Şimdi Ara

Expertiz yaptırdım ama ne rapor var ne fatura ? Acil fikriniz lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
2
Favori
2.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skayn -- 9 Şubat 2012; 0:48:55 >

• Banada renault yetkili servisinde vermemişlerdi. Sanırım ileride bir sorun çıkarsa topu onlara atmamamız için kendilerini koruyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seizure

Banada renault yetkili servisinde vermemişlerdi. Sanırım ileride bir sorun çıkarsa topu onlara atmamamız için kendilerini koruyorlar.
    Sorumluluk almıyorlar doğal olarak, ama bu durumda parada almamaları lazım.
    Şimdi arkadaşı olunca kıllanır insan, başka servisede göster dicem ama uğraşmakta zor iş.
    Ben olsam bu kadar takılmazdım, kaskoyu ara bilgi almaya çalış, büyük kazası yoksa boyayı falan görmezden gel derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: insomnia__

Şimdi arkadaşı olunca kıllanır insan, başka servisede göster dicem ama uğraşmakta zor iş.
    Ben olsam bu kadar takılmazdım, kaskoyu ara bilgi almaya çalış, büyük kazası yoksa boyayı falan görmezden gel derim.

Mesajı okuduktan sonra kaskoyu aradım bilgi alabildim. Araç Anadolu sigortadan kaskoluymuş kaza tarihinde. Fakat hasar dosyası açılmamış. Yani kasko bir ödeme yapmamış. Sadece aracın sigortası karşı tarafın 600 tl hasarını ödemiş. Bu durumda tek seçenek birşey varsa bunu kasko delinmesin diye dışarıdan yaptırma ihtimali. Karşı tarafta 600 liralık hasar var bizde tampon çatlağı bile yok. Bu durumdan kıllandım açıkçası

• quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

quote:

Mesajı okuduktan sonra kaskoyu aradım bilgi alabildim. Araç Anadolu sigortadan kaskoluymuş kaza tarihinde. Fakat hasar dosyası açılmamış. Yani kasko bir ödeme yapmamış. Sadece aracın sigortası karşı tarafın 600 tl hasarını ödemiş. Bu durumda tek seçenek birşey varsa bunu kasko delinmesin diye dışarıdan yaptırma ihtimali. Karşı tarafta 600 liralık hasar var bizde tampon çatlağı bile yok. Bu durumdan kıllandım açıkçası

Alıntıları Göster
    Adama durumu sorduğunda nasıl bir cevap verdi ?
    Büyük ihtimalle dediğin gibi kaskoyu delmek istemediler.

• quote:

Alıntıları Göster
    Tatmin edici cevap alamadım. Sadece karşı tarafın stop değişmiş 600 lira ödeme yapılmış falan dedi. Bende sorguladım 600 lira doğru ama araç 94 model toyota corolla. 600 liralık ne oluşmuş olabilir ki..
  • quote:

Alıntıları Göster
    Öyle şey olur mu yaa? Ne demek fatura vermedi, eşşek gibi verecekler parayı alıyorsa faturayı ve raporu vermek zorundalar. Kurumsal bir yapıdan bahsediyorsak bunun adı vergi kaçırmaktır ki 6-7 liralık vergi kaçırmasından ihya olmazlar ve bu riski göze alamazlar. Muhtemelen muhasebede çalışanın işgüzarlığıdır bu olay.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Bir yakınıma geçen hafta FORD S MAX aldık. İstanbul da bir çok YETKİLİ FORD SERVİSLERİ parası ile 250 lira falan tutuyor..EXPERTİZ yapmıyorlar..Sebep ne ? Parasını veriyoruz dedik..Bu sebeple açılmış beş altı dava var. Uğraşmak zor oluyor.. Artık yönetim kararı ile EXPERTİZ yapmıyoruz....Dediler..Bir tek ŞİLE yolu üzerinde bir servis randevu verdi...Orayada 70 km yol var deyip araba sahibi kabul etmedi.. Bir özel servise çekip kontrol ettirdik. Plaka ve şase no ile biz araştırdık..Araba temizdi. Ve aldık..İşte durumlar böyle.Lafla expertiz raporu olmaz...EĞER altında yetkili servis müdürlerinin imzası ile YAZILI RAPOR ALMIYORSANIZ HİÇ BİR GEÇERLİLİĞİ YOK...Yalan bilgi verilirse dava açıp paranızı ve aracın iadesini isteyemezsiniz...Ayrıca servise tazminat davası açamazsınız..Biz yazılı rapor almadık..Özel servisin verdiği raporun hiç bir geçerliliği yok..En fazla yalan rapor verdin bu arabayı temiz deyip aldım . Aldatıldım, deyip tazminat davası açarsınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 7 Şubat 2012; 18:35:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Bir yakınıma geçen hafta FORD S MAX aldık. İstanbul da bir çok YETKİLİ FORD SERVİSLERİ parası ile 250 lira falan tutuyor..EXPERTİZ yapmıyorlar..Sebep ne ? Parasını veriyoruz dedik..Bu sebeple açılmış beş altı dava var. Uğraşmak zor oluyor.. Artık yönetim kararı ile EXPERTİZ yapmıyoruz....Dediler..Bir tek ŞİLE yolu üzerinde bir servis randevu verdi...Orayada 70 km yol var deyip araba sahibi kabul etmedi.. Bir özel servise çekip kontrol ettirdik. Plaka ve şase no ile biz araştırdık..Araba temizdi. Ve aldık..İşte durumlar böyle.Lafla expertiz raporu olmaz...EĞER altında yetkili servis müdürlerinin imzası ile YAZILI RAPOR ALMIYORSANIZ HİÇ BİR GEÇERLİLİĞİ YOK...Yalan bilgi verilirse dava açıp paranızı ve aracın iadesini isteyemezsiniz...Ayrıca servise tazminat davası açamazsınız..Biz yazılı rapor almadık..Özel servisin verdiği raporun hiç bir geçerliliği yok..En fazla yalan rapor verdin bu arabayı temiz deyip aldım . Aldatıldım, deyip tazminat davası açarsınız..

Alıntıları Göster
    Eskiden yapıyordu Firmalar expertiz..

Artık yapılmıyor,garipsenicek bir durum yok herhangi bir kaporta ustası anlar zaten araçta boya olup olmadığını yani illa fiat yetkili servisi olmasına gerek yok başka markaların servislerinede götürebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 7 Şubat 2012; 18:33:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FinalVerdict93

Artık yapılmıyor,garipsenicek bir durum yok herhangi bir kaporta ustası anlar zaten araçta boya olup olmadığını yani illa fiat yetkili servisi olmasına gerek yok başka markaların servislerinede götürebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Mesele kaporta değil...Boya, değişen, tamir çok kolay anlışılıyor...Bilenler biliyor...ARABA HANGİ TARİHLERDE SERVİSE GİTMİŞ.? .HANGİ SERVİSTE HANGİ PARÇALARI YENİLENMİŞ..? BAKIMLAR YAPILMIŞ..Motor ve elektronik aksamın , mekanik aksamın durumu nedir ? .Bunları liste olarak döküyorlar. 90.000 de diye satın alacağınız arabanın 160.000 bakımının bir yıl önce yapıldığını görüyorsunuz.. EXPERTİZ RAPORU bu demek. Hangi usta size bunları anlatabilir ? Nereden bilecek ?...saygılarımla..

• quote:

Orijinalden alıntı: FinalVerdict93

Alıntıları Göster
    Paranızı aldılarsa ekspertiz raporu vermek zorundalar.

Bazı servisler ekspertiz raporu vermediklerini baştan söylerler ve siz de ona göre davranırsınız.

Eğer siz bu konuda baştan bilgilendirilmediyseniz gidip gerekiyorsa hır gür çıkartarak paranızı geri isteyin.

Sonra da size ekspertiz raporu verecek başka bir bayii bulun.

Şimdiye kadar aldığım - aldırdığım tüm araçlarda ekspertiz raporu aldım - aldık.

• quote:

Bugün begendigim Grande Punto markalı aracı yetkili servisine expertiz yaptırmak üzere götürdüm,

Ustalar araca baktılar, sol arka kapıda ve kaputta mikron fazlalığı varmış. Fabrika çıkışı böyleymiş, sonradan boya yokmuş..

Iyi tamam dedik sonra expertiz raporu istedim. Biz rapor veremeyiz dediler. Parayı aldılar ama, fatura da vermediler; bakkal fişi bile yok elimde.

Araç sahibinin komşusu çıktı serviste bir eleman. Şimdi ben bu aracın mikron fazlalığı değilde boyalı olmadıgını nerden bileceğim, ne bileyim fabrika çıkışı böyle oldugunu, sahibinin arkadaşıda orada çalışan, fısır fısır ne konustuklarınıda bilemedim. Elimde raporda yok.

Üstelik aracın 1 adet hasar kaydı var, karşı tarafa 600 lira ödenmiş. Bizim araç %100 suçlu arkadan çarpmış. Karşı araç 94 model corolla. Bizim hasar ne kadar belli değil tabi.

O zamanda aracın kaskosu varmış ama kasko eski sahibi olmadan bana bilgi verirmi bilemiyorum. Kaskoyu arasam işe yarar mı ?

Araç sahibi benden haber bekliyor alıp almayacağımı. Ben ne yapacagım bilmiyorum kafam karışık. Sizce ne yapmalıyım

"hata" belge almadan parayı neden verdiniz?
    hem arkadan çarpmış, hemde kaputta "fabrikasyon mikron kalınlığı var" ilginç bir tesadüf...

para alınmışsa faturası da verilmeli...
    öyle yetkili servis mi olur? parayı ne yapacaklar? cep mi?

o zaman sanayideki ahmet ustaya gitseydiniz, 10-20tl alırdı. o da aynısını söylerdi. en azından daha dürüst olurdu...

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Bazı servisler ekspertiz raporu vermediklerini baştan söylerler ve siz de ona göre davranırsınız.

Eğer siz bu konuda baştan bilgilendirilmediyseniz gidip gerekiyorsa hır gür çıkartarak paranızı geri isteyin.

Şimdiye kadar aldığım - aldırdığım tüm araçlarda ekspertiz raporu aldım - aldık.

Alıntıları Göster
    Rapor vermiyorsa bile parayı alıp fatura vermemek ne demek?Herhangi bir şey için para alınıyorsa fatura kesmek zorundadır.Maliyedenim ceza keseceğim deyin:)
    Hasar kısmına gelince karşı tarafın 600 hasarı varsa sizin arcınki daha fazladır emin olun.Önden hasar aldığına göre tampon kesin işlem görmüştür.Kaput ise yüksek ihtimalle yine öyle.Büyük bir şey olmamış olabilir tabi ama araç döküm değilse hasar almıştır mutlaka.Ben olsam fiyatı çok uygun değilse almam o aracı ya da başka yere götürürüm.Gidilen yer arkadaşın çalıştığı yer felan olmayacak.Sizin tanıdığınız olmalı,onun değil.Unutmayın cehennemin taşları iyilik ve merhametten örülmüştür derler.Güvenin ama kontrolünüzü sonuna kadar yaptırın.

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Alıntıları Göster
    baraya yazıcağına maliyeye yazsan daha iyi edersin.

ekspertiz vsden çok daha mühim bir konu var ortada.

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

baraya yazıcağına maliyeye yazsan daha iyi edersin.

ekspertiz vsden çok daha mühim bir konu var ortada.

Alıntıları Göster
    s.a bizde 3 ay önce bi tane punto aldık abime. fiat servisleri sadece bakıyorlar 2-3 tane adam 10-15 dakika arabaya biderde test edip veriyorlar aracı. ortada kaıt falan yok fiyat 50 tl deniyor. detaylı expertiz için 350 tl alıyorlar kağıt veriyorlar çok ilginç. onlara güvenipte araç alma biz yandık sen yanma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: paanther

quote:

Bugün begendigim Grande Punto markalı aracı yetkili servisine expertiz yaptırmak üzere götürdüm,

Ustalar araca baktılar, sol arka kapıda ve kaputta mikron fazlalığı varmış. Fabrika çıkışı böyleymiş, sonradan boya yokmuş..

Iyi tamam dedik sonra expertiz raporu istedim. Biz rapor veremeyiz dediler. Parayı aldılar ama, fatura da vermediler; bakkal fişi bile yok elimde.

Araç sahibinin komşusu çıktı serviste bir eleman. Şimdi ben bu aracın mikron fazlalığı değilde boyalı olmadıgını nerden bileceğim, ne bileyim fabrika çıkışı böyle oldugunu, sahibinin arkadaşıda orada çalışan, fısır fısır ne konustuklarınıda bilemedim. Elimde raporda yok.

Üstelik aracın 1 adet hasar kaydı var, karşı tarafa 600 lira ödenmiş. Bizim araç %100 suçlu arkadan çarpmış. Karşı araç 94 model corolla. Bizim hasar ne kadar belli değil tabi.

O zamanda aracın kaskosu varmış ama kasko eski sahibi olmadan bana bilgi verirmi bilemiyorum. Kaskoyu arasam işe yarar mı ?

Araç sahibi benden haber bekliyor alıp almayacağımı. Ben ne yapacagım bilmiyorum kafam karışık. Sizce ne yapmalıyım

hem arkadan çarpmış, hemde kaputta "fabrikasyon mikron kalınlığı var" ilginç bir tesadüf...

o zaman sanayideki ahmet ustaya gitseydiniz, 10-20tl alırdı. o da aynısını söylerdi. en azından daha dürüst olurdu...

Expertiz raporu vermeyeceklerini bana önceden söylemediler, ben de standart uygulama olarak rapor alacağımı sanıyordum. Araç kontrolünden sonra raporu istediğimde bu durumu öğrendim.Rapor vermiyorlar. Benim hatam rapor verecek misiniz diye sormamam.. Ben 50 liranın peşinde değilim, sonuçta bir emek harcandı, hakkını veririm. Tedirgin olduğum nokta, elimde rapor olmadığı için kandırılmış olabileceğimden şüpheleniyorum .. Malum forumda sıfır aracı bile kandırılıp boyalı alanlar var.

Servis dışında tanıdık kaportacıyada gösterdim. Araç ondan onay aldı. Darbe yok dedi. Tampon değişmişse bilemem ama havuz/kaput ta darbe yokmuş.

• quote:

quote:

quote:

Expertiz raporu vermeyeceklerini bana önceden söylemediler, ben de standart uygulama olarak rapor alacağımı sanıyordum. Araç kontrolünden sonra raporu istediğimde bu durumu öğrendim.Rapor vermiyorlar. Benim hatam rapor verecek misiniz diye sormamam.. Ben 50 liranın peşinde değilim, sonuçta bir emek harcandı, hakkını veririm. Tedirgin olduğum nokta, elimde rapor olmadığı için kandırılmış olabileceğimden şüpheleniyorum .. Malum forumda sıfır aracı bile kandırılıp boyalı alanlar var.

Servis dışında tanıdık kaportacıyada gösterdim. Araç ondan onay aldı. Darbe yok dedi. Tampon değişmişse bilemem ama havuz/kaput ta darbe yokmuş.

Alıntıları Göster
    valla ben 10 gün önce ford araç alırken expertiz yaptırdım. adamlar aldıkları paraya kadar fatura kestiler.sonundada raporu verdiler. şurda boya var şu değişcek bunlar normal. ek olarak not: aracın motorunda şuan bir sorun yoktur. normaldir.ileriye doğru oluşabilecek problemlerden servisimiz sorumlu değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

s.a bizde 3 ay önce bi tane punto aldık abime. fiat servisleri sadece bakıyorlar 2-3 tane adam 10-15 dakika arabaya biderde test edip veriyorlar aracı. ortada kaıt falan yok fiyat 50 tl deniyor. detaylı expertiz için 350 tl alıyorlar kağıt veriyorlar çok ilginç. onlara güvenipte araç alma biz yandık sen yanma.

a.s. sizinle aynı şehirdeyiz. Sanırım aynı yere gittik malum yere. Aynı ücreti ödemişiz, sizin başınıza ne geldi ? Aracı daha almadım yarın alacağım. Problem nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skayn -- 7 Şubat 2012; 19:47:49 >
  • quote:

quote:

quote:

zaten konu yapılan haraket...

sonuç olarak sanayideki tanıdık ustaya göstermişsiniz. arada pek fark olmamış.

bana işlem öncesi, bu ücret karşılında rapor vermeyeceğinizi/veremeyeceğinizi söylemediniz.
    bende raporsuz expertiz olmayacağını düşündüğüm için sormadım, sormaya da gerek duymadım. diyebilirdiniz.

ben olsam, rapor yoksa! para da yok! derdim...

olan olmuş, giden gitmiş. beğendiyseniz, içinize sindiyse alın güle güle kullanın. kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 7 Şubat 2012; 19:58:28 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

a.s. sizinle aynı şehirdeyiz. Sanırım aynı yere gittik malum yere. Aynı ücreti ödemişiz, sizin başınıza ne geldi ? Aracı daha almadım yarın alacağım. Problem nedir ?

kardeş ben mıçılara ittim ceyhan yolunda aldığız araba 2005 model eski kasa puntoydu komple boyalı oldunu bile bile aldık. herneyse götürdüm adamlar sağına soluna b aktılar işte boya var falan filan zaten biliyoruz dedik. daha sonra arabayı alıp şöyle bir test ettiler bende vardım içinde işte klimasına falan baktılar, motorunda bişey yok araba 117 binde benzinli. araba şuan iyi ama ilerde ne olur bilemeyiz dediler 50 tl verip çıktım...

daha sonra aracın 94 binde ve 2 sene önce servise girdiğini ve triger setinin falan hiç değişmediğini öğrendim. araca bir arkadaşım vasıtası ile dışarda bakım yaptırdım. triger seti hava,polen,yakıt fitreleri triger seti 1.2 parça daha toplamda işçilik dahil 330 tl ödedik serviste aynı parçalar için 800 tl fiyat çektiler. daha sonra kaloriferinin bozuk oldunu öğrendik sağ taraf sıcak sol taraf soğuk üflüyor. bununda maliyeti yaklaşık 800 tl araştırmalarıma göre...

ani ya detaylı expertize sokun 350 tl verin yada geçmişini bilmediniz arabayı almayın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.