Şimdi Ara

Fake üyeler nasıl engellenir [şahsi düşüncem]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
2.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vt de IP olaraktan bir tablo varsa yoksa açarak tüm üyelerin IP lerini oraya kayıt ettirmek gafleti ile aspde ayrı bir dosya açarak o bölümdeki IP lerin karşılaştırılmasını ve aynı olan IP lern kullanıcılarının aynı tabloya yazılması ile [SİL] butonunu kullanırak silinmesi eğerki üşeniyom ben yapmam derseniz aynı olan IP leri yine karşılaştırarak(ajax biliyorsanız tam süper olacağ)"" Böyle bir kullanıcı var.Pis feyk "" gibi bir uyarı ekranıa yazıdaraktan fakeler engellenebilir.Bunlar yapılabilir şeyler hatta örenğini görmüştüm ama zor geliyorsa karar sizin.

yazım hataları yüzünden özür dilerim.Herşey iyi bir forum için

<% 
    Response.write "Böyle bir kullanıcı var.Pis feyk "
    %>

• Bencede bunun önüne geçilmesi lazım.Forumu çoluk çocuğa bırakmamak lazım.
  • Zaten böyle engelleniyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razer

Bencede bunun önüne geçilmesi lazım.Forumu çoluk çocuğa bırakmamak lazım.
    Dediğini anlamadım ama ıpi kullancaz diyosan değiştirmek çok kolay bi çözüm sağlamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArjesT

Dediğini anlamadım ama ıpi kullancaz diyosan değiştirmek çok kolay bi çözüm sağlamaz.

Alıntıları Göster
    herkes ttnet maili ile üye olursa..Biraz daha önüne geçilir sanırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THESİMPSON -- 7 Temmuz 2008; 10:33:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razer

Bencede bunun önüne geçilmesi lazım.Forumu çoluk çocuğa bırakmamak lazım.
    çoluk çocuk değil.Akli dengesi bozuk enbesillerde var.

Ayrıca fakelerden uzak durmak için en kolay ve en en etkili yöntem ;
    Fakenin etrafında 3 tur atarak yüzüne doğru pis feyk diye üflemek(piğğssfeğğykğ bunun gibi) sonra poposuna doğru sert ve hızlı ve bir okadarda nazik bir tekme kondurtmak ki artık fakeler sizden uzak.Ayrıca si*erim gibi konulara girerekten fakeleri azdırmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: on/off

Fakenin etrafında 3 tur atarak yüzüne doğru pis feyk diye üflemek(piğğssfeğğykğ bunun gibi) sonra poposuna doğru sert ve hızlı ve bir okadarda nazik bir tekme kondurtmak ki artık fakeler sizden uzak.Ayrıca si*erim gibi konulara girerekten fakeleri azdırmak.

Alıntıları Göster
    her modemi kapatıp açtıgımızda ip degiştiginden işe yaramaz bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    bazı IPler değiştiremez eher ki yöneticiler bilgisayarınızda nereye cookie bırakacağını biliyorsa işiniz biter nahaha.

aspde kullanıcının bulamayacağı biryere cookie bırakılıp okuturulursa fake açamazsınız
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

bazı IPler değiştiremez eher ki yöneticiler bilgisayarınızda nereye cookie bırakacağını biliyorsa işiniz biter nahaha.

aspde kullanıcının bulamayacağı biryere cookie bırakılıp okuturulursa fake açamazsınız

Alıntıları Göster
    Davetiye sistemi olmalı! Fake üyeye davetiye verene hesap sorulmalı! En azından ortada bir kişi olur! Herkesede sınırsız davetiye verme hakkı!

• quote:

Orijinalden alıntı: Özgürkan911

Davetiye sistemi olmalı! Fake üyeye davetiye verene hesap sorulmalı! En azından ortada bir kişi olur! Herkesede sınırsız davetiye verme hakkı!

Alıntıları Göster
    herkes şu olmalı bu olmalı diyo da yöneticilerin salladığı yok bence tc kimlik noyla üyelik olmalı. o olmadı başka bişey olur ama üyeliğin kesinlikle kısıtlanması lazım bi şekilde davetiye de olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: acheron

herkes şu olmalı bu olmalı diyo da yöneticilerin salladığı yok bence tc kimlik noyla üyelik olmalı. o olmadı başka bişey olur ama üyeliğin kesinlikle kısıtlanması lazım bi şekilde davetiye de olur

Alıntıları Göster
    HERKES TTNET MAİLİ İLE ÜYE OLURSA BİRAZ OLSUN ÖNÜNE GEÇİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM..
  • quote:

Orijinalden alıntı: THESİMPSON

Alıntıları Göster
    ttnet mailini salla.davetiye sistemi iyi olur ama tanıdığın yoksa sallarlar seni.Tc kimlik noyuda atmak çok kolay yine fake üye olunabilir
  • quote:

ttnet mailini salla.davetiye sistemi iyi olur ama tanıdığın yoksa sallarlar seni.Tc kimlik noyuda atmak çok kolay yine fake üye olunabilir

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: on/off

Dostum tehlikeli iş tc kimlik no vermek ttnet maili neden salla onu anlamadım...

• quote:

Alıntıları Göster
    İp ile olucak iş değil modemi kapar tekrar açar yeni üyelik alır yani.En mantıklısı tc kimlik no bazı büyük sitelerdede o sistem kuyllanılıyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

İp ile olucak iş değil modemi kapar tekrar açar yeni üyelik alır yani.En mantıklısı tc kimlik no bazı büyük sitelerdede o sistem kuyllanılıyor zaten.

Alıntıları Göster
    Banada cookie fikri iyi geldi.
  • quote:

Alıntıları Göster
    TC Kimlik No doğru bir sistem değil.Bana göre en mantıklısı davetiye sistemi.Hatta kayıt olmak isteyenler için özel bir bölüm açılsın.Onlar oraya isteklerini bildirsinler.İsteyen kişide onlara kefalet olsun.Bu bence çok iyi olur.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Benim yönetime önerim konudışına 70 Mesaj altında ki kimse giremesin. Böylece millet fake alıp konu dışı bölümüne akmaya çalıştığında sınır yüzünden giremiyecek. Fake hesap alımından vazgeçerler. Sınırı yönetim de ayarlayabilir.

Sadece bir tavsiyedir. Sakın kızmayın bana

• quote:

Orijinalden alıntı: Özgürkan911

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: GurkanLee

Kesinlikle en iyi yöntem bu.

• quote:

quote:

Dostum tehlikeli iş tc kimlik no vermek ttnet maili neden salla onu anlamadım...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: THESİMPSON

quote:

Herkes ttnet üyesi değil ki.Yurtdışından bağlananlar var, kablonet kullananlar var, quicknet kullananlar var.Sizin dediğiniz gibi olursa bunlar nasıl girecek?

• quote:

Alıntıları Göster
    Dediğiniz yönetemlerin hiç biri ne yazık ki etkin değil.

1- IP sistemi gerektiğince tarafımızdan kontrol ediliyor, bahsettiğiniz yöntem IP durmadan değiştirilebildiği için kesin bir sonuç vermez. Cookie sistemi de çok kolay aşılabilir bir sistem.

2- ttnet mail adresi ile olmaz, çünkü bu foruma yurt dışından giren var, internet kafeden giren var, kablonet kullanan var. Kaldı kı yurt içinde bile telekom sadece internet sağlayıcısı değil. Bu sebepten olmaz.

3- Ben bu foruma yeni üye olacak biri olsam, forum da bana TC Kimlik numaramı vermemi istese büyük ihtimal üyelikten vazgeçerdim. Sonuçta tanımayan biri TC kimlik numarasının site tarafından kötüye kullanabileceğini düşünür, ki düşünmesi de gerekir.

4- Davetiye sistemi de getirilemez. Bu forumdaki üyelerin büyük kısmı acil sorular sormak ve cevap almak için üye olur, sonradan forumda takılmaya devam eder. Örneğin benim bir sorunum var ekran kartıyla ilgili (ya da atıyorum, ÖSS ile ilgili), ve konu açmam lazım. Ancak bir bakıyorum ki üye olamıyorum siteye. Ne kadar sıkıcı ve sorunlu bir sistem... Şimdi siz zaten üye olduğunuz için bunun farkında olmayabilirsiniz ancak yeni üye olacaklar için komple sorundur. "Yeni üye almayın" ya da "eski kullanıcılara davetiye verilsin" diyenlere de "yeni üye olacak kişilerin sizden ne eksiği var ki böyle bir ayrıcalık istersiniz?" diye sorarım.

"Yöneticilerin salladığı yok" diyorsunuz ancak bu konular birçok defa toplantılarımızda artıları ve eksileri ile tartışıldı, forumda da birçok defa cevap verildi. Böyle yorumlar yapmadan önce biraz araştırmanızda yarar var.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.