Her yerde muhabbet dönüyor.. Eyt kesinlikle iptal edilmelidir. ![]() eyt iptal edilsin kampanyası https://eksisozluk.com/eyt-iptal-edilsin-kampanyasi--7569570?a=popular |
EYT İptal Edilecek.. Kampanya Hazırlıkları ve Söylentiler Var!

-
-
Girdi o artık çıkmaz...
-
Audi a28 yerine a8 almak zorunda kalmak bu eyt paraları yüzünden.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eyt Eyt diye agliyorlardi sagcisi solcusu ne oldu simdi? Girdi mi o semsiye bir guzel hadi cikarin cikarabilirseniz.Bu ulkeden bir sey olmaz muhalif kanallar ordan Eyt Eyt diye bagirdi Kilicdar isimli sahis ordan Eyt diyip atti tuttu.Ak partide yapti iyi oldu 10.000 tl emekli maasiyla surunsun millet
EYT iptal edilmelidir.
bi arkadaşım ETY çıkınca karı koca istifa edip emekli maaşı almaya başlayıp Hollanda'ya taşındılar. eşi orda iş buldu benim arkadaş hâlâ bulamadı. yaşıyorlar öyle. hayatları güzel çünkü eşi zaten iyi maaş alıyor (mühendis) biz de vergilerimizle çift emekli maaşı yolluyoruz onlara. yaşları da genç, benden sadece birkaç yaş büyükler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 9 Mayıs 2024; 14:51:15 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Eyt ülkeye ihanettir dünyanın en fakir krizde işsiz aç ülkesi bile vatandaşını 40 küsür yaşında emekli yapmaz, isterse yollarda fare,kedi yemeye başlasınlar,şu krizi ekonomik bozukluğu bahane edenlerede ayrı ayarım zaten bildiğin has cahillik.
Babanızın oğluda gelse başa ülke 20+ yıl böyle gider bu devlet yiyici vampir halkla ve koltuk derdinde olan siyasilerle zor benim umudum yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Mayıs 2024; 15:44:31 > -
Yaş sınırı olmalıydı aynı yaşta iki kişi biri 44 yaşında emekli oluyor öbürü 16 sene bekliyor yeryüzünde böyle bir örnek yoktur.
-
emekli olanlar, yahut emeklilik dilekçesi verenlerin kazanmış hakkı olmuştur.
değiştirilse bile onları etkilemez.
sonrası için hüküm doğurur.
-
25 yılda ancak toparlanmaya başlayan emeklilik sistemi 2 kişinin siyasi çıkarı uğruna bir anda yok edildi. Emekler ve milletçe çekilen sıkıntılar çöp oldu gitti.
Geçti Bor'un pazarı sür eşeğini Niğde'ye
-
98 girişli benden 4 yaş küçük arkadaş emekli olup gitti,
Bana da "60 yaşını bekle" denildi...
-
98 girişliysen neden emekli olamadın?
-
Ekşi sözlük olduğu için dikkate almaya gerek yok.EYT nin iptal olması gibi birşeyin mümkünatı yok.Devlet verilen yasal hakkı asla geri almaz alamaz.Millet işinden ayrıldı kariyerini bitirdi siz iyimisiniz ya böyle birşey olması mümkünmü? Değil! İnsanların hayatıyla doğrudan oynamak demek bu.Bir kişi işden ayrıldı hatta şehir değiştirmeye karar verdi sen bu kişiye üstüne bir bardak soğuk sumu iç diyecen.Bütün Dünya birtarafıyla güler.Boş bir konu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 9 Mayıs 2024; 16:9:8 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
evet bu eyt olayı tamamen kılışların kazığıdır.
-
Olan oldu artık bundan sonra yapacaklari şey eytlilere zam yapmamak
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Eyt olmamalıydı olsa bile en kötü 53 yaş ve üzerini kapsamalıydı.
türkiyeden emekli olup yurt dışında çalışan sayısı çok. adil değil ama durum böyle.
-
"Kamu görevlileri askerlik borçlanması gerçekleştirerek hizmet başlangıç tarihini öne çekemez"
-
60 yaş hayırlı olsun :)
Bende 98'den eri çalşıyorum ama sigorta girişim yapılmadı. Yaptık yapıyoruz derken malesef kanunun tarihinden sonra yapıldı. Arkadaşım benden 1 yaş büyük sadece ve 43 yaşına girer girmez emekliliğini verdi. Şimdi 18bin lira maaşı var. Tuhaf olan yine memnun değil :)
-
Tek adam rejiminde sonu "-maz" ile biten bir kelime olamaz hatta düşünülemez bile. Nice olamaz denilenler hemi de çatur çutur oldu; Bunu öğrenin artık...
Girdi o artık çıkmaz... |
Eyt Eyt diye agliyorlardi sagcisi solcusu ne oldu simdi? Girdi mi o semsiye bir guzel hadi cikarin cikarabilirseniz.Bu ulkeden bir sey olmaz muhalif kanallar ordan Eyt Eyt diye bagirdi Kilicdar isimli sahis ordan Eyt diyip atti tuttu.Ak partide yapti iyi oldu 10.000 tl emekli maasiyla surunsun millet
|
Ekşi sözlük olduğu için dikkate almaya gerek yok.EYT nin iptal olması gibi birşeyin mümkünatı yok.Devlet verilen yasal hakkı asla geri almaz alamaz.Millet işinden ayrıldı kariyerini bitirdi siz iyimisiniz ya böyle birşey olması mümkünmü? Değil! İnsanların hayatıyla doğrudan oynamak demek bu.Bir kişi işden ayrıldı hatta şehir değiştirmeye karar verdi sen bu kişiye üstüne bir bardak soğuk sumu iç diyecen.Bütün Dünya birtarafıyla güler.Boş bir konu.
|
Açılın EYT'li geldi. Ocak sonu 43 yaşımda emekli oldum, çalışmaya devam ediyorum. Şu an brüt 150 üzeri tavandan sgk girişim var ve primlerim ve vergilerim ödeniyor. 150 üzerinden yapılan kesintilerin toplamı aldığım emekli maaşının 2 katı, işveren payı ile birlikte 3 katından fazla. Yani, bana ödenen maaşı fazlasıyla ben geri ödüyorum zaten. Haram diyene gelsin bu bilgi. Şimdi burda goy goy yapanlara sesleniyorum. Burayı takip ederim, EYT konusunu diline dolayıp, sürekli iptal edilmesi, genişletilmesi, hata olduğu ile ilgili lobi yapan kıskançlar korosu eminim ki kendileri de yarın "EYT kapsamına dahil edileceksiniz" deseler zil takıp oynarlar. Bu koro, vergi afları, KYK kredisi affı, teşvikler, hazine arazisine 40 sene önce gecekondu yapıp simdi apartman sahibi olanlara, audi A8 sevdalılarına, 3-4 maaş alıp üstüne huzur hakkı cukkacılarına, yedi sulelesini devlet memuru yapanlara, milletin vergisi ile ABD'de doktora yapıp ballı maaşlarla bankamatik memurluğu yapanlara, yolcu geçmeyen havalimanlarında, sığınmacılara ödenen mikyar dolarlara, köprülere ödenen devlet garantileri için bu kadar lobi çalışması yapmadı, bu kadar serzenişte bulunmadı, bu kadar çok sayıda başlık açmadı. Türkiye'de hayat başkalarını çekememek ve homurdanmak üzerine kurulu olduğu için gülüp geçiyorum. Bu ülkede hayatım, milletin yaptığı seçimler nedeniyle başkalarının hatalarının bedelini ödemek ve zenginleşmesini tesis etmeye zorlanmakla geçti o yüzden bu maaşı alırken zerre rahatsızlık duymuyorum. |
evet bu eyt olayı tamamen kılışların kazığıdır. |
Emekli olup çalışanların haram yemesi düşünceniz sizi bağlar. Bana göre yanlış. Elbette emekli olup çalışan kişi işveren ile anlaşır maaşını düşük gösterir, vergi kaçırır o zaman harama girer derim. Çalışanlar sosyal sigorta sistemine katkıları karşılığında yaşlandinklarinda çalışmadan geçinebilmeleri için emekli aylığı alırlar. Ama hiçbir şey onların çalışma hayatından ayrılmalarına zorlayamaz. Her birey kendi kararını vermekte özgürdür. Sizden bir kaç küçüğüm. Ben de EYT'liyim fakat emekli olmadım. 1994 sigorta baslangicim var. Zaten 5 seneden biraz daha fazla süre sonra normal koşullarda emekli olabiliyordum. Bugün emekli olsam, ve aynı iş yerinde aynı kosullarla çalışsam emekli maaşımın 2 katı gelir vergisi ve işçi+işveren SGK payı olarak devlete ödenecek. Emekli olduğum için bundan sonrada ödenen primlerin emekli maaşıma da etkisi olmayacak. Bu durumda nasıl haram yemiş olurum? Temel hukuk kuralı kazanılan hakların korunmasıdır. Maalesef siz de dahil emeklilik haklari bir çok kişinin gasp edildi. Ancak siyasi nedenlerle ve çok sayıda kişinin normal şartlarla emekli olması sonrası azalan popülasyon için EYT kanunu çıkartıldı. 1999 ve 2008 tarihlerinde kanunla arttırılan emeklilik yaşlarının az olduğu anlamına gelmiyor. Ülkemizin çalışma koşulları zor, çalışma saati Avrupa'dan nerdeyse %20-25 daha fazla. 60-65 yaş emeklilik için çok zorlayici ve geç. Yaşlar bu seviyede kalacaksa çalışma saatlerinin mutlaka düşürülmesi gerekiyor. Emeklilik sstemi bir nevi ponzi sistemidir. Çalışanlar olacak ki emekliler beslensin. Herkes EYT lilere laf atıyor ama konunun en başından beri yazan hiçbir arkadaş halkin yarısının asgari ücretle calistigini, gelir vergisi alınmadığı için sadece ödenen SGK payinin en düşük emekli maaşının da altında kaldığını söylemiyor. Bu şekilde devlete emekli maaşları ve SGK harcamalari her zaman yük olacak. Göçmenlere harcanan, kamuda har vurulup savrulan rakamlardan konuda bahseden yok. Memur sayısından şikayet eden yok (öğretmen, doktor, ve sayamadigim bir sürü personel açığı da cabası). Herkes çalışmadan köşeyi dönme derdinde. Devletin imkanlarindan faydalanma, rant elde etmenin peşinde. Kişisel görüşüm EYT'lilerin gasp edilen kanuni haklarının iade edildiği yönünde. O da prim günü hariç yapıldı. Ama ülkemizin içinde bulunduğu koşullarda yapılması gerekir miydi sorusuna aynı netlikte cevap veremiyorum. Hayırlı geceler |
Buradaki eyt ye sallayanlar son 10 yıldır Suriyelilere sadece sağlık sisteminden harcanan paraları bilseler hiç konusmazlar bu ülkenin asıl meselesi içimizdeki 10 milyon Suriyeli arap Afgan mülteciler ve sisteme bindirdikleri milyar dolarlık yüktür sadece Suriyeli mültecilerin kirada oturdukları evler Türklere tahsis olsaydı şuan kiralarda bile bu kadar fahis fiyatlar bile en azından yarısı kadar zam görürdu ülkemize öteki verdikleri zararlari saymıyorum bile birde bunların hiçbir zaman entegre olamayacak olup sürekli urediklerini unutmayın eytyi değil ülkeyi bu milli meseleden nasıl kurtarabilirsiniz onu tartışın burda lütfen..
|
Şuna inananda ne bileyim
![]() |
Bu kadar saçma salak bir kampanya zaten Türkiye'de yapılabilirdi eyt iptal olsun lafa bak şimdiye kadar nerdeydiniz eyt den emekli olamayanların açtığı saçma salak bir kampanya hadi onu geçtim meclisten geçmiş yasa olarak kanunlasmis bir maddeyi beyfendiler olamıyorlar diye emekli kampanya başlatıyorlar onu herkes oy vermeden önce dusunecekler di şimdi değil diyorum
|
Benzer içerikler
- atık su bedeli nedir
- tei eskişehir maaş
- türkiye"nin en büyük hırsızı kim
- google haritalar netleştirme
- en rahat meslekler
- gizli numara
- trendyol kime satıldı
- her şey yanımda
- togg kampanya 2025
- drone uçurmak yasak mı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X