Evlilik kadın içinmi zor, erkek içinmi :)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Doğru söylemiş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kadın için tabii ki daha kolay, Kadınlarının çoğu aile baskısından kurtulmak için evleniyor. Erkek ise tam tersi baskıya giriyor bekarken yaşadığı rahatlığı evli iken yaşayamıyor.
O çapkın erkekler için geçerli
Kadın için 1 birim zor ise erkek için 10 birim zor.
Kadınlar zaten ev işi vs. yaparlar bekar iken de. Çok rahat yaşayan bir kadın da değil ise baba evindeki hayatı ile evlilik hayatı çok farklı olmaz. Hatta işin içine cinsellik vs. de girdiği için çok daha rahat bir hayatları olur.
Erkek ise, baba evinde yaşadığından çok daha fazla sorumluluk alır. Yeri gelir ev işine yardım eder, öncesinde parası sadece kendisine ait olup istediği gibi harcarken aile için harcamak zorunda kalır, vaktinin çok küçük bir kısmını bekarken yaptığı gibi harcayabilir vs.
-
Aynen bencede öyle çoğu kadın aile baskısından kaçıp evleniyo adamda öyle sessiz meriç bişeyse çok rahat yaşıyolar çoğu artk ev işide yapmıyo modernlik diyip. Erkeğe iteliyolar herşeyi yemek yine dışardan yeniyo bi. Cinsellik kalıyo evlenmedende yaşanıyo artık. Kadın için artısı çok çocuk olması topluma kabullendirme falan.
Aile evinde çalışıp borç ödeyen bi kadın iyi bi. Erkeğe kapağı attımı kurtuluyo böyle baktığın zaman aslında erkeğe bi artısı yok
erkeklerin çok çok büyük kısmı evlenince daha mutlu oluyor ok bir de çocuk varsa kadının kariyeri çok yavaşlıyor yani erkek için iyi kadın kötü ok
-
cinselliği erkek talep eder
ilişki denilen birlikte yaşam sürecini ise kadın talep eder
kısacası evliliği kadın talep eder.
kimin için daha zor sorusu aslında doğru soru değil. asıl soru evliliğe kimin ihtiyacı var şeklinde olmalı. bu sorunun da cevabı nettir. evliliğe kadının ihtiyacı vardır. erkeğin ise cinselliğe ihtiyacı vardır.
bunu söyleyince yanlış anlayıp "çocuk sahibi olmanın mutluluğunu tatsanız" diye başlayan cümleler kuruyorlar. halbuki ben erkek çocuk sahibi olmayı sevmez demiyorum. erkeğin ütopyası, birden çok kadından çocuk sahibi olup, tüm bu kadınlara azar azar destek olmaktır. böylece erkek maksimum yavru sahibi olabilir. günümüzde bile birçok şarkıcı ya da iş adamı bunu yapıyor, 5-6 kadından çocuklar yapıp 5-6 farklı ev kuruyorlar aynı anda, her kadına azar azar destek çıkıyorlar, böylece çocuk sahibi olmanın mutluluğunu maksimum ölçüde yaşıyorlar.
kadının ütopyası ise erkekten düzenli destek alabilmektir çünkü kadının kendinden olan çocuğu büyütebilmesi için bu çocuğun babası olacak herifin desteğine uzun dönemli olarak ihtiyacı olacaktır.
bu yüzden evlilik kadın için vardır. erkek evliliği değil, daha çok kadın ile seksi (yani daha çok çocuk sahibi olmayı) kovalar.
peki orman dönemini kenara bırakıp günümüz modern şehir kültürü için konuşursak evlilik kimin işine gelir? cevap net: evlilikte sorumluluğu karşı tarafa yükleyen kim ise, evlilik onun işine gelir. peki günümüz modern şehir kültüründeki evliliklerde sorumluluk kime yükleniyor? cevap: orman devrinden beri bu sorunun cevabı değişmedi, tüm çağlarda olduğu gibi günümüz modern kültüründe de evlilik içinde sorumluluk erkeğe yüklenir.
yani, karar alırken (mesela otomobil alınacağı zaman) kararı kadın verir ama sonra bu kararın hatalı olduğu ortaya çıkarsa kadın "benim kararımdı" demez, fatura erkeğe kesilir. bu dediğimin gerçek dışı olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, ABD'deki en eşitlikçi feminist kadın bile kendi evliliğinde maddi kriz çıkınca erkeği suçlayıp ayrılır.
sorumluluk hep erkekte idi ve hâlâ erkekte, gelecekte de erkekte olacak.
evlilik maddi başarısızlığa uğrayacak olursa erkeğin kendi anne babası bile erkeği suçlar.
bu yüzden evlilik erkek için zordur, kadın için değil.
bir arkadaş "kadın doğum yapıyor" falan deyip evliliğin kadın için zor olduğunu söylemiş. arkadaş sapla samanı karıştırmış. çocuk üretim süreci kadın için zordur, bu doğru, ama evlilik demek kadın için çocuk üretim sürecini en konforlu hale getirmek demektir. çünkü evlilik kadına yanında erkeğin desteğinin garantisini sunuyor ki doğada hiçbir dişi kanun ile bu garantiyi elde edemiyor, elde edememesine rağmen doğadaki dişiler yavru sahibi olmak istiyorlar çünkü bu biyolojik bir ihtiyaç. bu yüzden kadının çocuk doğuruyor olması evliligin kadına zor olduğu anlamına gelmiyor, tam tersi anlama geliyor, kadının zaten yapacak olduğu şeyi kadın için en kolay şekilde yapılabilir hale getiriyor evlilik.
evlilik zaten özünde kadın için üretilmiş bir konfor alanıdır. evliligin gayesi budur. uygulaması da budur.
erkeğin sığır gibi yattığı ve evin annesinin evi sırtladığı evlilik örnekleri de var tabii ki, ancak bunlar benim dediğimi yanlış çıkartmıyor. çünkü bunlar kadın adına başarısız evliliklerdir. doğada bunun çok örneği var. dişi çocukları doğurduğu an artık onları büyütmeye mecburdur, dölleyen erkek desteğini kesip dişiyi ve yavruları kendi kaderleri ile baş başa bıraksa bile dişi o yavruları kenara atıp başka erkek arayamaz çünkü dişi için yeni çocukları doğurmak çok ama çok zor olacaktır. bu yüzden yanlış erkekten yavru yapan dişi günün sonunda o yavruları kendi çabası ile hayatta tutmaya, besleyip korumaya çabalar. buna mecburdur. erkek için bu mecburiyet yok. erkek gidip 5 dakikalık çaba ile başka bi dişinden çocuk üretebilir. bu yüzden erkek kaçabilir, yan gelip yatabilir. çocuklara bakmayabilir. dişi bunu yapamaz. bu yüzden kadın evliliğe sarılır ve adamı da evliliğe destek çıksın diye zorlar. bu tarz başarısız evlilikler var, ama bunlar benim "evlilik kadın için var" görüşümü yanlışlamıyor zira günümüzde evlilik zaten erkek kaçmasın diye var.
not: bu mesajımda evlilik kurumunu ya da kadınları eleştirmedim, sadece olayı açıkladım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 10 Kasım 2022; 1:53:46 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kadın için zor tabi şimdi sırayla ele alalım ;
- Hem evlilik hem iş derken hayatı kaça bölünüyor.
- Yeni bir hayat ,yeni insanlar tamam erkek de kadının ailesine giriyor ama sonuçta hep bir erkek tarafının dediği oluyor kadın onun ailesini içine giriyor, erkekler bu konuda kadının ailesine girmede geri kalıyor.
- Hangi erkek ev işi yapıyor çalışırken, hele bir de çocuk varsa ev işleri , yemek, çocuk, eşinin istekleri (cinsellik) , bitmiyor istekler.
- Şimdi kimse düğün borçları falan demesin ARTIK ORTAK hareket ediliyor eşyalar, beyaz eşyalar ortak alınıyor , karşınızdaki insan görmüş geçirmiş birisi ise.
Kendini geliştirmiş , kendi ayakları üzerinde duran insanlarla evlenin dostlarım kadın-erkek farketmez ana kuzuları ile, tabiri caiz ise boş insanlarla evlenip kendinizi ziyan etmeyin.
Babam-Annem çalışıyor ; örnek
Annem evi çekip çeviriyor, babam işten gelir koltuğa uzanır yatar annem yemek, işler, bizim hayatımız , uğraşır durur kadıncağız.
Arkadaşım evlendi (KIZ TARAFI ÜSTÜNE DÜŞEN HİÇ BİR ŞEYİ YAPMADI) kardeşim çok zorlandı, çocuk belini doğrultamadı sevdik evlendim diyor, istisnalar kaydayı bozmaz, şimdi ikiside çalışıyorlar borçları ödensin diye , gibi gibi örnekler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X