Şimdi Ara

Ezber bozan Egea hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhabalar öncelikle. Daha yeni almış olduğum fiat egea aracımı ilk kez yıkamak için petrole gittim. makina çizer diye düşünerek fırça falan da kullanmadan aracı yıkadım. tazyikli suyu araca vururken uzaktan vurmama rağmen aracın ön tamponunun boyası kalktı. bakalım bu hafta servise götürüp durumu açıklayacağım.
     Ezber bozan Egea hakkında

• Bana pek inandirici gelmedi.daha once olmustur...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pastel boyayla mı boyamışlar

• araba daha 800 km'de. daha önce ne olacak. resim attım herhangi bir göçme var mı? biri eline birşey alıp çizse daha farklı olur bir yere vursam içe göçme olurdu. sadece tazyiği vurunca direk kalktı boyası. ön tampon zaten komple plastik.
  • Bu boya basınçlı suyla kalkmaya hiç benzemiyor. Kesinlikle daha önceden olmuştur ve siz yıkmadan sonra fark etmişsinizdir. Servise götürürseniz içlerinden ya gülerler yada küfredeler. Bence bir şansınızı deneyin. Ama yapacaklarını sanmam. Bilirkişi olayına girerseniz o zaman herşey ayyuka çıkar. Bir tercih daha var bırakın nazarlık kalsın. Aynı şekilde benim arabada da var ön tamponda hemde tam plakanın üstünde göze çarpacak yerde. Bir nazarlık olması iyidir :) ama tabii kendinden bilirim arabada bir kusur olsun en küçük birşey olsa bile rahat olmam, hemen yaptırım veya yaparım için rahat etsin diye. Karar sizin. Yalnız servis görevlilerine sinirli sinirli konuşmayın. Adamlara sizin gibi 10000 kişi geliyor empati yapın ve sakin sakin olayı anlatın. Herşey çözülecektir.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W0lkidonkisss -- 16 Ağustos 2016; 2:05:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • W0lkidonkisss kullanıcısına yanıt
    daha önceden hep alışıktık büyük arabaya h100 vardı bizde. arkasına motorsiklet olsun kasalar olsun birçok malzeme yüklerdik. geçen bagaja motorsiklet koyarken nazarlığını taktım zaten. yarın o arka taraftaki "Kendi Yaptığım" çiziği atarım. ama aralarında çok fark var. öncelikle arka taraftaki derin bir çizik ama bu ön tampondaki sadece boyası kalkmış. arabayı benden başkası kullanmadığından ve sürekli iş yerinde durduğundan, ki park ediş durumuna göre o taraftan insan dahi geçmiyor, önceden olmuş bir olay değil anlayacağınız.
  • ot - ağaç dalı gibi bişeye dokunma ihtimaliniz yok mu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Egea yine ezber bozmuş

• Tamam aşırı tazyikli su boya kaldırırda o şekilde kalkmaz. Zaten yıkamacılardaki suda o kadar tazyikli değil. O önceden olmuştur, yıkarken farketmişsinizdir.
  • Bu basınçlı suyla olmaz diyenler 10 20 cm uzaktan elini suya uzatmalarını istiyorum bıçaktanda daha kötü kesiyor.

• basınçlı yıkama düz çizgi değil oval şeklinde boya açar bu kasti çizik veya tıklatma bence aracı nereye park ettiğinize dikkat edin
  • 20 25 cm uzaklıktan basınçlı suyu vurunca oval olarak nasıl çıkar acaba merak ettim?
  • öh be kardeşim ne sallamışsın be. bariz bir şeyle kazımışsın işte saçakları bile belli oluyor.

amacın ne bilmiyorum ama bari biraz destekli atsaydın, fırçalarken oldu falan deseydin bari.
  • quote:

Orijinalden alıntı: korayucan

20 25 cm uzaklıktan basınçlı suyu vurunca oval olarak nasıl çıkar acaba merak ettim?

sonradan sanayide kalitesiz boyanmış veya kendiniz kırık bir tamponu spreyle boyayın deneyin tampona basınçlı yıkamayı yaklaştırın anlarsınız kesinlikle basınçlı yıkamadan kaynaklı değil bu hasar resimlerde sadece boyanın değil tamponunda hasar aldığı belli oluyor oda mı basınçlı yıkamadan mı oldu yapmayın bir araç bu kadar karalanmaz

egea düşmanları için yazıyı kalınlaştırdım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eses26Es -- 16 Ağustos 2016; 3:27:00 >
  • Cizilmis orasi. Suyla fircayla olacak is degil o

• Basınçlı su yapmıştır. Aracın koduna göre sprey boya alın. Boyanacak yüzeyin etrafını bantla maskeleyip boyayın. 1 tüp boya 25-30 tl civarı. Üzerine pasta cila çekin
  • Basınçlı sudan olmuş. Ama garantiyle falan bir sonuç alamazsınız. Rötuş yaptırın.

• Basınçlı suyun marka araçlarda da benzer şekilde boyayı kestiğine şahit olmuşlugum var. Egeaya has bir şey değil. Geçmiş olsun.

• asitleme mi yıkadın mübarek
  • korayucan K kullanıcısına yanıt
    Aynı aracı bizlerde kullanıyoruz hocam ve tazyikli su ile defalarca yikadik. Şayet tam yıkama esnasında boya kalktiysa bile daha önce biyere değmişsindir ve suda kaldırmıştir. Yada tazyikli suyu bi iki cm mesafeden bi kaç saniye o bölgeye tutmuşsundur dicemde bunu da kimse yapmaz heralde. Rutuş boya vs yapın geçin tampon kafaya takılacak bi bölge değil.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.