Şimdi Ara

Fatma teyze...(Bakırköy yakınında olup bir insana yardım etmek isteyenler için fırsat) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
270
Cevap
13
Favori
7.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    deniz otel ile garanti bankası arasında yüzününün bir yanı felç olmuş gibi kahverengi bir pardesü giyiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzüldüm ama elimden birşey gelmiyor ne yazıkkı uplayalım

• Mesajım bulunsun iban numarasına bir kaç bir şey atarım.

Ayrıca gönderilen para ile çoraplarını alın. Sadaka vermeye çalışmayın. Gerekirse çorapları dağıtın ama sadaka olarak vermeyin. Bu tip insanların gücüne gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: afutku

quote:

Orijinalden alıntı: Mises

Beyler, sakin olun. Önce araştırın derim. Devletin zaten şu an geçerli "Dul ve Yetim Aylığı" adında bir sosyal yardım maaşı uygulaması var. Boşanmış; dul ve çocuk sahibi kadınlar bu uygulamadan faydalanabiliyor. Doğru biliyorsam eğer şu an 1.200 liradır Dul ve Yetim Aylığı maaşı.

Not: Ayrıca devletten beklemeyin sosyal yardım işlerini. Milyonlarca insan vardır yardım için gönüllü bağış yapacak. Devlet, elini piyasada bulundurduğu için işsizlik yüksek zaten. Serbest piyasa bölgelerini incelersiniz görürsünüz zaten; oralarda işsiz sayısı çok azdır ve fakir dedikleri kesim bile TR'nin orta sınıfıyla denk bir refahı vardır. Vergiler beyler, vergiler. Vergiler az olursa veya hiç olmazsa, devlet denetimi de olmazsa -ki bu koşullarda serbest piyasa sisteminden söz ediyoruz demektir- refah artacaktır. İşsizlik azalacaktır. Piyasa dinamikleşecektir. Hatırlatırım beyler; Türkiye tam bir vergi cennetidir. Devlet denetimi seviyesinden de bilmem söz etmeme gerek var mı.

Not 2: Son anda birşey daha hatırladım: Türkiye'de yaygın şöyle birşey varmış: Çiftler resmi olarak boşanıyor, fakat aynı çatı altında yaşamaya devam ediyorlar; böylece eve 1.200 lira civarlarında fazladan para girmiş oluyor.

Kafayimi yeddin sen 1200 tl verirlermi hic universte mezununa vermiyorlar o parayi

Ortalama 1.150-1.200 TRY civarları Dul ve Yetim Aylığı.

Üniversite mezunları olarak genel kategoriye bakmayalım, örneğin veteriner bir arkadaşın aylığı 4 bin TRY gibi birşeydi doğru hatırlıyorsam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Suppordle

Mesajım bulunsun iban numarasına bir kaç bir şey atarım.

Ayrıca gönderilen para ile çoraplarını alın. Sadaka vermeye çalışmayın. Gerekirse çorapları dağıtın ama sadaka olarak vermeyin. Bu tip insanların gücüne gider.

Buna ben de katılıyorum! Kadının onuruna zarar vermeyin, yardımları alış-veriş yoluyla yapın. Normal alışverişten tek farkı çorapların değerinin kat ve kat fazlasını vermiş olacaksınız, o kadar.
  • konu ss lerle sesteklensin ve diğer yardım konularının ağaları ( tek.sandalye işini yapanlar adlarını unuttum )
    el atsın anında görüntü !
    EVVEL ALLAH gereğini yaparım
  • İstanbul'da olsaydım,elimden geleni yapardım.
    Konu güncel kalsın.
  • quote:

Beyler, sakin olun. Önce araştırın derim. Devletin zaten şu an geçerli "Dul ve Yetim Aylığı" adında bir sosyal yardım maaşı uygulaması var. Boşanmış; dul ve çocuk sahibi kadınlar bu uygulamadan faydalanabiliyor. Doğru biliyorsam eğer şu an 1.200 liradır Dul ve Yetim Aylığı maaşı.

Not: Ayrıca devletten beklemeyin sosyal yardım işlerini. Milyonlarca insan vardır yardım için gönüllü bağış yapacak. Devlet, elini piyasada bulundurduğu için işsizlik yüksek zaten. Serbest piyasa bölgelerini incelersiniz görürsünüz zaten; oralarda işsiz sayısı çok azdır ve fakir dedikleri kesim bile TR'nin orta sınıfıyla denk bir refahı vardır. Vergiler beyler, vergiler. Vergiler az olursa veya hiç olmazsa, devlet denetimi de olmazsa -ki bu koşullarda serbest piyasa sisteminden söz ediyoruz demektir- refah artacaktır. İşsizlik azalacaktır. Piyasa dinamikleşecektir. Hatırlatırım beyler; Türkiye tam bir vergi cennetidir. Devlet denetimi seviyesinden de bilmem söz etmeme gerek var mı.

Not 2: Son anda birşey daha hatırladım: Türkiye'de yaygın şöyle birşey varmış: Çiftler resmi olarak boşanıyor, fakat aynı çatı altında yaşamaya devam ediyorlar; böylece eve 1.200 lira civarlarında fazladan para girmiş oluyor.

Dostum kimse ihtiyacı olmadan akşamın 7si 8inde bir şeyler satmaz.
    İhtiyacı var ki satıyor.

• Güncel
  • Benden de bir up.

Ah zamanında böyle şeyleri çok düşünmüştüm ama hep yanlış anlaşılırım diye çekinmiştim.

Bazı arkadaşlar demişler herkes 1 lira verseydi bile yardımımız olur diye. 1 lirayı nerelere harcamıyoruz ki :)

Elimden geleni yapmaya çalışırım. Hesap numarası vs. açıldı mı acaba bilgilendirir misiniz? Dediğiniz gibi Fatma teyzemiz burda bir sembol diğer Fatma teyzelerimizi de temsil eden. Bu tarz sosyal sorumluluk amacı olan her şeyde yardımcı olmak isterim. Eğer ciddi ciddi bir şeyler yapmak isteyen arkadaşlar varsa yapalım artık.

Allah yardımcı olan olamayan herkesden razı olsun. Bi yardımımız olur inşallah..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: afutku

quote:

Kafayimi yeddin sen 1200 tl verirlermi hic universte mezununa vermiyorlar o parayi

Ortalama 1.150-1.200 TRY civarları Dul ve Yetim Aylığı.

Üniversite mezunları olarak genel kategoriye bakmayalım, örneğin veteriner bir arkadaşın aylığı 4 bin TRY gibi birşeydi doğru hatırlıyorsam.

Dostum ben sana birsey demiycem emekli maasinin bin tl oldugu yerde sen nelerden bahsediyorsun ayiptiir,bu konuyu kirletmeyin bari.

• Güncelleyelim

• quote:

Orijinalden alıntı: biostrike

Arkadaşlar teyzeyi gittik gördük. Abilerim sağolsun gerekli bilgileri aldılar ve bir miktar yardımda bulunduk. Hayrullah abi sağolsun gerekli yerlere başvuracak, kendisi detaylı açıklamayı yapacaktır.

Helal olsun size vallahi acayip sevindim
  • Güncel

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal

• up
  • quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

deniz otel ile garanti bankası arasında yüzününün bir yanı felç olmuş gibi kahverengi bir pardesü giyiyor

Upp. Valla hiç farketmedim bidahakine aramaya çalışıcam ablayi. Bi yardımim dokunur belki.

• Yukarı taşınsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akabey_55

konu ss lerle sesteklensin ve diğer yardım konularının ağaları ( tek.sandalye işini yapanlar adlarını unuttum )

ss falan yok olamazda
    çünkü teyze bu durumu yanlış anlayabilir ve üzülebilir
    şimdilik elimizden geldiğince 4 kişi birşeyler verdik
    birazda kendisini dinledik
    burdaki yardımlar bir yere kadar kalıcı bir çözüm için gerekli yerleri araştırma yoluna gidilecektir
    forumdan yanımızda olmayıp bir kişi para gönderdi saolsun oda yerini buldu
    teyzenin yeri yurdu belli ve fırsatım olursa yine uğramayı düşünüyorum
    umarım kalıcı bir çözüm bulunur
    bu arada neksus hocam ilk mesaja eklettiğim iban noyu silersen iyi olur @neksus

• quote:

Orijinalden alıntı: connaught

quote:

Orijinalden alıntı: akabey_55

konu ss lerle sesteklensin ve diğer yardım konularının ağaları ( tek.sandalye işini yapanlar adlarını unuttum )

ss falan yok olamazda
    çünkü teyze bu durumu yanlış anlayabilir ve üzülebilir
    şimdilik elimizden geldiğince 4 kişi birşeyler verdik
    birazda kendisini dinledik
    burdaki yardımlar bir yere kadar kalıcı bir çözüm için gerekli yerleri araştırma yoluna gidilecektir
    forumdan yanımızda olmayıp bir kişi para gönderdi saolsun oda yerini buldu
    teyzenin yeri yurdu belli ve fırsatım olursa yine uğramayı düşünüyorum
    umarım kalıcı bir çözüm bulunur
    bu arada neksus hocam ilk mesaja eklettiğim iban noyu silersen iyi olur @neksus

Tamam hocam siliyorum.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.