla
    alici varsa acik artirma gibi bişi oluyor. Faiz yüksek diye müteahhit tayfa pek alici değil bu aralar, çok büyük proje olursa ortaklik tercih ediyorlar. Arsa fiyatini artiran da vatandaş ev alan da vatandaş. Diğer kök nedeni de o kadar ederse benimki bu kadar eder yaklasiminin devam etmesi.
    Şahsen İstanbul’da yasiyorum , bir proje sordum 3+1 ne kadar diye 20m dediler :) yahu dedim deniz manzarali tüm sosyal donatilari olan Büyükyali da evler de bu kadar , çakal çukalin çok olduğu, emlakcinin komisyonunu yüksek tutmak için piyasayi yükselttiği bir ortam var.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt

Sadece fiyat düşürmeseler iyi, aynı zamanda faize paralel fiyat arttırıyorlar 

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.